Ama bas taka! zeleno!spooky напиша:Не, јас би резимирал поинаку. Со вакви бракови имаат проблем тесногради, затапени традиционалисти кои не почитуваат туѓи вредности и според тоа не заслужуваат некој да ги почитува нивните.
Не си навикната, на што?:icon_roll:raz:maci напиша:Moze no jas mislam deka ne bi napravila takvo nesto, ne sum nnaviknata inaku nemam nistoo protiv
Зелено од мене ... многу убаво им кажа ... ама не верувам дека некој/а би одбил италијанец или французин на пример ... ама ајде тоа е:raz:bibuska напиша:ама што подразбирате вие под националност? звучите како да зборубате дека има само три : македонци, албанци и турци... ај вас женските да ве прашам : што ако во предложи брак италијанец? или французин? ќе го одбиете? а за религија... никој не е толку религиозен колку што глуми дека е... можеби децата на крај ќе ви станат будисти
Ова излага “Сакам да се е*ам а да не ми влезе, ниту пак другите да ме видат“. Ама кога нема ризик од другите, значи, спремни сме да склопиме брак со католици така што сите празници ќе ги празнуваме двапати во рок од 21 ден.SLaCk напиша:Pa sega nie zboruvame za tuka kaj sto ziveeme a tuka se najgolemi moznostite da se zemes so Makedonci, Albanci, Turci, Romi, Srbi... sigurno nema vo Francija da baram zena. Na krajot na kraistata tvojot partner ke si go izberes od lugeto so koi se druzis se poznavas od krugovite kaj sto se dvizis a lugeto izleguvaat i sakaat da se dvizat kaj luge sto im se slicni... i taka nataka....