Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Тоа е, повредите се дел од спортот. Не заборавете дека доста од противниците на ЕП им беа повредени клучните играчи, а гледам и сега се повторува тоа... Ајде позитивна атмосфера, не очекуваат можеби највредните утакмици на било која селекција до сеа од независноста... (y)
http://www.mkd.mk/23366/izdvojuvame/mojsoski-sigurno-ke-igra-vo-geteborg/
Мојсовски: Ќе стиснам заби и ќе играм во Гетеборг, нема шанса да го пропуштам тоа
02
АПР 2012
17:12
Наумче Мојсовски, плејмејкерот на македонската ракометна репрезентација сигурно ќе игра во Гетеборг, на квалификацискиот турнир за пласман на ЛОИ во Лондон.

Мојсоски сигурно ќе игра во Гетеборг

Мојсовски добро поминал на прегледот со магнетна резонанца, откако го пропушти вториот контролен натпревар со Романија пладнево, меч на кој се виде дека неговото отсуство многу му значи на тимот.

„Снимката покажа дека се појавиле шилци во коленото, па тоа направило проблем, се појавил оток. Лекарите ми рекоа строго да мирувам во наредните два дена и дека лигаментите се добри, а тоа е најважно“, вели Мојсовски.

Тој додаде дека сигурно ќе игра во Гетеборг, особено што тој турнир го чекал целиот свој живот.

„Нема шанса да го пропуштам турнирот во Гетеборг. Цел живот го чекам ова, ќе стиснам заби, ќе играм сигурно“, вели плејмејкерот на македонската репрезентација.
:cuc::cuc::cuc:
Душава ми се полни кога читам вакво нешто...
Еве по што се разликуваат МАКЕДОНЦИТЕ!
МАЛА ЗЕМЈА, ГОЛЕМО СРЦЕ!!
Ајде Македонијооооооооооооооооооооооооооооо!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
А оти козла го викате?
2. Зла т 1.ко ---> Козла... е сега не знам зашто му фали буквата Т :)
Инаку Темелков играше ужасно на првиот контролен меч, да го видевте не знам дали ќе мислевте дека ни фали. Тоа е кога играш за неквалитетна екипа, во неквалитетна лига, малце посериозни мечеви и ете ти повреди.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Аплицирајте за карта за Гетеборг

Агенцијата за млади и спорт и компании спонзори- пријатели на ракометот, организираат бесплатен аранжман за проследување на натпреварите на македонската ракометна репрезентација на квалификацискиот турнир за пласман на Олимписките игри во Лондон, кој ќе се одржи во Гетеборг, Шведска од 6 до 8 април 2012 година, информираат од Агенцијата за млади и спорт.

Лицата кои сакаат да конкурираат за избор преку методологијата на лотарија, треба да поднесат електронски пријави на web страната www.ovaemakedonija.mk каде постои унифициранa апликација за конкурирање.
Во рамките на апликацијата на пријавата, заинтересираните лица треба да ги поднесат следните податоци:
-име и презиме
-број на патна исправа-пасош(задолжително е поседување на биометриска патна исправа)
-контакт телефонски број
-email адреса

http://www.kurir.mk/sport/rakomet/66440-Aplicirajte-za-karta-za-Geteborg

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.033
Најпрво мислев Козлина така го викате ама си вика што бара Козлина со МКД репрезентација, па после сватив дека е за мојсо :)
Тоа е па нешто што ме чуди, зошто тој не игра за Словенија?? Оти супер играч е, ме чуди како Словенците не го викаат во репрезентација...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Тоа е па нешто што ме чуди, зошто тој не игра за Словенија?? Оти супер играч е, ме чуди како Словенците не го викаат во репрезентација...
Играл порано за Словенија и веројатно повторно ќе почне да игра наскоро.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мислам време е, тие што немаат да си ги вратат македонските аватари.:D. +1

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Кој ќе се нервира сеа со Митков во одбрана:facepalm:
Ако се менува Кире со Митков,ќе треба да играат Козла или Гоцката нон-стоп во одбрана во одбрана...
Се нарушува цела концепција во одбраната,посебно на чувањето на противничкиот лев бек,не е исто на него да излегува левак и играч со десна рака....
Добро е шо немаат противниците некои класа леви бекови,се надевам дека нема олдтајмерот Перез да не разбие....:D

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.479
Мислам време е, тие што немаат да си ги вратат македонските аватари.:D. +1
Не го ни тргнав од тогаш! Уште си стои зверот!:D

БтВ
Ви текнува на батево?

Епа гадно се повреди и нема да игра за Шведска на турниров,Унгарците исто така загубија битен играч...така да не може да се жалиме тоа е тоа се случува.Може да бидеме среќни што Кирца не ни го плеснаа..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е тоа да одбраната сега помалку ќе биде каша попара плус тој Гоце е ветер во одбрана.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Реално да сум на место на Георгиевски ке си го прашам да играм. Како навивач би сакал да игра бидејки е две класи над Мојсовски З., но да сум на негово место не играм. Што е тоа кога ке му дојде јајцето на газот на овој дибекот тогаш го вика, а Златко кој му е резерва во Металург го вика уште на првата прозивка. Па ради тие батини и татини синови неможеме квалитетот да го прикажеме во ниеден спорт. Срамота.

Инаку за турнирот имаме шанси доколку дојде Георгиевски, а со Златко покрај и во одбрана и во напад ке имаме дупка т.е. ке играме цел меч со играч помалку или ако му се даде топка обавезно престап. Незнам како се останатите но оние од Металург се доста паднати во форма. Посебно Мојсовски и Миркуловски кој ни се играчи за кој немаме замена. На Мојсовски му удри изгледа славата во главата па во Металург многу шутираше од неизградени позиции, а Миркуловски прави многу ( во последниот дуел со Загреб посебно ) технички грешки. Срека што во репрезентацијата главен е Кирче па може да ги плесне по една пред утакмица доколку не слушаат. И сакам на пивот да го видам Марковски и висок и крупен и мислам дека заедно со Стојанче ке бидат убиствени за противниците. Но сепак ке видиме што ке измисли Шундовски она Лазаров де...

Kajgana Shop

На врв Bottom