- Член од
- 2 октомври 2011
- Мислења
- 841
- Поени од реакции
- 504
Дали некој има добар стрим за да го изгледаме крајов Веспрем - Пик Сегед?
"Ракометната Федерација на Македонија нема инструмент да реагира на примената на нееднаков аршин од страна на ракометните авторитети кога станува збор за меѓународните натпреварувања, но ќе реагира во домашни рамки. Во претстојниов период, ќе направиме анализа на актвностите при телата на ЕХФ и ИХФ на нашите делегирани претставници и доколку има потреба, ќе побараме од УО при РФМ да се направи ревизија на пријавените службени лица од Македонија во ЕХФ/ИХФ за наредната сезона."
Распад систем пољаците после Европското, Дујшебаев си даде оставка мислам. Во тежок канал се влезениДобро бе луѓе, што се дешава со Полска ? 1 бод имаат од 4 утакмици во овие квалификации.. Имаат јаки играчи кој им курац?
Им остаре генерацијата која ги издигна и неизбежно им следуваше распад систем. Во последните 10 години (под 30 год моментално) скоро и да немаат извадено квалитетен играч. Syprzak, Daszek, Paczkowski и Moryto - далеку од некаков си европски врв каде што беа претходно.Добро бе луѓе, што се дешава со Полска ? 1 бод имаат од 4 утакмици во овие квалификации.. Имаат јаки играчи кој им курац?
Хехе мене и не ме чуди баш. Искрено јас очекував/очекувам Фарски острови со Турција да се бори за титулата во ова натпреварување.Просто неверојатно е како Кина изгубила од Фарски острови.
Прегледај го приврзокот 172866
Абе океј е се, ама чудно ми беше како Кинезиве толку милијарди народ да ги тепа Фарски острови со едвај 50 000.Хехе мене и не ме чуди баш. Искрено јас очекував/очекувам Фарски острови со Турција да се бори за титулата во ова натпреварување.
Можеби е мала држава, ама сепак е Данска колонија, има традиција за ракомет. У21 ќе им игра на светско во Алжир како и нашите.
Што те чуди, очекуваш некаков си ракомет од луѓе со просечна висина од 1.60?Абе океј е се, ама чудно ми беше како Кинезиве толку милијарди народ да ги тепа Фарски острови со едвај 50 000.
Фан фект: Ерменија даде ЕДЕН ГОЛ ЦЕЛО ПРВО ПОЛУВРЕМЕ!! Ја искрено не памтама нешто вакво да се случило..Просто неверојатно е како Кина изгубила од Фарски острови.
Прегледај го приврзокот 172866
http://www.g-sport.mk/vest-statija/51381/novata-lsh-so-12-ekipi-od-2020-godinaНовата ЛШ со 12 екипи, од 2020 година
Полека се расчистуваат облаците околу новата формула по која ќе се игра Лигата на шампионите. Претседателот на ЕХФ, Михаел Видерер прашан на оваа тема изјави дека ЕХФ заедно со клубовите работи на формирање на Европска лига во која ќе има 12 клуба. Истовремено ќе се формира и Втора Европска Лига во која ќе има 24 екипи и која ќе го замени ЕХФ Куп.
Промена е што овие две Лиги ќе рофункционираат во 2020 година, а не следната сезона како што се најавуваше.
Сето ова уште не е аминувано, можно е да има и промени, пред се во бројот на екипи што ќе учествуваат во Првата Лига, но штом ЕХФ веќе го направил есапот, малку што работи можат да се променат. Се заговара Лига со 16 екипи, но бројот на натпревари и вака е проблем за врвните екипи што тешко дека ќе се согласат за уште 8 натпревари плус. Но, тоа останува отворено, засега бројката е 12.
Целата оваа приказна тргна со незадоволството на екипите од парите што ги добиваат, па сега ќе се смени и тоа. Наградниот фонд за првата година ќе биде 6 милиони евра, за втората би требало да биде 15. Освен ова клубовите ќе имаат 40 % од маркетиншките права за натпреварите што ќе ги играат на домашен терен.
Македонија во моментов има два клуба со доволно висок рејтинг да играат во овие лиги. Но, доколку Самсоненко си замине од Вардар како што најави и сосема извесно сегашниот Вардар претрпи големи измени, тогаш прашање е дали ќе имаме клуб во елитните 12.