Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
19 февруари 2011
Мислења
591
Поени од реакции
722
Сега колку шо се сеќавам .
2009 та Вараждин , Темелковски селектор , Раде беше во состав после прва утакмица го вратија назад , инцидент со Лазаров и Темелковски и после тоа не ми го зедоа во репка .
Мислам дека тепачката беше помеѓу Раде и селекторот Темелковски, па затоа беше вратен во МК.

Член од
12 ноември 2020
Мислења
83
Поени од реакции
291
Ako se napravi sega kiks da se izbrka Lazarov, jazk i rakometot ke go unistat.
No mislam deka nikoj nikogo nema da brka od nigde, tuku problemot e sto ako covekot na Mukaetov ne stane pretsedatel na RFM i kako Kire ke se uklopi u novata kombinacija.
Zosto kandidati se:

-Lefce koj bese izbrkan od Alkaloid poradi aferata pritisok vrz igraci da odat vo Alkaloid so uslov reprezentacija. Ima mala mokj megju delegatite i klubovite.
-Gjorgon koj ima nekoi skrieni ambicii, ne vikam deka ne znae rakomet ama ne e so kapacitet, pari i tim da ja vodi federacijata. Cisto se somnevam deka ke dobie siroka poddrska.
-Dragan Nacevski koj si bara nova igracka otkako ne e veke vo EHF sudiska. Pogubno za mak rakometot, suspendiran covek da go stavame, generacijava ke ni propati opasno ako dojde on, nema da vidime ni EP ni SP nikogas dur e pretsedatel. Ima ogromna mokj i ke dobie sigurno poddrska megju del delegati.
-Stefanov f-ka Karpos, covek na Mukaetov koj ima pari i poddrska od nego, so kogo Kire ke ostane kako selektor i ke se prodolzi kade sto se zastana.

Kolku i da sum Vardar do koska, Borko neka trgne race od ovde, ne mu e mestoto da se mesa. Neka ostane po strana za dobroto na celava situacija.

Ako planirame nesto da napravime kako uspesi, podobro da go ostavime kire i lugeto na alkaloid i ponatamu. Nacevski moze da se zanimava vo sudiska na rfm, Gjorgon neka mu daat mladinski selekcii, a Levce neka odmori use malce zoso dovolno go sledat skandali.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.040
Поени од реакции
74.476
Kire koa igrase, Rade Stojanovic bese lev bek so po 12 gola na utakmica. Da ne se stepase Kire so nego na eden sobir da naprai incident, samo za Filip Lazarov da ima minutaza za reprezentacija ke imavme bekovska linija vrvna i ke zemevme medalja.
Ama morase Kirco da bide superzvezda da zavisi se od nego, da dava 10 gola i da igra brat mu.
Kako e taka e, denes ni e selektor i pocit za poslednoto SP.
Сега колку шо се сеќавам .
2009 та Вараждин , Темелковски селектор , Раде беше во состав после прва утакмица го вратија назад , инцидент со Лазаров и Темелковски и после тоа не ми го зедоа во репка .
Ни едниот, ни другиот не погодивте :D
Раде се степа со Темелковски, кој беше тренер тогаш, затоа што овој го форсираше Филип Лазаров место него по директива на Кирца. Јавна тајна е дека Кирца бараше да мора батето да игра во репрезентација и во цела таа ситуација жртвено јагне беше Стојановиќ кој во тие моменти ги пружаше најдобрите партии во репрезентацијата.
Автоматски споено мислење:

-Stefanov f-ka Karpos, covek na Mukaetov koj ima pari i poddrska od nego, so kogo Kire ke ostane kako selektor i ke se prodolzi kade sto se zastana.
Стефанов ќе биде претседател. Он, Масар и Ѓуро беа одамна одбрани за нови претседатели на РФМ, ФФМ и КФМ, ова се само формалности.
Не е човек на Мукаетов, туку ќе биде човек што ќе прави како ќе каже партијата. Али сепак од горенаведените е најпристоен избор :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.603
Поени од реакции
11.625
Раде се степа со Темелковски, кој беше тренер тогаш, затоа што овој го форсираше Филип Лазаров место него по директива на Кирца. Јавна тајна е дека Кирца бараше да мора батето да игра во репрезентација и во цела таа ситуација жртвено јагне беше Стојановиќ кој во тие моменти ги пружаше најдобрите партии во репрезентацијата.

Стефанов ќе биде претседател. Он, Масар и Ѓуро беа одамна одбрани за нови претседатели на РФМ, ФФМ и КФМ, ова се само формалности.
Не е човек на Мукаетов, туку ќе биде човек што ќе прави како ќе каже партијата. Али сепак од горенаведените е најпристоен избор :D
Аиии времињааа ај Филип пак имаше нешто ракоментно во него али мрзата му беше пречка али Наумче што го влечеше брат му цел живот лелел лелел клов лик беше престапот :masa:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.668
Поени од реакции
4.348
Раде никогаш во живот веројатно не дал 12 гола на утакмица во репрезентација, не па просек да му било тоа. Беше втор најдобар стрелец на бараж утакмицата со Исланд тука со 7 гола, кога се вративме после подолго време на првенствата.
Пред тоа Светско во Хрватска 2009-та он се повреди и првичната информација беше дека ќе го пропушти првенството за да на крај го пријават на поширок список. За време на првенството од стручен штаб кажуваат дека не е спремен поради таа повреда да настапи (тука се пушта муабетот дека влијание на ваквата одлука имал Кире за да му се даде повеќе шанса на брат му), а он тврди дека е спремен и на тренинг му удира бокс на Темелковски по што е исклучен засекогаш од репрезентација.
На крај сам си е виновен за тоа што му се случи. 100% фит он секако ќе беше стартен лев бек во репрезентација како што беше до тогаш, а Филип Лазаров ќе си ја добиваше стандардната минутажа. Единствената промена што ја добивме како репрезентација тогаш е што Мојсовски отиде на лев, а Миркуловски стана стартер на среден бек. До тогаш стартната постава ни беше со Раде на лев, а Мојсо на среден. Фактички Жути доби највеќе од исклучувањето на Раде во репрезентација, од замена на Мојсо влезе во прва постава, а Филип Лазаров си остана резерва на Мојсо на лев исто како што беше и резерва на Раде дур он беше дел од репрезентацијата.

Член од
24 октомври 2023
Мислења
63
Поени од реакции
187

Член од
30 август 2012
Мислења
3.604
Поени од реакции
6.337

Абе знам после првата ко изгубивме од Тунис имаше некоја дешавка :) во Вараждин во шаторот, не ми текнуваше шо како беше точно т.е. зошто Раде го отшишаа знам не влезе ни секунда , па се расправаме со Темелковски зошто не го клава да игра .
Ама тогаш нешто криеја , па по некое време да во право си излезе дека Раде со Темелковски се степале , а и Киро нешто се сликаа го неќеше иако мислам се нешто кумови или слично .
Е сега колку шо се сеќавам на бараж баш Раде како беше дома со некој испали 7-8 гола и не пласира негде , знам дома игравме со некој

Член од
19 август 2010
Мислења
4.082
Поени од реакции
10.080
Абе знам после првата ко изгубивме од Тунис имаше некоја дешавка :) во Вараждин во шаторот, не ми текнуваше шо како беше точно т.е. зошто Раде го отшишаа знам не влезе ни секунда , па се расправаме со Темелковски зошто не го клава да игра .
Ама тогаш нешто криеја , па по некое време да во право си излезе дека Раде со Темелковски се степале , а и Киро нешто се сликаа го неќеше иако мислам се нешто кумови или слично .
Е сега колку шо се сеќавам на бараж баш Раде како беше дома со некој испали 7-8 гола и не пласира негде , знам дома игравме со некој
Baražot so Island, na otvaranjeto na Boris Trajkovski. Lud natprevar. Island ne znaea kade teraat. Vodevme i 11 razlika. Rade gi bušeše, mislam 7 im dade, a Borko isto spušti rolentna. Sedev do Rade odma pozadi klupa na montažnata vo Varaždin na prviot natprevar so Tunis, beše epten napizden, stalno gestikuliraše kon Temelkovski.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.329
Поени од реакции
5.434
а во 2012 бевме 5, а Франција 11-12 :) Иако 18 место не е некој голем успех, сепак има многу напредок во однос на претходните првенства
Тоа 5ти на европско бевме.
У Катар мислам 2015 најдобар пласман на светско-9 то место.

Kajgana Shop

На врв Bottom