Ќути.... сељачка работа :kez:измешавте малку поими и вредности...
од турбофолк да не се инспирирале?romeo_ferara напиша:How can I cry over someone I never loved?
taka ke ti pomini zivotot , vo drkanje pred kompjuter na darkerski svadbi na internet :helou: . znaat lugeto za ufilmanite seronji kako tebe , kaj da e i od doma ke te izbrkaat majka ti i tatko tiИ да си ибеш векот сам си се кажа. Не ни мора да реплицирам. Enjoy.
Знам јас кај припаѓам, не се секирај. Убаво знам. И не сум ограничен. Ти си сам заклучуваш така, а со тоа покажуваш дека си немаш везе од проценување луѓе. Јебига, идиотизмот има и маани.
Тибам дегенот, не на таков вкус за облекување бе, за музика зборам. Ајнштајн е друга приказна, ти си друга. Ти не си ни приказна.
taka ke ti pomini zivotot , vo drkanje pred kompjuter na darkerski svadbi na internet :helou: . znaat lugeto za ufilmanite seronji kako tebe , kaj da e i od doma ke te izbrkaat majka ti i tatko ti
Не си во право. Сум живеел и со едните и се другите, ги познавам како себе. И од лично искуство, можам да тврдам дека даркерите се далеку по хигиенски настроени од фолкерите.Даркери-хигиена = 0, обично се собираат по паркови и некој зафрлени места, седат и пијат (некои дрогираат), бегаат од реалноста, најчесто филозофираат и се прават најпаметни, се што не е како нив е крем, глуп и незнае да живее, живеат во некој свој далеку од реален свет, најголем дел од нив преминуваат во секти итн итн...ОГРАНИЧЕНИ СЕ
фолкери ака сејлаци (што нема благе везе вашава споредба, гледам фолкери со сејалци ги рамните) - искомплексиран народ
... и драги читатели, ова е извадок од речникот на еден просечен македонски сељак.
Во суштина ти дадов зеленко бидејќи си донекаде право и донекаде сме истомисленици. Зошто го велам ова? Ни ти, ни јас, ни некој друг не треба да диктираме кој, како и што да слуша. На кој му е ќеф на душата и што му е убаво тоа нека си прави. Не можеме сега ние "даркери" да правиме "фолкери" и обратно. Друго под поимот сељак се подразбира, човек без никаква култура. Според тоа може да ги категоризираме и класифицираме подгрупите во општеството.Не си во право. Сум живеел и со едните и се другите, ги познавам како себе. И од лично искуство, можам да тврдам дека даркерите се далеку по хигиенски настроени од фолкерите.
Даркери се собираат секаде онаму каде нема да бидат загрозени од сељачки погледи и сељачко однесување. Во основата на даркесртвото е либералното однесување (или “гајле ми што мислиш за мене“), за разлика од фолкерите каде имаш кодекс и правила за се. Тип на музика, начин на играње, стил на облекување, вкус за девојки, величина на гради.
Убавината на андерграунд филозофијата е дека сме тука за забава, а не треба да отиде на забава за да се поистоветиме со Шабан Шаулиќ на кој му се лепат 500 евра на чело за текст “Убичу педер јер ме криво погледо“. За разлика од фолкерите, андерграунд луѓето имаат потреба да размислат за работите, да седнат и да разговараат за други теми освен јачина на мотор, број на склекови, и спектар на девојки.
Ограниченоста е она што го прави фолкерот сељак... не музиката. Музиката само му помага да го покаже тоа...
Леле со какви се дружиш ма?!Денес открив нов симптом оф биинг а сељак.
Носи пиштол под седиште. :icon_neut