Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
30 август 2012
Мислења
3.602
Поени од реакции
6.334
Прво и основно нема од каде да се натурализира. Прво треба да има 3 години играно во Македонија, второ со зголемување на учесници на европското првенство сите што се подобри играат за своите селекции. А да се земе некој просечен не бива, секако нема да направи некоја поголема разлика.
Абе не реков јас уште утре не знајме за 1-2 години шо ниво ќе достигни.
Ама не можи одма не натурализација.
Имаш некои играчи шо играле со години во Македонија , па не гледам проблем ако има таков и е кадарен за репрезентацијата да се натурализира.
А тоа дека Лазаров бил против не сум сигурен ,знаеме кога имаше проблеми со играчи и Вугринец и Прибак играа за нас .

Шо е до мене ако најдат некој десен уште утре би го натурализирал.

Член од
11 август 2017
Мислења
560
Поени од реакции
509
Ако Лазаров досега не натурализирал, не верувам сега да натурализира.
По секоја цена сака да докажи дека можиме да произведиме Македонски играчи, и докажа.
Иако моја лична желба е да направат се да го натурализираат Босанецот Хаџиќ од Пелистер.
Пола репрезентација на Катар се Босанци, а во Босна ракометот е во надолна линија, ако сме паметни треба да искористиме ситуација.
Но сега најбитно е да ги добиеме 2004 како што ги добивме 2002.
Да го извадиме максимумот од Галевски, Самоил, Карасманакис, Дамјан.
Митревски и Марковски уште 1-2 максимум првенства ако има во нив.
Хаџиќ никогаш не би заиграл за МКД, игра за младинските селекции на Босна, плус детето е голем ПАТРИОТ, татко му е таму селектор, сигурно во иднина ќе има некоја функција и кај сениорите и така :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.039
Поени од реакции
74.470
Абе не реков јас уште утре не знајме за 1-2 години шо ниво ќе достигни.
Ама не можи одма не натурализација.
Имаш некои играчи шо играле со години во Македонија , па не гледам проблем ако има таков и е кадарен за репрезентацијата да се натурализира.
А тоа дека Лазаров бил против не сум сигурен ,знаеме кога имаше проблеми со играчи и Вугринец и Прибак играа за нас .

Шо е до мене ако најдат некој десен уште утре би го натурализирал.
Беше против натурализација уште во времето на Прибак и Вугринец.
После тоа во секое интервју не пропушташе да спомне дека не треба да натурализираме играчи.

Член од
18 октомври 2023
Мислења
11
Поени од реакции
32
Што е подобар Хаџиќ од Мирче Калајџиоски?Дечкото две години игра топ со младинците.Може само треба клуб да смени,тешко дека може да напредува во Пелистер.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.602
Поени од реакции
6.334
Беше против натурализација уште во времето на Прибак и Вугринец.
После тоа во секое интервју не пропушташе да спомне дека не треба да натурализираме играчи.
Можно е не ми текнува . Само не ми е јасно прајме муабет за 1 или 2 Макс играчи .
Реално е многу тешко во толку мала држава да се погоди некогаш целосно комплетна репрезентација за нешто поќе.

Член од
19 февруари 2011
Мислења
589
Поени од реакции
714
Можно е не ми текнува . Само не ми е јасно прајме муабет за 1 или 2 Макс играчи .
Реално е многу тешко во толку мала држава да се погоди некогаш целосно комплетна репрезентација за нешто поќе.
Никој не вика дека добро би дошле десен бек ама нема таков на видик. Не правам муабет за странци претежно срби што играат низ Македонја затоа што немаат квалитет драстично да се смени нешто во пласманот. Посебно што левак и тешко се наоѓа, најдефицитарни ракометари се леваците. Не е ова кошарка каде американци имаш со лопата да ги ринеш или во фудбалот бразилец

Член од
11 август 2017
Мислења
560
Поени од реакции
509
Лани детево беше меѓу најдобрите младинци, добива некоја минутажа во сениорскиот тим, има добра снаодливост и итрина

Член од
1 јуни 2024
Мислења
45
Поени од реакции
158
Zvuci ludo, no opcija za Mkd za naturalizacija na desen bek e Kristopans, ima 3 godini igrano vo Vardar i posledna utakmica za Latvija mu e vo 2021. Da ima 34-35 ama moze da bide resenie za 2-3 god duri ne proizvedime nekakov kvaliteten desen bek

Член од
12 март 2009
Мислења
20.492
Поени од реакции
16.683
Zvuci ludo, no opcija za Mkd za naturalizacija na desen bek e Kristopans, ima 3 godini igrano vo Vardar i posledna utakmica za Latvija mu e vo 2021. Da ima 34-35 ama moze da bide resenie za 2-3 god duri ne proizvedime nekakov kvaliteten desen bek
и Вугринец мислам на стари години го натурализиравме?
За Кристопанс тогаш пишав да го оженат за македонка, ама не се најде таква. :D ...
Нека најдат некој од Африка, висок , еластичен, со долги раце а Кирца нека го изделка :cool:, а од Европа едино млади од Балканот што играат веќе тука...

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.175
Поени од реакции
10.168
Убаво е да се надеваме, али реално со Франција и во најдобрите денови на домашен терен ги немаме добиено.

Не знам која година беше, мислам 2017-2018 кога Франција гостуваше во Борис, со полна сала публика на наша страна и пак не победија 27-25. Страшна утакмица игравме тогаш гол за гол до некоја 54-55 минута.

Сега имаме млади и неискусни играчи, а они топ играчи на секоја позиција, Хрватска се игра, скоро и без домашни навивачи, нема што да се крева врева. Нека изиграат младиве најдобро што можат и нека им биде убаво искуство за иднина.

Член од
17 јули 2024
Мислења
84
Поени од реакции
108
Квотите за победа:
Австрија да ја тепа Холандија е 4,90
Катар да тепа со Унгарија 13
Македонија да тепа со Франција 13

Вкупна квота: 800

Со едно 50че да се уплати вреди?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.290
Поени од реакции
7.981
Квотите за победа:
Австрија да ја тепа Холандија е 4,90
Катар да тепа со Унгарија 13
Македонија да тепа со Франција 13

Вкупна квота: 800

Со едно 50че да се уплати вреди?
Ne si gi frlaj djabe ni tie 50 !
Eve od mene dobivash 10€ ako pobedi Makedonija!

Kajgana Shop

На врв Bottom