Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Macedalien напиша:
Он и така е зелен ама ја многу си го сакам и поштуем : иста боја сНе :pos:
Немој да помислите на розе боју. Маце, не заведуј људи и не се лжи себе :wink:

А не влечу малце на кумановски, него овој ти е оргинал, 100% чист кумановски.

А да, назад на тему!*

*да кажу и ја тој некад

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Малце закаснет одговор, ама јебига, уште читам. И не е само за Бибе, него до сите што ги поставуваат овие прашања. Се разбира, ги сменив родот во првото прашање, да не испадне недоразбирање :wink:
ThA-BiTcH напиша:
kako kje slavis i nejzin i tvoj praznik?
Пошто не се поклапаат повеќето(осим ако е ханука, не знам кога се паѓаше, ама некаде околу божик и тоа неправославен, види среќа), многу лесно. Ако се поклапаат ќе искомбинираме нешто.
aj ti se molam dosta veke se prepravate i glumite dobri na forumov, ne znam kako site ste tolku liberalni i ne vi smeta ama bas nisto!
Јас не се преправам. Што мислам тука на форумот, мислам стварно. Не знам за другите. Ми сметаат мене многу работи, ама религијата, верата и расата на таа што ја љубам, никад. А сумњам дека и на неа би и сметало.
Abe od ljubov samo ne se zivee, so vi e na site vas, tocno e deka da si zaljuben e prekrasno i se toa, ali ne e i neophodno custvo zaradi koe treba se da zrtvuvame!
Не се живее само од љубов, ама без љубов тешко. Посебно во брак. Тогаш е само некое другарство, а некогаш ни тоа. Само некое партнерство. И у таквите нормално дека разликите ќе се чуствуваат. И ако влегувате у таков брак, ни ја не би препорачал. Ама што дробам. У такви бракови се гледа прво кој, што.
I kazi mi ednoto dete kje ti se vika Ardzen, drugoto Dejan, tretoto Simona, cetvrtoto Seada ? :pos::pos:
Ќе најдам некое неутрално. Еве на пример Елерина ми се свиѓа ептен. Ех имиња колку сакаш. Важно е, името какво значење има.
Za veligden jajca kje im bois ili ne?
Да бе. Не го поштувам многу Ристе и неговите учења. А помалце црквата.
Ама празници славам. Од причина што семејството се собира, заебанции, шали и убави успомени се дешаваат.
Затоа и се празниците, а не затоа шо некој демек воскреснал или се родил пред 2000 и кусур години. И нејзини и мои ќе ги славиме.
Ќе фарбаме, ќе боиме. Све што треба.
Додуше ја на Велигден увек ги заебавам* „Христос воскресе!” луѓето.
Со реплики као: „Ајде бе, пак ли?”, „Украдоше ми кесе”, „Јајце ми се стресе” и такви глупости. Али се кцам со јајца, добивам по некој денар и чепкам од јагнето, редовно... И слава славам. И Божиќ.
И Рамазан ако се оженам за муслиманка, Ханука со еврејка, Денот на големиот орел, со некоја индијанка. 25. мај со комунистка. Не ми е важно. Важно таа да е со мене а и луѓето кои ми значат, и да сме среќни. За другите многу многу не ми чуе.
П.С.
Постира на македонски, да ме разберете поубаво. :)

*другарите и домашните. Сепак кон другите имам некој почит. Тие што ќе сватат автоматски дека е заебанција, да.

Член од
19 септември 2005
Мислења
28
Поени од реакции
0
Imam koleska pravoslavna koja e mazena za musliman i brakot ne im funkcionira kako sto planiraa pred brak.Mozebi tie nekako i ke se snajdat no nivnite deca ke imaat uste pogolemi problemi.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Znaci da rezimirame:) So vakvi brakovi nemaat problem ereticite, luge bez nacionalno cuvstvo i cuvstvo za tradicija, luge koi se soglasuvaat so se. E sea moze da diskutirame na druga tema kako se oformuvaat vakvi luge.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
SLaCk напиша:
Znaci da rezimirame:) So vakvi brakovi nemaat problem ereticite, luge bez nacionalno cuvstvo i cuvstvo za tradicija, luge koi se soglasuvaat so se. E sea moze da diskutirame na druga tema kako se oformuvaat vakvi luge.
Не, јас би резимирал поинаку. Со вакви бракови имаат проблем тесногради, затапени традиционалисти кои не почитуваат туѓи вредности и според тоа не заслужуваат некој да ги почитува нивните.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
SLaCk напиша:
Ако збориш за мене, грешиш бате...
Зашто сам еретик? Зашто не верују у Ристета и негови бладања? Не верују и у други. Ама поштују си гу традицију у смислу на празници. Ако сакаш да лепиш средњовековни етикете, бујрум. Ама јебига, еретици не се палив живи више.
Национално и народно чувство имам можда и повише од тебе и тој реално, а не некоју бајку коју сам си гу измислија.
Да сам сагласан сас све? Од куде ти тај идеја?
И кажи куде е тај тема, да не се куропецамо више по некои теме по кои не треба. Отворите некоју тему у политику па тамо да продужимо. Ама мора да ме викате, пошто ја тамо невикан, ретко иду.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Epa druze spooky tie zatapeni tradicionalisti go odrzuvaa svetot kako taka do sega, a sekade kade sto na scena stapuvaat tvoite favoriti liberali i progresivci se slucuva raspad na opstestvoto i konflikti. Prifati go faktot deka poveke kulturi na ista teritorija neograniceni ne mozat da postojat, nekoj na krajot mora da se prilagodi na drugiot.(najcesto pobrojniot)

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
SLaCk напиша:
Epa druze spooky tie zatapeni tradicionalisti go odrzuvaa svetot kako taka do sega, a sekade kade sto na scena stapuvaat tvoite favoriti liberali i progresivci se slucuva raspad na opstestvoto i konflikti. Prifati go faktot deka poveke kulturi na ista teritorija neograniceni ne mozat da postojat, nekoj na krajot mora da se prilagodi na drugiot.(najcesto pobrojniot)
Андреј џабе везеш...ова е тема на која имало,има и ќе има тотално спротиставени мислења и никогаш во тој поглед нема да се изедначиме т.е да мислиме исто.Ти си бираш со кој ќе се земеш,дали ќе се земеш - тоа е твое право како што е и мое право да кажам дека јас одлучувам за својот живот и дека ако ЈАС не сакам да се земам со човек од друга религија НЕМА да се земам.Е на тој начин е право на другите да си го бираат т.е оформуваат својот животен пат со човекот кој што тие го одбрале.На крај краева не ме интересира што прават другите ме интересира што правам јас -бидејќи нивните грешки јас нема да ги плаќам ниту пак ќе бидам наградена за нивните успеси.:wink:

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
A be moe e da im kazam:) . Zosto posle site plakame za decata sto ne se rasteni vo dobri brakovi!

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
SLaCk напиша:
A be moe e da im kazam:) . Zosto posle site plakame za decata sto ne se rasteni vo dobri brakovi!
Добро-во ред е совет да дадеш или да ја искажеш својата гледна точка на стварите али да не премине тоа во убедување пошто глеам дека сте се запалиле да се убедувате.Спуки ќе те тепа зошто си бил као затапен традиционалист(а пошто ја те знам најдобро ми иде да прснам од смеење:pos:) а ти него зошто он бил либерален.Ај испотепајте се :pishtoldz:pos:

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Dani.... Еве рецимо, дали утре задутре, би можело да ме размислуваш мене?

Р.Ѕ. Јас сум христијан, ама протестант (цела фамилија ми се православни, ама јас се имам крстено во лутеранска протестантска црква)

Би?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Dolphin напиша:
Dani.... Еве рецимо, дали утре задутре, би можело да ме размислуваш мене?

Р.Ѕ. Јас сум христијан, ама протестант (цела фамилија ми се православни, ама јас се имам крстено во лутеранска протестантска црква)

Би?
Maлце е глупо да одговарам на вакви прашања ама ај...Јас -значи ЈАС-лично за мене кога зборувам а не за сите - сакам да сум со некој од моја религија-значи ХРИСТИЈАНСКА.Би сакала да е и православен-онда би било топ:wink: ама не би се мислела за било која друга гранка од Христијанството

simonce*

SEXY
Член од
14 декември 2005
Мислења
290
Поени од реакции
3
mesan brak nikako!!!ni jas ne sakam a ni mojte ne bi mi dozvolile!!!

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
simonce* напиша:
mesan brak nikako!!!ni jas ne sakam a ni mojte ne bi mi dozvolile!!!
Твој живот правиш што сакаш со него..
Ако сакаш а твоите не ти дозволуваат ќе избегаш со него негде по Америкине, тоа не е проблем.
Него да кажеше зошто не сакаш мешан брак?

Член од
25 ноември 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Imam edna drugarka.. taa odi godina i pol so turcin. i nisto ne i fali. plus mnogu se sakaat. Ziveeme vo mal grad kade site so site se znaeme no toa ne e precka tie da ne se sakaat. Toj (kao nie sto mislime deka nemaat pojma za ljubov) bi umrel za nea. Vrskata im cveta... negovite vo pocetokot ne ja prifakaa nivnata vrska, toj ziveese 5meseci so bratmu, vidoa ne vidoa ja prifatija.. I zasto nekoj bi bil protiv toa dvajca koi se sakaat. Pa duri i bile od razlicni veri... ljubovta ne prassuva.

Kajgana Shop

На врв Bottom