Крусер
Тотем Пума
- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 3.556
- Поени од реакции
- 1.612
Zdravo imam eden golem problem pa ve molam da mi pomognete okolu toa.. Vo vrska sum so muslimanin t.e od turcija e momceto i mnogu se zblizivme za toa kratko vreme. Eve 2 nedeli sme zaedno i mnogu ubavo se custvuvam so negono ne znam dali da prodolzam so ovaa vrska, ne znam za problemite sto ke sledat dali ke napravat nie da se razdelime a ne go sakam toa. Ve molam pomognete mi i ovde baram sovet od nepoznati se nadevam deka ke bidete iskreni. Pozdrav i odnapred blagodaram na tie sto ke mi pisat (golem vernik sum vo boga no ete ljubovta sto mi napravi )
Задебеленото: тоа е единствено што е важно.
Сè додека ти е убаво со него, треба да бидеш со него. Кога ќе видиш дека не ти е убаво со него, треба да прекинете.
Не е важно *зошто* не би ти било убаво со него или нему со тебе. Ако семејството ти/му прави притисок тоа е *твој*/*негов* избор дали ќе се согласи со тоа. Вашите семејства не се во вашата врска - вие двајцата сте. И како ќе се одвива вашата врска зависи исклучиво од вас двајцата.
За целото време додека сте во врската - комуникација, комуникација, комуникација. Зборувајте буквално за *сè*, зашто сите карти мораат да бидат отворени меѓу вас. Бидејќи сте од различни религии, тоа самото по себе повлекува различни начини на гледање на работите и побарува повеќе да комуницирате, за да најдете заеднички јазик.
Една добра вест: ако е Турчин, ќе те третира како вода на дланка и секогаш ќе се труди да си максимално среќна и задоволена. Тоа им е во културата, да ги почитуваат и ценат жените до максимум.
Поздрав и до лесно.