- Член од
- 10 октомври 2010
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 54
Хахаха мислев, ти можеш колку пати сакаш да се мажиш/жениш ама само еднаш се прави свадба (освен во Холивуд нормално)За то не биди 100% сигурна![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Хахаха мислев, ти можеш колку пати сакаш да се мажиш/жениш ама само еднаш се прави свадба (освен во Холивуд нормално)За то не биди 100% сигурна![]()
не е еднашДа, затоа што е еднаш во живот.
зошто еднаш во животот?Да, затоа што е еднаш во живот.
Епа колку пати?зошто еднаш во животот?
нема туку колку, зависи. не е нешто што можеш да кажеш дека ќе биде еднаш или два пати.Епа колку пати?
Точно, глупости праат, венци вртат на глава, пари у чевли пикаат или едни комшии шо правеа на младоженецот од чевлата сите вино пијат. боже боже, он играл у тие цела свадбаДефинитивно наметната традиција јас сум против тие адети ора ,буткање на врата ,народњаци и роднини кој после 20 години ги гледаш ,нешто журче во клуб или забава некоја мал круг на битни луѓе без церешна се од корен корнеше![]()
После читањево на постов, се почуствував како да сум во Тунгизија!Точно, глупости праат, венци вртат на глава, пари у чевли пикаат или едни комшии шо правеа на младоженецот од чевлата сите вино пијат. боже боже, он играл у тие цела свадба
Ни обичаи сакам ни ништо![]()
Не ме развеселуваат стари песни и ора, ме тераат ушите да си ги затнам и да избегам од таа просторија.Зборете што сакате за ората пред зграда и за веселењето дома, ама не можете да се нарекувате Македонци ако не ве развеселат тие стари песни и не посакате да се фатите на орото. Едноставно таков е обичајот и тоа се културни обичаи на Македонците, ако сакате да се американизирате, фајн, само не трубете како тоа се глупости. Кој што сака како сака нека си прави.
Да не ме сфатите погрешно и јас мислам дека некои работи се претеруваат по свадбиве како што се викање на 500 души, ама вчера бев на свадба на која имаше 100 души и беше преубаво.
П.С. Еве на свадбата на која што бев вчера имаше обичаи и имаше и странци гости и премногу им се допаднаа тие работи. А и јакото купување на невеста со 50 денари и поситно, што да ви кажам, ќе осиромашите.
Frigid, ou maj gad . :/Не ме развеселуваат стари песни и ора, ме тераат ушите да си ги затнам и да избегам од таа просторија.
И шо сега? -не сум македонец. оу мај гад![]()
Оу мај гад беше иронично кажано,не дека се потресов со тоа што не сум македонец ако не го ми се сфига горенаведеното.Frigid, ou maj gad . :/![]()
Сума сумарум што сакаш на свадба ? Danza kuduro или On the floor ?Оу мај гад беше иронично кажано,не дека се потресов со тоа што не сум македонец ако не го ми се сфига горенаведеното.