Симптоми of being a сељак

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
Не си во право. Сум живеел и со едните и се другите, ги познавам како себе. И од лично искуство, можам да тврдам дека даркерите се далеку по хигиенски настроени од фолкерите. - jas od licno iskustvo velam metalcite i ostala publika ne znae sto e dezodorans , stik , parfem ili gel za tusiranje .
Даркери се собираат секаде онаму каде нема да бидат загрозени од сељачки погледи и сељачко однесување - ete so velam jas pak dojde na moeto , begate od realnosta be covece , ne sakate da se borite toa e problemot na underground deckite , se plasite od komercijalata. Во основата на даркесртвото е либералното однесување (или “гајле ми што мислиш за мене“), за разлика од фолкерите каде имаш кодекс и правила за се -. Тип на музика, начин на играње, стил на облекување, вкус за девојки, величина на гради.- ete vidis sto ubavo znaes da zboris , ima kodeks kaj normalnite luge , higiena , pristojno oblekuvanje ,sredena frizura i brada , itn
Убавината на андерграунд филозофијата е дека сме тука за забава, а не треба да отиде на забава за да се поистоветиме со Шабан Шаулиќ на кој му се лепат 500 евра на чело за текст “Убичу педер јер ме криво погледо“- niko nikogo nije ubio :))), a sto mislis filozofijata na folk muzikata e da se ispokolime :)), darkerskata muzika so kazuva . За разлика од фолкерите, андерграунд луѓето имаат потреба да размислат за работите - razgovaraat folkerite i za drugi temi kao za biznis , politika , mislis deka fender stratokaster ke ti ja zgolemi intelegencijata , да седнат и да разговараат за други теми освен јачина на мотор, број на склекови, и спектар на девојки.
Ограниченоста е она што го прави фолкерот сељак... не музиката. Музиката само му помага да го покаже тоа...- oova ti bese kraj na muabetot , momak vie ste ogranicenite , blage veze nemate sto se desava vo svetot
edno dete pogore rece za darekerite , kako mozes da zboruvas tolku mnogu , koga si ogranicen od kontakt so luge , i vo istiot krug si samo i istite temi se vrtat , pogolem del od mladosta go pominuvate vo parkot . Aj dobro vaka da ve prasam , koga odite u kafeana , ete sum gledal darkeri i te kako znaat da zapeat pesna od ceca ili aca lukas :)))) .
Eden forumdizja napisa , gi mesate terminite , turbofolk , folk , kafani , luge - alal da mu e . Dobivam tamu poraki deka sum bil tezok debil , cel forum bil protiv mene , ne sum bil vo pravo hahahahhah. So toa mislam deka gi zasegnav decata darkeri :)) , koj se kazuvaat za liberalni i deka ne ime gajle koj sto zboruva za niv :))) . Gledate deka vie ste seljaci:)) samo vie si znaete najdobro , koga ke si pojdite doma pustate pink televizija :)). No ne sekirajte se , gledajte slobodno , nema da bidite seljaci , zasto na svadba site gi znaete pesnite mnooooooooooogu dobro. Pa ene go vasiot drugar beni sakiri, rokerce zboruvame , na televizija go prasuvaat v kafana so slusa , a ovaj zbori protiv turbo folkot , i veli koga si v kafana se znae - bez ceca nema raspolozenje .
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
:pos:
Прво, јас не сум даркер. Ниту слушам метал, ниту ми се допаѓа културата на металците, даркерите, како сакаш наречи ги. Јас не познавам еден ебан даркер кој оди во кафана и пее. Разбирам, децата сакаат да имаат идоли, сакаат да се поистоветат со некого, учат од улицата, па стануваат даркери а во крв им е пинк телевизија бидејќи татко им е заљубен во некоја силиконка а не во мајка им. Плука по улица и собира гордо шлаем и го исфрла на сред ГТЦ на плочките.

Викаш Даркерите бегаат од реалноста. Сосема нормално дека ќе бегаат, кога да се биде ценет во модерното општество треба да се оди на свирка на Жаре берберот. Искривени се мерилата за добро и лошо, што е сосема нормално во една транзициона земја како нашата, каде кеш пара е статус. Исто е и со србите, со Босанците на пример. Па и со Бугарите по малку.

ме праша дали фолкерите разговараат економија политика или бизнис. Да, разговараат, повеќе од фолкерите со гаранција. Но тоа не е важно, важно е дека кога разговараат имаат нешто паметно да кажат, освен “кој га уби Чента“, “Комуњарите се криви за све“ или “Амерот како ќе каже така ќе биде“. За разлика од главниот “фраер“ во турбо друштвото кој ќе наметне една своја реченица и после сите други сељаци ќе ја повторуваат како папагали каде стигнат, нормалните луѓе, размислуваат за тоа, и имаат свои ставови.

Викаш дека даркерите се ограничени. Дијапазонот на теми на една личност која седи по парк и галами, се движи од спорт, преку политика, до фамилија. А ја како добар пријател на фолк општеството ќе те частам 2 гајби пиво (само за тебе, пошто гарант можеш да ги испиеш, или барем си гледал некој твој другар фолкер како ги пиел), ако успееш да ме убедиш дека туброманијаците (ака Сељаци), зборуваат за нешто друго освен женски облини, мотори, и тепање(кое подразбира дека претходно сте се начукале како дрва у некоја кафана, најверојатно у Инџиково или така нешто).

Иначе, муабетот за Бени. Бени знае дека парите се вртат во турбофолкот, и коемнтарот му е, дека не може он како рокер да го постигне тој успех како кафанските певаљки. Тоа е кажано иронично, ама ти како ограничена личност, нормално, немаш капацитет да го сфатиш тоа. :wink:

Ако, не е страшно, ќе има подобри времиња, ќе дојдат и сељаците у малцинство, тогаш ќе си го сменам презимето у Шабанаџевиќ. Да можам пак да им мрчам на запаленковци по некој (во тоа идно време) глуп хевиметал :)
 

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Сељачки: Препуцавање на подфорум - Хумор, и озбилно сфаќање на темите во истиот...
 

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Ај малку да удриме на жените (да не испадни дека сум закоравен феминист), што е за вас сељачко во однесувањето на жените?
Мене ми сметаат долги нокти по секоја цена (ова може и во ,,мода и убавина да помини), фалење дека можи да го има секој, ако не носи мини фустанче до под газ (мисли дека не е дотерана), викање на јавно место за секој да и го слушне муабетот (уште полошо) гласно трачарање и други неопростливи симптоми на однесување.
 
Член од
19 август 2007
Мислења
72
Поени од реакции
1
Ај малку да удриме на жените (да не испадни дека сум закоравен феминист), што е за вас сељачко во однесувањето на жените?
Мене ми сметаат долги нокти по секоја цена (ова може и во ,,мода и убавина да помини), фалење дека можи да го има секој, ако не носи мини фустанче до под газ (мисли дека не е дотерана), викање на јавно место за секој да и го слушне муабетот (уште полошо) гласно трачарање и други неопростливи симптоми на однесување.

Vaka sega:
Koga se fali kako dechko i istepal nekogo.
Koga saka da se druzi so najgolemite barabi, zashto misli deka e cool.
Koga se doteruva za sekade-pr. piknik na vodno.
Koga odi po turbo folk kafani i koga ke i se pogodi pesnata se kachuva na masa.
Koga pcue(strashno me nervira).
Koga se fali deka ke ja tepa devojkata na bivshiot.
Koga e tolku mnogu glupa shto koga nekoj i najdrugarski ke i prijde i ja prasha najnormalno prashanje kako: Izvini devojko da ne znaesh kolku e saat? Taa poradi toa shto e iskompleksirana i seljanka go ignorira prashanjeto.---(Od takt se vadam)
......................................................................................
 

greenleaf

еден !шљамчо? на оваа маса
Член од
10 март 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
сите сте луди барем се изнасмеа кога ја читава овуј тему хехехех
еве ви ск некои реченици да промислете за нив убаво
од тука се некаде


1.Jedva cekam da sa'ranim majku pa u kucu da dovedem Rajku!

2.Suzama sam lepio tapete kad ti ode i odvede dete!

3.Kuce laje, a ja mislim ti si, otis'o si sarmu probo nisi!

4.Igra kolo a u kolu Duda, od radosti tresu mi se kosti!

5.Ja sam seljak veseljak, a u dusi tugu skrivam, sta cu jadan kraj Morave kad ne znam da plivam!

6.Uz vetar sam uvek is'o i nikoga nisam sis'o, od malena radim tako ja sam rodjen naopako!

7.Sto na kafu zoves mene kad nemas samlevene!

8.Nemoj da places na mom pragu da mi vrata ne povuku vlagu!

9.Imam garazu i mercedesa tri, jos samo mi falis ti!

10.Pijem vino i rakiju vrucu i ne mislim na traktor i kucu. Sta ce meni vencanje i zena kad sa tudjom zivim bez problema!

11.Na kuci se odzak pusi na tavanu meso susi, ja sam seljak u srcu i dusi.

12.Caki, Caki, Cale kupi mi sandale, samo pazi Cale da ne budu male!

13.Zbogom sine zbogom rode, pazi da ti voz ne ode!

14.Moja mala nema prednji zubi, kad me ljubi jezikom me ubi!

15.Ti ode na zeleno, ja osta na crveno rastavi nas sema-for!

16.Dva losa ubise Milosa, a mene ce jedan sto mu zenu gledam!

17.Plitak potok, a voda duboka...!!!

18.Nasa je ljubav duga kao dugotrajno mleko!

19.Nisam lopov al' bi znao tom coveku sta bi krao!

20.Pozn'o bih te medju ruza trista, ali nije svaka ruza ista!

21.Milane moja ruzo, cale mi se naoruz'o, u vazduh ce sve da digne samo kad te stigne!

22. ...neces cak ni pasulj da mi skuvas, a kamo li decu da mi cuvas!

23.Vetar ljulja camac, riba trza mamac, a obalom cura seta, pecanje ometa!

24.Kada ribar dodje sa pecanja kasno, sta je tamo upe-cao svima nam je jasno!

25.Na moj racun picemo, prijatelji bicemo, tugu cemo spreciti, jedan drugog leciti, jer za mojim stolom, sve je pod kontrolom!

26.Mala zena od velike sladja, mala zena u srce poga-dja, mala zena lepa kao slika, telo malo a dusa velika!

27.Da dogovor kucu gradi rekao je neko, s tobom kako stvari stoje temelj je daleko!

28.Mala moja na vrh kola stani da te moje oko nanisa-ni!

29.Necu da ljubim jednu ili dve, ja sam covek za devoj-ke sve!

30.Ej da su suze srebrni novcici, palatu do neba mogla bih podici!

31.Ja nisam majstor da napravim bure ali sam majstor da osvajam cure!

32.Svakog dana gledam ja njena divna oka dva.Nekad su je zvali klinka, sada najlepsa Kovinka!

33.U majku se klela ti, krstila pred svima, da te necu imati sigurna si bila!

34.Da zavolis mene ti nije bilo sile, 1:1000 sanse su mi bile!

35.Komandante, silo vojna, lomis srca mnogobrojna!

36.njama kakvo da govorim nie sme nomer edno
 

Brutal

Enemy Of God
Член од
27 март 2007
Мислења
168
Поени од реакции
3
за мене профил на класичен сељак
http://www.prijateli.com.mk/u/nikol4eeeeee/gallery/
Важно дека кучето е вучјак,дека главната слика на мотор му е,дека компјутерот го сликал колку му е убав,дека се има сликано со пушка,дека на школо носи "скапа" виетнамка или ватевр и спие на час и пивото со другарот важно е..oh my god,till when?
 
Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
:pos:
Прво, јас не сум даркер. Ниту слушам метал, ниту ми се допаѓа културата на металците, даркерите, како сакаш наречи ги. Јас не познавам еден ебан даркер кој оди во кафана и пее- ima ima , ne se sekiraj , za tebe ke viknam i nekolku darkeri vo hor da ja peat - kad bi bio ranjen- ke gi slikam u kafan i ke ti dadam link na youtube . Разбирам, децата сакаат да имаат идоли, сакаат да се поистоветат со некого-luge bez svoe jas, kao tebe i ne znaat sto sakaat da bidat , учат од улицата- ova pojke na ulicari mi deluva , па стануваат даркери а во крв им е пинк телевизија - za ova objasnuva nje ti si znaes najubavo бидејќи татко им е заљубен во некоја силиконка а не во мајка им-i za ova isto . Плука по улица и собира гордо шлаем и го исфрла на сред ГТЦ на плочките- vakvi raboti ne znam .

Викаш Даркерите бегаат од реалноста. Сосема нормално дека ќе бегаат,-CITAJ SE SAM STO PISUVAS кога да се биде ценет во модерното општество треба да се оди на свирка на Жаре берберот-ne mora toa , dovolno e da pojdete na berber , ne kaj zare , kaj bilo koj i da se istusirate malku , smrdeava do vamu se oseka preku monitor . Искривени се мерилата за добро и лошо, што е сосема нормално во една транзициона земја како нашата-bogati naveduvas i opstestveno politicki uslovi , каде кеш пара е статус-ova obicno gubitnici kao tebe go kazuvaat - podtip serkovci . Исто е и со србите, со Босанците на пример. Па и со Бугарите по малку-moreeeeeeeee kolku si setan .

ме праша дали фолкерите разговараат економија политика или бизнис - retoricko prasanje bese toa , ne morase da odgovaras. Да, разговараат, повеќе од фолкерите со гаранција -ovde sigurno mislese drugo . Но тоа не е важно -kako ne e vazno pa za toa sporime, важно е дека - of , izvini sega pa ti stanalo vazno кога разговараат имаат нешто паметно да кажат, освен “кој га уби Чента“, “Комуњарите се криви за све“ или “Амерот како ќе каже така ќе биде“ - ova se izgleda glavni temi vo vase drustvo. За разлика од главниот “фраер“ во турбо друштвото кој ќе наметне една своја реченица и после сите други сељаци ќе ја повторуваат како папагали каде стигнат, нормалните луѓе, размислуваат за тоа, и имаат свои ставови - site luge razmisluvaat , ne se kao tebe .

Викаш дека даркерите се ограничени. Дијапазонот на теми на една личност која седи по парк и галами, се движи од спорт, преку политика, до фамилија - e za ovie temi mislam deka folkerite nikad ne zborele. А ја како добар пријател на фолк општеството ќе те частам 2 гајби пиво (само за тебе, пошто гарант можеш да ги испиеш, или барем си гледал некој твој другар фолкер како ги пиел), ако успееш да ме убедиш дека туброманијаците (ака Сељаци), зборуваат за нешто друго освен женски облини, мотори, и тепање(кое подразбира дека претходно сте се начукале како дрва у некоја кафана, најверојатно у Инџиково или така нешто)-ne pijam pivo darkeru , sade viski .

Иначе, муабетот за Бени. Бени знае дека парите се вртат во турбофолкот, и коемнтарот му е, дека не може он како рокер да го постигне тој успех како кафанските певаљки. Тоа е кажано иронично, ама ти како ограничена личност, нормално, немаш капацитет да го сфатиш тоа . :wink: - e ovde me zaeba , me potopi , beni slusa ceca be nepismen , samo ti se pravis tolku pameten sto ne ti e gledano intervjuto taka da samo si seris po svoe :wink:

Ако, не е страшно, ќе има подобри времиња, ќе дојдат и сељаците у малцинство, тогаш ќе си го сменам презимето у Шабанаџевиќ. Да можам пак да им мрчам на запаленковци по некој (во тоа идно време) глуп хевиметал :)-ti si kontras , gledaj sto pisuvas za sebe , samo pazi darkerite da ne priredat ritualno samoubistvo, pa da ti recat deka toa e in ili cool pa da se ubies , samo toa nemoj molim te[/quote]
pozdrav
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Romeo Feki напиша:
ne pijam pivo darkeru , sade viski .
:pos: :pos2: :pos: :poss:

Инаку, примено... :wink: тоа што се обиде да ме навредиш, ќе ти простам... зар би играл брејкденс пред човек во количка? :lud: :helou:
 

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
жив пример:
на еден другар на татко му на именден иде еден сељак..и татко му као нормално, домаќин:
-Шо ке пиеш?
И овај вика: Heineken, ја само то пијам пиво оригинал.И добро му го носи, после пола саат гледа празна чашата и пак го прашува:
-Уше едно?И овој вика може.Ко, иде у кујната и го зима празното шише демек да не пречи на масата и отвара скопско, жрррр у празното хајнекен шише и му го носи.И сељакот пие 2-3 голтки и :
-Еее ова е пиво а не ке пијам јас крали марко, даб од 30 денари.:pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom