СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
На Мароко му фали само квалитетна навала за да освои светска титула а тој проблем го имаат многу репрезентации меѓу кои и Хрватска.

Им фали и некој што изведува јако слободни.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.236
Поени од реакции
18.410
Не сакав да го рушам про-Хрватска расположението од вчера, ама реално најмалку покажаа од сите репрезентации кои сеуште се во игра (сметајќи ги и Франција и Англија).

Она на што е за восхит кај хрватите е карактерот и пожртвуваноста која ја покажаа (особено против Бразил), а од играчите Модриќ и голманчето. Најискрено, резултатот од вчера против Бразил беше многу повеќе по вина на јужноамериканците, отколку заслуга на Хрватска. Беа доста послаб противник, Бразил имаше повеќе шанси, им даде гол школски и фудбалски и потоа го направија она аматерското што е карактеристично за нив: одлетаа напред и дозволија контра напад во 117 минута, при поволен резултат.

Претешко е да се прогнозира било што, но според мене, во моментот сметам дека победникот од Франција-Англија вечерва ќе биде голем фаворит за освојување на светската круна.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
I eve dochekavma kolonija da shutne out kolonizatori (Shpanija i Portugalija) vo najvazhnata sporedna rabota na svetot.
Prvpat edna afrkanska nacija vo polufinale...Tim na godinata za mene. Good job.
Pa ushte da stignat do finale so Francija, eventualno, ke bide golema rabota.
Bashka shto Francuskata rep. e sostavena pretezhno od Afro Francuzi, vo ovoj sluchaj ke bidat Janichari so to speak. Pa sega mi teknuva na Belgija kako ja izigraa ...Bivshata kolonija gazi opasno.

Последно уредено:
B

BigMac

Гостин
Каков играч,каква икона на фудбалот е Кристиано Роналдо со каква кариера, дефинитифно заслужува титула светски шампион.Голем минус за тренерот што не го играше од почеток.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Опасно се шири овој џонтризам.
А тоа баш на мене се однесува, пошто истото го пишав после 6-1 победата против Швајцарија. :D

Иначе да, џонтризмот е една од главните причини што форумов допира дно и се се сведува на хумор и форсирање, без квалитетни дискусии.

Признавам. Мада за тоа е крив и Стекот, првиот официјален следач на џонтризмот како правец во дното, форсот, бламот и мизеријата.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Ne deka gi sakam Afrikancija tolku, ama Anglichanive ich nejkjam da tepaat, poodvratna ekipa ne postoi za mene. Taman ako tepaat kje ima ili Africhka ili Poluafrichka ekipa u finale, sepak e za pochit…. Africa rules world cupov :vozbud:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.181
Поени од реакции
6.205
Каков играч,каква икона на фудбалот е Кристиано Роналдо со каква кариера, дефинитифно заслужува титула светски шампион.Голем минус за тренерот што не го играше од почеток.
Со Роналдо и 180 минути да играа немаше да дадат гол.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.144
Поени од реакции
25.727
Англија-Франција

Добрата вест е што една репрезентација ќе си оди дома.
Лошата вест е што една репрезентација нема да си оди дома.

Навивам да еруптира некој заспан вулкан од пред 100000 години што се наоѓа под стадионот и да ги потопи сите во лава.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
227
Со Роналдо и 180 минути да играа немаше да дадат гол.
Portugalija realno osven Svicarska kaj shto im se potrefi se shto shutnaa pogodija, svetskovo specialno nishto ne napravija, ko shto treba. Felikson prosek, ko kje mi tekni Zota kje go igrashe da beshe zdrav koj e beter, Renato Sanchez ne go zede moze bil povreden. Slab selektorov CR7 pak imashe shut eden dobar, ama realno ne e kriv za otpagjanjevo ich. U kurac kako ispadnavme so niv mislam mozeme da se nosime so Maroko :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom