Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

маци

единствена***
Член од
3 јануари 2006
Мислења
88
Поени од реакции
0
Moze no jas mislam deka ne bi napravila takvo nesto, ne sum nnaviknata inaku nemam nistoo protiv

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
lugje ja odamna se molam makedonskata kultura da se smeni malku da sme po otvoreni, poshto shto mu imam frleno oko na edno crnche mh mh kakof e bonbona. taka da lugje ke ve molam malku so optimizam i bez prerasuda vo idnina..;)

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
spooky напиша:
Не, јас би резимирал поинаку. Со вакви бракови имаат проблем тесногради, затапени традиционалисти кои не почитуваат туѓи вредности и според тоа не заслужуваат некој да ги почитува нивните.
Ama bas taka! zeleno!

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Edno e da pocituvas drugo e da se zemes so nekogo. Poveke razlicni kulturi na ist prostor ne mozat da uspeat. Treba da ima popustanja i nateganja za sekakvi prasanja. Od najmali pa do sustinski prasanja taka da edno e da zborite na forumov a drugo e praksa...

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
koga odnosite u globala pomegju pripadnicite na razlicnite kulturi i nacionalnosti vo makedonija ke se podobri ke mozeme uste pootvoreno da zboruvame na ovaa tema mislam deka kaj nas seuste vladee konzervativniot pogled na ovie prasanja osobeno od drugata strana megjutoa neizbezen e procesot na liberalizacija vo odnos na vrskite od razlicna religija ili nacionalnost

pozdrav!

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Svoj na svoeto:) Svetot go dvizat razlicnostite, ne bi sakal da se pretopime vo edna masa bez nikakva tradicija i identitet.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
maci напиша:
Moze no jas mislam deka ne bi napravila takvo nesto, ne sum nnaviknata inaku nemam nistoo protiv
Не си навикната, на што?:icon_roll:raz:

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
ednostavno ne e podgotvena za takva novina vo zivotot

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Na ova mozam da kazam deka ne e bitno koj koja religija ili vera ili nacionalnost e ako se sakame so taa tipka ne mi smeta voopsto koja religija e itn.I uste da dopolnam OCITE NEMAAT VERA.Taka da jas sum ZA.Definitivno i cvrsto se drzam za toj stav.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Da i jas mislam deka za uspesen brak i dobro vospituvanje na decata mnogu se bitni ocite na partnerot koi ete zamislete nemale vera!:)

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Никако, ако сакате да го искомплексирате вашето неродено дете, гоу фор ит.

На оваа работа се приоѓа шаховски, со предвидување 5-6 потеза унапред.

bibuska

смешка
Член од
5 септември 2005
Мислења
2.403
Поени од реакции
7
ама што подразбирате вие под националност? звучите како да зборубате дека има само три : македонци, албанци и турци... ај вас женските да ве прашам : што ако во предложи брак италијанец? или французин? ќе го одбиете? а за религија... никој не е толку религиозен колку што глуми дека е... можеби децата на крај ќе ви станат будисти :icon_lol:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
bibuska напиша:
ама што подразбирате вие под националност? звучите како да зборубате дека има само три : македонци, албанци и турци... ај вас женските да ве прашам : што ако во предложи брак италијанец? или французин? ќе го одбиете? а за религија... никој не е толку религиозен колку што глуми дека е... можеби децата на крај ќе ви станат будисти :icon_lol:
Зелено од мене ... многу убаво им кажа ... ама не верувам дека некој/а би одбил италијанец или французин на пример ... ама ајде тоа е:raz:

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Pa sega nie zboruvame za tuka kaj sto ziveeme a tuka se najgolemi moznostite da se zemes so Makedonci, Albanci, Turci, Romi, Srbi... sigurno nema vo Francija da baram zena. Na krajot na kraistata tvojot partner ke si go izberes od lugeto so koi se druzis se poznavas od krugovite kaj sto se dvizis a lugeto izleguvaat i sakaat da se dvizat kaj luge sto im se slicni... i taka nataka....:)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
SLaCk напиша:
Pa sega nie zboruvame za tuka kaj sto ziveeme a tuka se najgolemi moznostite da se zemes so Makedonci, Albanci, Turci, Romi, Srbi... sigurno nema vo Francija da baram zena. Na krajot na kraistata tvojot partner ke si go izberes od lugeto so koi se druzis se poznavas od krugovite kaj sto se dvizis a lugeto izleguvaat i sakaat da se dvizat kaj luge sto im se slicni... i taka nataka....:)
Ова излага “Сакам да се е*ам а да не ми влезе, ниту пак другите да ме видат“. Ама кога нема ризик од другите, значи, спремни сме да склопиме брак со католици така што сите празници ќе ги празнуваме двапати во рок од 21 ден.

Е ептен сеа ме насмеавте :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom