Свадба - да или не?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Обавезно... Ко прво е традиција, ко второ за мене тоа е неизбежен дел од животот. И не гледам причина зашто не би се направила таа веселба, бидејќи тоа според мене би требало да биде најубавиот момент. :toe:
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Не знам за свадба. Некако ми изгледа изнасилено во денешно време. Не дека е лошо, но секако има моменти кои ама ич не ми се допаѓаат. Скапа инвестиција од која и не мора да имате убави спомени. Има време...
 
Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Mразам дигање чалами низ маало, труби, тапани и викања, куп луѓе насобрани кои играат оро, толпа од непознати граѓани кои љубопитно надгладуваат кој како е облечен, кој што прави и сл. Исто така, мразам екстремни веселби, со роднини, кои младенците всушност и не знаат дека им се роднини, пијанки, ора, галами и сл. Кога ќе се мажам здравје, сакам скромна веселба со моите најблиски, луѓето кои најмногу ми значат.
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Ма сакам свадба кога гледам колку е се весело се насобере народ, музика.Си ги гледаш роднините кои можеби не си ги видел и со години.Се изнаиграш , развеселиш до бесвест се на се сакам свадба.Само некои мали обичаи да се исфрлат ама и сепак да се задржат некои за да се осети она старинското и продолжување на една традиција.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Сум за свадба ама да ја организирам на свој начин значи јас како што си ја замислувам, а не онака како што адетот наметнува.
 
Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Сум за свадба, но ако ги имам условите за тоа. Не, како некои што ги гледам, едвај се снаоѓаат за јадење нешто, наоѓаат пари од некаде, зимаат кредити итн, само за да направат една свадба која што ќе трае само една вечер и после тоа пак истото секојдневие. Значи сакам да кажам глупост е да се трошат пари за свадба, кога можеш иситие средства да ги искористиш за подобар живот, а ако веќе сакаш да направиш свадба во ред е да се направи една помала со најблиските, но за жал некои(повеќето) имаат комплекси и мислат што ли ќе кажат другите . . . Јас лично имам услови да си направам свадба како шти јас сакам, но иако рано ми е сепак за свадба но еве ќе кажам дека со сигурност нема да направам нешто големо, ќе биде мала свадба колку без ич, сепак тое е мое мислење дека за една ноќ да потрошиш толку пари е глупост.
 
Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ никако јас сега спремам и маме мисе еба тоест уште нее касно дасе откаже :oeoeoe:
 
T

theTinule

Гостин
Никад не би правела свадба по обичаи...незнам зашто...мрцварење многу....кај младоженецот првен, па кај енвестата, па у црква, па на крај у ресторан...хаха :) и на крај у ресторанот најубаво си поминуваш...
Сакам огромна свадба, со 500 души...ама сите шо ги знам иам да ги поканам!!:)

Сакам да биде онаква..првен доаѓа пасторот ве венчава..и после почиња..од почеток со валцер да почне, па после малце оро (пајдушко и елено моме елено обавезно-американците ама не можат ко нас..хахах), па после нешо рокче..ово оно...и после 12 диско музика :)хаха..

Иако имам уште многу за до мојата свадба...си ја знам целата:) организирано 10 години унапред..или повеќе:)

Не ми сметаат тие пијанчења или шо и да е...кога се 2-3 пијани ок е :) сигурно нема сите дрва да се напраат ќе имаат усул па свадба ти е нема да ти ја уништат :) а може и да не им давам алкохол да пијат :)хахах (ако дотогаш отидам на некоја многу пијана свадба и се деси некој инцидент..ако не-дозволено им е)
 
Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Сакам голема свадба,со сите тетки,стрини,вујни и што ти јас знам.Сакам сите да присуствуваат на тој ден,најважниот во мојот живот.Ќе се исполнат сите обичаи нормално,така биле од порано,така останале и нема сигурно јас заради мојата свадба да изигравам бесни глисти и да ги сменам.
Не мислам дека парите за свадба се залудно потрошени,мислам дека вреди сето тоа.Еднаш се прави [добро има и исклучоци:nesum:] и од таа причина мислам дека сето тоа треба да биде убаво спаковано...Од покани,до ресторан,музика,венчаница...
 

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.271
Поени од реакции
6.934
Свадва исто како мојата несудена невеста сакам...ОГРОМНА,со минимум 500 гости :pos: :pos: па да има народно,едно огромно оро,сите радосни и весели да си одат...така би изгледала мај прфект вединг
 
А

Александра Д.

Гостин
Не сакам свадби. Одсекогаш ми биле глупави обичаи, а како минува времето, уште поглупави... Дали ќе правам свадба не зависи само од мене, туку и од партнерот, а малку и од најблиските. Што се однесува до мене, не сакам свадба, но има време, рано е :)
 
Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Скромна свадба, само нај блиски роднини.Другото е се вишок.
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Jas licno ne pravev tradicionalna svadba so kup rodnini,komsii i prijateli.Si napravivme zabava amo za nasi bliski prijateli i po nekoj od rodninite no toa bese epten mal broj na rodnini i ni bese super.Familijata mi e rastrkana po svetov i na mojot soprug isto taka a i nemame bog znae kakov kontakt so niv pa zosto da se izlozuvam na trosok za luge so koi ni nemam kontakt.I ne se ni kaam za toa sto sme se odlucile da si napravime samo zabava za mladi super bese.
 

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Убаво ми е да одам на други свадби, но никако не можам да се замислам јас да бидам во центарот на вниманието во улога на невеста со сите тие фешти. Јас би избрала некоја мала свадба со најблиските роднини и пријатели + меден месец на море, отколку некоја голема свадба со роднини кои прв пат ги гледам.
 

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Свадби се за баби и дедовци да ликуваат каква прослава направиле.
Да викаат комшии од далечни тетки, внуци на баби што биле осумнаести роднини на овие од другата страна, не фала.
Да се запознавам со гостите на свадбата, истотака, не фала.
Си ветив дека нема да правам свадба, ќе видиме колку ќе издржи тоа вода, ќе видиме до кога ќе „толерираат“ и „прават се за мое“ добро родителите ми. Знам дека они сакаат свадба, со зурли, ора, и други глупости кои чинат премногу, ама според мене тоа е нешто непотребно, само многу галама околу еден ден.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom