Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.944
Поени од реакции
25.431
Зборувам за денешните модерни Македонки родени од периодот после 90те,а никоја од наведените не е родена тогаш.
Страшно е денешните родители колку немаат грижа за своите деца што прават кога ќе излезат надвор..
Во овој случај навредуваш туѓа сестра, ќерка... Знаеш дека поради кажаново можеш да си сносиш тешки последици? Каков верник си ти? Се утепа од осудување и критикување.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Во овој случај навредуваш туѓа сестра, ќерка... Знаеш дека поради кажаново можеш да си сносиш тешки последици? Каков верник си ти? Се утепа од осудување и критикување.
Прво и основно,да те просветлам тебе и овие други што не го разбирате Христијанството,да се биде верник не значи да се биде безгрешен а вие тоа толку го поистоветувате,што се чусвувам дека и свеќи ќе почнете да ми/ни палите на нас ВЕРНИЦИТЕ.Што значи јас за своето ''осудување'' си го земам со позната одговорност тоа,и не се чуствувам дека осудувам туку критикувам(во моментов).

Друго,ако некој се чуствува навреден затоа што неговата сестра,ќерка се цепи како секира со дрво со некој таму........ ,тогаш јас не сум му крив што реалноста е таа.. соочувањето со вистината не е навреда.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.944
Поени од реакции
25.431
Прво и основно,да те просветлам тебе и овие други што не го разбирате Христијанството,да се биде верник не значи да се биде безгрешен а вие тоа толку го поистоветувате,што се чусвувам дека и свеќи ќе почнете да ми/ни палите на нас ВЕРНИЦИТЕ.Што значи јас за своето ''осудување'' си го земам со позната одговорност тоа,и не се чуствувам дека осудувам туку критикувам(во моментов).

Друго,ако некој се чуствува навреден затоа што неговата сестра,ќерка се цепи како секира со дрво со некој таму........ ,тогаш јас не сум му крив што реалноста е таа.. соочувањето со вистината не е навреда.
Ќе гориш во пеколот, Гоуст. Ѓаволот ќе ти пика жешко железо во ректумот, додека му го дудлаш на бившиот папа!
Полека малку со етикетите што ги расфрлаш наоколу.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Ја следам дискусијата цел ден и сум против. Се согласувам скоро со сите што пишале дека се против. Една работа сакам само да додадам. Смешно ми е како мислите дека од националистички причини сме против тоа.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

Значи, јас ако ти кажам дека постовите на форумов ти се како да ги пишувал пијан мајмун, ти не смееш да се навредиш - пошо реалноста е таа :pipi:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ќе гориш во пеколот, Гоуст. Ѓаволот ќе ти пика жешко железо во ректумот, додека му го дудлаш на бившиот папа!
Полека малку со етикетите што ги расфрлаш наоколу.
Мене ѓаволот може и на крст да ме стави во пеколот,ама овие што се кинат како партали со сечени ги чека и на овој и на тој свет заедно со мене казна.Од мојот скромен живот,многу такви партали зажалиле за својот живот и нивните деца.Така да,јас со задоволство идам во пеколот ако мислиш дека не го сакам истиот,немаш престава кое задоволство ќе ми биде да ги видам тие гревови и партали таму како мислеле дека ќе отидат на другата светла страна.. да се види стравот во нивните очи таму е она за што вреди да се доживее втора и вечна смрт:zloo:[DOUBLEPOST=1422827760][/DOUBLEPOST]
Значи, јас ако ти кажам дека постовите на форумов ти се како да ги пишувал пијан мајмун, ти не смееш да се навредиш - пошо реалноста е таа :pipi:
А мене колку ми е гајле за ти што мислиш за мене и за моите постови.......................................................................................................................................................................

Последно уредено:
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ти бе неодговорен памтиш шо ми вети пред некои две години? Се каравме нешто за некој Ружди таму и на крај стигнавме до договор да ми најдеш некоја твоја соселанка/роднина/шоидае, да ме викнеш на кафе, да не споиш, да се испозаљубиме и размножуваме. До кај е таа работа?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Не да се фалам ама јас како Албанец доста девојки Македонки сум имал. Поточно досега само 2 сум имал Муслиманки.Да,само 2!
Нити јас имав нешто против за да сум во врска со нив ниту тие со мене.
Не сакам да навлезам во интима,ама стварно се си беше нормално и убаво со сите...

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Офтопик препукувањата префрлете си ги во инбокс, пошо наредни санкции после неколкукратно бришење мислења се казнени поени и бан.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Ќе испаднам офтопик во однос на она што го дискутирате, ама па онтопик во врска со темата која е поставена тука.

Сум имал секс со американка, јамајканка и перуанка. Сите три католици, првите две поприлично побожни, па дури и понекогаш паѓаа несогласувања (со јамајканката дека највеќе идев со неа) затоа што јас сум атеист. Но на крај раскинавме поради сосема вообичаена причина, мислеше дека ја изневерувам.

Би ви посакал на сите да прошетате троа повеќе низ светов, тогаш ептен малку ќе се замарате за вера/националност на партнерот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ќе испаднам офтопик во однос на она што го дискутирате, ама па онтопик во врска со темата која е поставена тука.

Сум имал секс со американка, јамајканка и перуанка. Сите три католици, првите две поприлично побожни, па дури и понекогаш паѓаа несогласувања (со јамајканката дека највеќе идев со неа) затоа што јас сум атеист. Но на крај раскинавме поради сосема вообичаена причина, мислеше дека ја изневерувам.

Би ви посакал на сите да прошетате троа повеќе низ светов, тогаш ептен малку ќе се замарате за вера/националност на партнерот.
И каква врска има ова со шконовите? Значи, го апсолвиравме проблемот на имање врски и секс со припадници на нормални народи. Никој не е против. За племето разговараме, не за некој од Јамајка.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Извини малце ќе забегаме офтопик ама, вие Македонците на албански форум како ги викате ? Никогаш не ги навредувате а ? На Македонците со тие имиња им се обраќаш "во живо"?
На темата, јас знам за неколку мешани бракови на овие простори и знам дека луѓето си имаат еден куп проблеми, а да не зборуваме за децата. Македонците ќе ги викаат шип*ари, албанците каури итн... Јасно е дека во нашава земја постои голема омраза и ќе помине многу време (ако и некогаш воопшто се случи) кога врската помеѓу различни религии нема да биде табу тема.
Прашував индивидуи, членови на форумов, не прашував цел народ.[DOUBLEPOST=1422830709][/DOUBLEPOST]
А да, јас и моите постови сме тригерот за понашањето на Албанците :lolzz: Океј е пуно, не се слагаме и тоа е тоа :)
Баш тоа го мислев, ти си тригерот дури за Биг бенгот, ај знам дека ме сфаќаш, нејсе.[DOUBLEPOST=1422830810][/DOUBLEPOST]
Ти бе неодговорен памтиш шо ми вети пред некои две години? Се каравме нешто за некој Ружди таму и на крај стигнавме до договор да ми најдеш некоја твоја соселанка/роднина/шоидае, да ме викнеш на кафе, да не споиш, да се испозаљубиме и размножуваме. До кај е таа работа?
Верувам дека не си до толку неспособен, но ако си толкав лош случај ќе ти помагам.[DOUBLEPOST=1422830919][/DOUBLEPOST]
Од кога шкиптар (да шКиптар а не без к) е нешто што ве вреѓа?
Иронијата, на македонец треба да му објаснувам навредливо преименување.[DOUBLEPOST=1422830963][/DOUBLEPOST]
И каква врска има ова со шконовите? Значи, го апсолвиравме проблемот на имање врски и секс со припадници на нормални народи. Никој не е против. За племето разговараме, не за некој од Јамајка.
Се шегуваш нели?

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ама можеби и Јамајканците се неарни али ме боли цеф, кога лично мене ништо не ми згрешиле. И немците го поебале пола сфет, па ќе ми смени мене нешто или на моите ако јас сум со немкиња?

Не ја сфаќаат тематикава, туку само си набацуваат тези...

Целиот муабет беше за брак/врска помеѓу македонка и шкиптар.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Зависи во каква средина живеат албанците , не можете сите да ги генерализирате, имам комшивка албанка, паметна, еманципирана , никој не би можел да каже дека е муслиманка, до сега сите дечковци и биле македонци.

Kajgana Shop

На врв Bottom