Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
7 февруари 2021
Мислења
294
Поени од реакции
859
И што ако ги исфрли Холандиј/Унгарија, кога во 1/4 тие другите што ќе вкрстиме ќе не тапацираат нас посекако и ништо нема да му смени на Французиве. Уствари ќе му помогнат на некого да влезе полесно во 1/2 финале.
Плус што целата оваа фантастика дека ќе ни ја пуштеле е тотално глупосна. Можат да играат со ротиран состав ама пак нема да ни ја пушатаат, ќе сакаат да победат.
Кој ќе не патосира во 1/4 финале бе хаха. Ти прави си ги твоите математики јас ќе си ги правам моите.
Утре Вујовиќ обработува за нас ќе ги тепа Унгарците чисто да ги помеша работите и да си одат со победа.
Австрија се накурчени ќе ја тепаат Холандија или нерешено.
Франција ќе ни ја даде сега а после во 1/2 финале ќе вкрстува со нас па ќе им ја дадеме ние.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.225
Поени од реакции
4.852
Кој ќе не патосира во 1/4 финале бе хаха. Ти прави си ги твоите математики јас ќе си ги правам моите.
Утре Вујовиќ обработува за нас ќе ги тепа Унгарците чисто да ги помеша работите и да си одат со победа.
Франција ќе ни ја даде сега а после во 1/2 финале ќе вкрстува со нас па ќе им ја дадеме ние.
Друже ти сигурно мислиш дека и Јунајтед ќе освојат премиер лига сезонава.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
220
Поени од реакции
883
Австрија, Катар и Македонија мора да победат во последно коло за да идеме ние. Со бод ништо.
И со нерешено можеме во 1/4 финале. Унгарија ако изгуби од Катар и Холандија од Австрија, тогаш по 5 бода ќе имаме ние, Австрија и Унгарија. Холандија ќе остане на 4. И ние ќе биде втори поради подобра гол разлика и од Австрија и од Унгарија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.605
Поени од реакции
16.812
Франција ќе ни ја даде сега а после во 1/2 финале ќе вкрстува со нат с па ќе им ја дадеме ние.
со резерви ќе ни игра ама тоа уште полошо, едино да ни игра со рековалесценти :cool:

Член од
30 август 2012
Мислења
3.617
Поени од реакции
6.362
Абе не си прајте бајрам со глата и да кревате очекувања , Французите ќе не тепат лагалица без разлика му треба , не му треба .
Сега и медиумите ќе напрат некој математики и ако ке не акнат +10 разлика одма оние шо гледат ракомет од првенство на првенството ќе почнат да урлат

Член од
19 август 2010
Мислења
4.098
Поени од реакции
10.135
So Francija treba da igrame opušteno i za duša. Neka uživaat na teren, neka dadat maksimum i toa e toa. Odigravme dobro prvenstvo, so malce srekja može i ke fatevme četvrtfinale, ama vo globala toa i ni e maksimumot za sega. Mora da napravime se što e vo naša mokj da iskopame dobar desen bek, so koj ke bideme daleku poopasni i raznovidni vo igrata. Treba da se raboti i na odbranata. Mora podobro, posilno, podobra voigranost vo odbranata, ušte pojaka hemija vo toj del, kako što imaat nekoi drugi reprezentacii. So iskustvoto na vakvi golemi natprevaruvanja veruvam deka ke se kreneme eden do dva levela pogore. Ligata treba da ostane jaka, a reprezentativcite treba da igraat jaki natprevari vo Evropa. Dali Liga na šampioni, ili Evropska liga. Kakvo samo iskustvo bea natprevarite vo LŠ za Kuzmanovski, Peševski, Kostevski (Iako slabo igraše) pa do Mitev i drugite od Alkaloid vo evropskata liga, isto i Lazarevski i Jagurinovski. Se se toa faktori koi vlijaat za dobra prezentacija. Neprocenlivo iskustvo.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.617
Поени од реакции
6.362
So Francija treba da igrame opušteno i za duša. Neka uživaat na teren, neka dadat maksimum i toa e toa. Odigravme dobro prvenstvo, so malce srekja može i ke fatevme četvrtfinale, ama vo globala toa i ni e maksimumot za sega. Mora da napravime se što e vo naša mokj da iskopame dobar desen bek, so koj ke bideme daleku poopasni i raznovidni vo igrata. Treba da se raboti i na odbranata. Mora podobro, posilno, podobra voigranost vo odbranata, ušte pojaka hemija vo toj del, kako što imaat nekoi drugi reprezentacii. So iskustvoto na vakvi golemi natprevaruvanja veruvam deka ke se kreneme eden do dva levela pogore. Ligata treba da ostane jaka, a reprezentativcite treba da igraat jaki natprevari vo Evropa. Dali Liga na šampioni, ili Evropska liga. Kakvo samo iskustvo bea natprevarite vo LŠ za Kuzmanovski, Peševski, Kostevski (Iako slabo igraše) pa do Mitev i drugite od Alkaloid vo evropskata liga, isto i Lazarevski i Jagurinovski. Se se toa faktori koi vlijaat za dobra prezentacija. Neprocenlivo iskustvo.
Само да те дополнам играме со играчи сите шо играт во Македонско првенство , без ниту еден шо игра во странство, шо кажва дека имаме сепак јака лига.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
294
Поени од реакции
859
Ја му пишав на Вујовиќ и го убедив дека ќе има почесна звезда (немаме такви?) на плоштадот ако утре ја тепаат Унгарија. Сега вие со Французиве средете ја кажете им зошто им одговара утре да изгубат од нас, па не можам се ја сам да правам...

Kajgana Shop

На врв Bottom