СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 ноември 2020
Мислења
876
Поени од реакции
2.043
На Катарците им текна да го забранат пивото, Бадвајзер ќе ја тужи ФИФА

Шоу! :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.456
Поени од реакции
14.894
Едно е сигурно, првите неколку дена ќе се изначитаме и изнаслушаме како се игра лош фудбал, немало полошо СП и сл.

Тешко да помине едно големо натпреварување без вакви муабети.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
876
Поени од реакции
2.043
Едно е сигурно, првите неколку дена ќе се изначитаме и изнаслушаме како се игра лош фудбал, немало полошо СП и сл.

А jас мислам дека енос ќе осетат и видат како се заебали да се согласат да се организира светско првенство во таква арапска држава. :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.271
Поени од реакции
28.122

Само што сега ќе биде реалност зошто репрезентациите тогаш имаа 1 месец подготовка а сега имаат 1 недела.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.983
Поени од реакции
16.417
А jас мислам дека енос ќе осетат и видат како се заебали да се согласат да се организира светско првенство во таква арапска држава. :)
а што е заебанцијата да се игра тука, перфектни стадиони, екстра услови за тренинзи, хотели..

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
На Катарците им текна да го забранат пивото, Бадвајзер ќе ја тужи ФИФА

Шоу! :D
Не знам Фифа како ќе реагира на ова. Глеам цел свет пренел инфо дека стварно будаливе забраниле (на стадиони).

Огромна сума на пари се башка на договор. Ако катарциве не им дозволат Фифа ќе биде доста заебана.

Али ова им ќе им биде како искуство за во иднина, да прекинат да соработуваат со арапи и муслимани во глобала. Џабе имаат пари, не се спортски народ, не знаат да уживаат. Исто како во Формула, само градат стази и вложуваат пари а за кур не ги бива.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.422
Поени од реакции
38.988
zosto voopsto da se bojkotira prvenstvoto?

jas na primer ke go preskoknam samo radi toa sto ke ja nema karnevalskata atmosfera plus katar e dosadna zemja... fudbalot ocekuvam da si bide odlicno prvenstvo, mnogu podobro od predhondite. ako dojdam do karti za finale i za 3to mesto ke prestojuvam u dubai i ke odam do doha samo za utakmicite. sve drugo e sosema ok, ti ebam lgbtkfsfjl prava i ostali gluposti sto nemaat vrska so fudbalot, za toa sum im bas i blagodaren sto ne gi ebat 2% i se nadevam ako probaat nesto sheki i kompanija deka ke gledame i secennje glavi ili kamenuvanje na pederishtata...
На никој нормален не му е гајле за педерите и остананите woke срања, али еве денес испадна нова вест дека забраниле пиво на стадион. Еден куп договори шо ги имале со ФИФА ги прекршиле само во последните недела дена.

На крај ќе испадне дека земале да организираат светско за да си ги промовираат нивните вековни Алах акбар влажни соништа.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.385
Поени од реакции
26.374
Се пишува дека Де Лихт нема да биде стартер за Холандија и покрај добрата форма во Баерн, а и покрај тоа што Ван Гал ќе игра во формација со 3 централни дефанзивци.
Тимбер, Ван Дајк и Аке ќе биле стартери.

Инаку Гаја поради повреда отпаѓа на СП за Шпанија, а го повикале младиот Балде од Барселона.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226

Сметам дека само добриот фудбал ќе ја извади оваа катастрофа од првенство.
И да, ќе има добар фудбал за разлика од претходниве 3 првенства, 2010 и 2014та особено.
Јас барем сум оптимист во тој поглед.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.706
Поени од реакции
25.116
На никој нормален не му е гајле за педерите и остананите woke срања, али еве денес испадна нова вест дека забраниле пиво на стадион. Еден куп договори шо ги имале со ФИФА ги прекршиле само во последните недела дена.

На крај ќе испадне дека земале да организираат светско за да си ги промовираат нивните вековни Алах акбар влажни соништа.
neznam sto ocekuvavte, pivo i alkohol e sekako zabraneto tamu. si imaat sistem kade licencirani hoteli i barovi smeat da serviraat alkohol i kade ako si stranec sto zivee tamu treba da apliciras za dozvola da mozes da kupis alkohol.

fifa niz godinite insistira da stadionite za vreme na svetskoto se totalno pod nivna kontrola. duri ni danok ne plakaat za sve sto prodavaat a go prodavaat po nekolku pati povisoki ceni. da se poddrzi fifa za sto? da mi sitkaat bud sto vredi 2e preku sila za 15e? eden mafijaski rezim ukinuva drug lol.. mene taka mi stoi ova. ova i ne e tolku kontraverzno kolku sto bese u germanija lol... tamu im zabranija na svabite da sitkaat nivno pivno duri i vo okolinata na stadionite pa se bunea germacite. mozes da zamislis u germanija mockata bud da mora da se prodava lol

inace ne e za nivnite alah akbar stavovi kolku da im go plesnat u faca na saudiicite. :icon_mrgr: e sega ako ima edna drzava u toj del na svetot sto zasluzuva da se mrazi poveke od ovie e bas taa saudiska arabija. taka da uzivam malku shouto e ednas u 4 god, neka ima dobar fudbal i ajde moze ke vidime nesto novo, tolku pari vlozija valjda ke ima nekoja inovacija plus...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Се пишува дека Де Лихт нема да биде стартер за Холандија и покрај добрата форма во Баерн, а и покрај тоа што Ван Гал ќе игра во формација со 3 централни дефанзивци.
Тимбер, Ван Дајк и Аке ќе биле стартери.

Инаку Гаја поради повреда отпаѓа на СП за Шпанија, а го повикале младиот Балде од Барселона.
Циганот Енрике и клубскиот непотизам, ај нека ги пошљакаат набрзина и нека си одат дома

Kajgana Shop

На врв Bottom