seljak ))
-idam u teretana - site sportuvaat po nesto
- nosam zlaten lanec - znaci za da ne si seljak treba da nosis vrvca so kamen
- higiena kaj seljacite - bogati ko ke vidam metalci ,rokeri , hipici mozam komotno da kazam skarani se so bricot , nozicata , gelot za tusiranje
- gelot za kosa jeste dabome e seljacka rabota
- Koli - epten preterani home made tuninzi na koli se znae deka e seljacka rabota so muflon
) , normalno groto se samodelski , toa sto e napraveno vo mesta specijalizirani za toa , raka na srce ubavo izgledaat. Isto taka bitna e cistotata na kolata .
Obleka - retko koj nosi original ili pak ima videno sto e original pa za da komentira za toa , vo sekoj slucaj ne treba da se bidi napaden vo oblekuvanjeto , i trenerki vo farmerki , karirani kosuli , dreclivi boi i lugeto vo crno (metalcite i ostali) , bitna e i te kako cistotata na toa sto go nosis (povtorno da napomeneme).
- za alkoholot da ne komentiram i drogite , toa e aut , mada so i metalci i rokeri i narodnjaci pijani drogirani site isti kur , luge da go ebam
- za muzikata e mojata omilena tema , turbo folk = seljacka muzika , dobro taka neka bide . Dali nekoj nekogas slusal na primer - korn ili ded metal , ja koga ke slusnam takva muzika sakam da se javam u vatikan da povikam egzorcisti kaj slusatelot ili sam da pojdam i da izvedam egzorcizam .
pojke drugpat
)))