- Член од
- 13 март 2011
- Мислења
- 2.281
- Поени од реакции
- 2.001
Ќе почне соСума сумарум што сакаш на свадба ? Danza kuduro или On the floor ?
после, вака нешто сакам
тужи ме...
Ќе почне соСума сумарум што сакаш на свадба ? Danza kuduro или On the floor ?
Never say never ... да не играш оро втепсија и то сред зима ... сеирНе сум за свадба од проста причина што многу ми е вештачко тоа славење како и самата институција брак (сум го споменал и во други теми). Кога ќе ја најдам личноста што ја сакам и со која сакам да го поминам животот тоа и ќе го направам без некакви адети и триста чуда, сакам едноставност и практичност.
и татко ми ми го вика истото ама тешко ќе отстапам од кажанотоNever say never ... да не играш оро втепсија и то сред зима ... сеир![]()
Нема зашто твое си е тоа, ама да плукам по наша песна и да затварам уши, колку и да е лоша ќе го задржам мислењето....Ќе почне со
после, вака нешто сакам
тужи ме...
Зошто да го задржам, си кажуваме тука кој што мисли, нема сега да се преправам дека ми се допаѓа нешто.Нема зашто твое си е тоа, ама да плукам по наша песна и да затварам уши, колку и да е лоша ќе го задржам мислењето....
Баш па мислам дека свадбата не е за најблиските, него за оние подалечните, да знаат сите дека си се settled down. Затоа и на свадба се вика се живо и диво, луѓе што не биле видени сто години, а нема ни да бидат.Трошење енергија и многу пари. Веселби во ресторан, пијанчење, играње ора на народњаци, типична македонска старовремска работа. Се канат луѓе што не биле видени сто години, ниту ќе бидат видени после свадбата уште сто години, но битно биле поканети оти се роди. А, па традицијата кога се зема невестата од куќата од страна на младоженецот и цела негова гарда е најголема глупост. Доваѓаат милион души демек ја кршат вратата на невестата, а овие па ја држат од другата страна демек да не ја земат, се засрамив пишувајќи за ова. Се кршат кокошки, баници и уште што не, а бабите трчаат наоколу да видат дали е се во ред. Се игра ора цел саат пред куќата, а цело маало ечи од народни песни.
Нема потреба од овие работи, а посебно огромна веселба во ресторан. За мене е доволно да се изврши регистрацијата во матичното, после може да се направи една вечера со најблиските или дома или во ресторант.