Сендвичара "Седмица"

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
1. Coek sto barem malku se razbira u meso, nikogas nema da prokomentira deka pleskavicata od 7 e soja !!!! |Toga go pravat lugje koi mislat deka znaat a serat bezveze !!!
Прво, јас како добар гурман на манџи, кој 10 години нема пробано сендвич додека не дојдов во Скопје со сигурност ти гарантирам дека по последните 2 сендвича што ги јадев од 7-ца
се утепав од прдење навечер, кога дејствува сојата, исто кога јадам соја за ручек време навечер пукам на сите страни, истото ми се случува и од колбасите од Жива и сличните месопреработувачи, ставаат соја на големо, ама да не се дефокусирам, затоа дека си технолог не ти дава за право да тврдиш дека нема соја, затоа што прво не си го надгледувала производниот процес на нивното месо, а второ тие може да стават секакви зачини во смесата па да неможеш да препознаеш дали е месо од теле или од овца или пак од магаре (кое патем што слушам било доста добро месо) и јас како човек што сум по манџите никогаш ми се нема случено после јадење на некоја манџа со телешко месо, па и пилешко да пукам навечер, тоа ми или од соја или од грав.

Туку сакам да споделам нешто, пред одредено време бев на мало патување во Холандија и ако немаше турски фаст фуд ресторани ќе изумревме од глад, значи најдобриот фаст фуд што сум го јадел и цените за нивни услови се багатела, кај нив околу 2000Е е плата како кај нас 200Е, па ја добри 10Е, што кај нас би било рамно на 1Е, ти добиваш оброк и пол. Значи да отворат такви 2 до 3 добри турски фаст фудови и да ги држат турци, овие другите банкрот ќе бидат.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
143
Поени од реакции
42
Искрено никогаш не сум ја сакал 7ца , ретко јадам од таму , а и кога јадам , јадам комбиниран пошто според мене плескавицата е ужас .. одамна немам јадено во 7ца , ама ги слушам кај мене у клас сите зборат дека не идат више во 7ца .. Слушнав дека чикен напраиле 150 денари , алоо за 150 денари кило стек се купуе .. ужасно е во 7ца , а и дефинитивно не вреди за парите .. Од друга страна гледам дека зборите за Вили .. дефинитивно омилено место ми е за јадење после град , али луѓе да не се лажеме , Вили не е лесковачка .. поминете низ Лесковац , Белград или некои други места во Србија и ќе видите што е права лесковачка .. поубаво нешто не постои и таму цените се околу 2 евра со тоа што имаш 30 сосови на располагање и кога ке кажеш : стај ми поише од овој сос , следно ќе ти биде кај се заебав кај реков така пошто ставаат по пола кило сосови .. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ахххххх.....кај е времето коа хамбургер беше 50, тост голем 30, хот-дог 30, помфрит 15....
У Драчево уште е така. Овде времето стои :icon_lol: Башка со две плескавици е 70. Овде има една сендвичара едно 15 години растур прави, а цените ги има покачено по пет денари на одредени производи и тоа пред едно добри две години. Одлична храна се прави, секој ден имаат страшен промет. Ова добро ни доаѓа на нас Драчевчани, штета што не можат од другиве места луѓево да пробаат..:)

Никогаш не ми била јасна фамата околу 7-ца. Цените се до небо, а квалитетот никаков. Еднаш се зезнав, втор пат нема.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
У Драчево уште е така. Овде времето стои :icon_lol: Башка со две плескавици е 70. Овде има една сендвичара едно 15 години растур прави, а цените ги има покачено по пет денари на одредени производи и тоа пред едно добри две години. Одлична храна се прави, секој ден имаат страшен промет. Ова добро ни доаѓа на нас Драчевчани, штета што не можат од другиве места луѓево да пробаат..:)

Никогаш не ми била јасна фамата околу 7-ца. Цените се до небо, а квалитетот никаков. Еднаш се зезнав, втор пат нема.
квалитетот беше одличен, плескавицата огромна (поголема од големото лепиње) и компирот беше прсти да лижеш...крцкав со многу убав и јак вкус, и внатре мек и убав....и се`
и цената беше 110...
па 120...
сеа колку е, 130 негде...
се расипаа скроз на скроз

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
квалитетот беше одличен, плескавицата огромна (поголема од големото лепиње) и компирот беше прсти да лижеш...крцкав со многу убав и јак вкус, и внатре мек и убав....и се`
и цената беше 110...
па 120...
Искрено смешно ми е да дадам толку пари за хамбургер. Јас не ни јадам хамбургери, туку тостови. Ама сепак, 130 денари човече! Другарка ми им вика може салата да ми ставите во хамбургерот и и ставија еден лист марула кој и го наплатија. Па иди јади пак таму.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
и цената беше 110...
па 120...
Искрено смешно ми е да дадам толку пари за хамбургер. Јас не ни јадам хамбургери, туку тостови. Ама сепак, 130 денари човече! Другарка ми им вика може салата да ми ставите во хамбургерот и и ставија еден лист марула кој и го наплатија. Па иди јади пак таму.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
и цената беше 110...
па 120...
Цената на хамбургерот во 7ца кога почнаа со работа беше 80 (барем ја колку што се сеќавам). Знам дека пред 6-7 години кога отворија сендвичара и во 3 бисери, имаа иста цена на хамбургерот како и "Попе" кој беше лоциран на сегашната локација на "Жан-Мари" карши Бисер. Ама се деси нешто, "Попе" затворија и 7ца почнаа да си поскапуваат...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
кога видов дека има нови мислења во темава одма ми светна у глава дека е поскапено, бидејќи немам јадено таму 2-3 месеца.. а не ни планирам, лесковачка е многу подобра! :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ве читам и ви се чудам. се жалите зашо го поскалепе хамбургерот. па после сите поскапувања незнам зашо и они не би ја кренале цената. деа е висока цената за хамбургерот висока е не викам дека не е ама никој не тера никого со сила да јаде. јас јадам на пример од седмица и тоа еднаш у месецот ако отидам. на кој не му одговара нека ја по мине и никој нема ни а ни б да му каже. а како што имам видено до сега нема ден да не сум отишол а да немало гужва до врата. шо значи и покрај големата цена на сендвичита пак имаат јака заработувачка !

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773

Е не се баш така :) Хамбургер е 60, чикен 70, со две плескавици незнам али сигурно повеќе од 70 :) Тост има за 30 да, ама тој само за дупките на забите ако ги имаш да ги пополниш :) Квалитетот е на средно ниво. ;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Е не се баш така :) Хамбургер е 60, чикен 70, со две плескавици незнам али сигурно повеќе од 70 :) Тост има за 30 да, ама тој само за дупките на забите ако ги имаш да ги пополниш :) Квалитетот е на средно ниво. ;)
Па и да ги направиле 60 до 130 ехаа разлика....

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Каде бе 60 хамбургер ? Кај Тете на последна 50 е Хамбургерот од кога знам за себе. Чикенот е 60.
Е сеа тостовите ги смалија и малце ги поскапеа многу нормално. Али не може да се спореди вкусот со било кој друг тост што го имам јадено на друго место.
А иам на доста места јадено.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Каде бе 60 хамбургер ? Кај Тете на последна 50 е Хамбургерот од кога знам за себе. Чикенот е 60.
Е сеа тостовите ги смалија и малце ги поскапеа многу нормално. Али не може да се спореди вкусот со било кој друг тост што го имам јадено на друго место.
А иам на доста места јадено.
Од денес хамбургерот е 60, а Чикенот 70. :)
За тостот, истото можам да го кажам и јас, ама само за тој од 60 што е од Г2.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234

Ми недостигаат овие цени последен пат кога бев осмолетка негде беше толку евтино :) Али сега специјално ќе дојдам во Драчево да си направам кеиф ако е квалитетно како што викаш, само препорачај ми каде да идам ;)
А за 7ца за 120 денари (сега мислам 130 е) па имаш право и не е којзнае колкав квалитет, еднаш чизбургер земав кашкавалот требаше да го барам на google, а нели за чизбургер се работи каде кашкавалот треба да тече.... За хамбургер тапа ми е толку пари да давам а дека ќе те најаде тоа да. Компирите им се најдобриот дел на сендвичиве од 7ца.

Kajgana Shop

На врв Bottom