Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Јас не знам дали постој подебилно нешто од да се повреди играч на контролна утакмица два дена пред најбитниот настан во кариерата (не зборам само за нашите и не зборам само за ракомет) Па добро да му се сневиди,играте за да уиграте тактики,не за медаља и десет кубици дрва. Ако не се осеќаш спремен,ич не влегвај,ако тој шо те чува постојано те фаулира избегнувај дуели... не знам дали Марфи е крив или на Шундо толку му сечи...нешто е...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Селекторот Шундовски сега останува само со еден играч (Златко Мојсоски) на десната крилна позиција, а се очекува дополнително да биде повикан Гоце Георгиевски од Металург.
Наумче Мојсоски кој се жалеше на болки во десното колено, по прегледите се утврди дека не станува збор за посериозна повреда и ќе биде подготвен за настап во Гетеборг.
http://www.time.mk/read/c95994dfc3/680a0daddc/index.html

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Не се знае дали Гоце и ќе прифати ако го повикаат. затоа што многупати досега зафркнаа играчи, ќе го повика на квалификации играчот ќе даде придонес а на самите првенства ке ги исклучат од составот.
Ќе прифати Гоце ако биде повикан, не верувам да одбие, мислам дека едвај чека, сега мора Шундо шанса да му даде.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.060
Поени од реакции
74.688
Незнам зошто ама без Темелков ми се чини дека ги губиме шансите за Олимпијада :confused:
Несакам да кобам, али искрено мислам дека ќе заебеме работа во Шведска. Тимовите нема веќе да не потценуваат, нема да не гледаат кко аутсајдери туку ќе бидат добро погдотвени за предизвикот.
Крилата покажаа дека се очајни во овој период. Може само Манасков да задоволи.
Ќе речете нема да се забележи отсуството на Темелков, ами кој ќе ни игра одбрана сега :eek:
Може Гоце е добар за во напад, ама за одбрана и јас можам да зииграм подобро од него... :facepalm:
За Козла не ми се трошат ни зборови...
Миркуловски е вон форма, Мојсо 50-50, останува само да се молиме дека Кире ќе не спаси :cuc:
Ќе игра Мите Стоилов? Ако не планира да го игра зошто едноставно не го земе Кукоски во составот :unsure:

M

Mario Gómez

Гостин
И мене ми е појше за во одбрана за Темелков, изгра многу јака мушка одбрана на важна позиција. Сега решението пошо и Георгиевски и Манасков играат крилно у одбрана е Кире да игра одбрана или па Миркуловски да игра напад одбрана... Не верувам дека до толку може да ротираме одбрана-напад иако знаеме дека ни Унгарија а ваљда ни Бразил не играат брз центар, за Шведска незнам.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Со ова ни се сјеба цела одбрана.Кире мењаше места со Темелков,за да не се прават многу измени бидејќи и Мојсо и Стоилов не се некои одбрамбени играчи.Вака ќе мора пола екипа да ја мењаме одбрана напад.
Башка што најверојатно прво крило ќе биде Златко Мојсоски.Дај ми мене да изиграм подобар ќе бидам од него иаку сум десњак (ко Радуловиќ со десна пунам од десно,нека ви кажат овие од Кајгана ракометарите :P). Ај и шутче нема некое лошо,добро изведува седмерци,али скок и брзина има како 60 годишна баба (кога трчка како да маршира).Плус ако нема 5 метри место нема шанси да влезе да шутне........
Георгиевски е напаѓачки подобар,али и он е труп во одбрана.Во споредба со Златко бољи е во нападот,али и он е подпросечен играч.......
--- надополнето: 2 април 2012 во 20:58 ---
Додуше може Алушевски да се мења со Мојсо на крило во одбрана,а само Кире и Столе да излагаат.Али пак по таа лева страна со вакви трупови ќе им се изнаигра левата страна на противниците.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
оф, оф, оф... ќе не бушат од лев бек... :place:

без претерување, али сериозно, одбраната ни е сега мнооогу послаба, незнам кој може да игра на неговата позиција, доколку Велко се префрли таму у средина ќе остане дупка... Гоце нема шанси да игра толку јака одбрана, како прво не е толку снажен како Темелков, второ - многу малку искуство... Кире ако игра ќе биде ризик, заради исклучување...

голема штета...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Е сега тука доаѓа до израз квалитетен тренер кој ќе знае да направи анализа и тактика како да се замени темелков а тоа да не се осети во играта и резултатот.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ја би ја поставил

Георгиевски---------------------------------------------------------------------- Наумче

-------------------------------Маркоски----- Јоноски------- Алушевски
-----------------------------------------------Миркуловски (или обратно со Маркоски)

А може и 6-0 сите на линија,оваа истата постава.Само Кире/Наумче и Стоилов да се мењаат во одбрана - напад.
Штета што немаме пикер што знае и во одбрана да изигра.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.149
Поени од реакции
4.033
А кој е овој Козла што го спомнувате??

Исто што бидна со Левов, уште ли е во составот?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е баш ми е криво. Темелков ептен некако даваше свежина во нашата игра, ептен позитивен лик ми беше во репрезентацијата. Затоа реков претходно, тоа што другиве не играат со нивните најјаки не значи ништо, под итно да се анулираат недостатоците и да се работи на јака одбрана.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.060
Поени од реакции
74.688
А кој е овој Козла што го спомнувате??

Исто што бидна со Левов, уште ли е во составот?
Козла=Златко Мојсоски...

Левов го одби повикот, бидејќи не се чувствувал подготвен да игра во репрезентацијата во моментов.

Kajgana Shop

На врв Bottom