цццц Значи бетер од Турско е денес
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
Има многу нелогичности во новиот закон,а посебно во процедурата за наплата и издавање и дистрибуирање на сметките кои се по нова цена од 130 ден,наместо оние на времето кои беа речиси 3 пати повисоки и кои речиси цела држава не ги плаќаше.
Доколку веќе се решиле да го применуваат новиот закон за радиодифузна дејност,овој систем за наплата на побарувањата е погрешен,зошто им се зема на луѓето за 15 месеци наназад
Треба да оди месец за месец.
И порано пробаа со разни начини да ги натераат луѓето да плаќаат.
Пробаа со вметнување на РДТ во сметките за струја но и тоа не им помина,речиси никој не плаќаше,сите преку банка си ја одбиваа РДТ и си ја плаќаа само потрошената електрична енергија,па сега сменија нов модел на наплата и ги плашат луѓето со присилно извршување од нивните транскациони сметки,а со оглед дека речиси сите пензионери,административци имаат транскациони сметки ќе биди ВЕСЕЛО
и ќе цицаат пари од сметките на граѓаните:pusk:.2000 сметка за РДТ +6000 ДЕН за извршувањето и на здравје бричењето на суво:pusk:
Како шо тргнало во држава систем ДЕРЕЊЕ ДО КОЖА НА ОБИЧНИОТ ГРАЃАНИН,мислам дека не се заебават овој пат и навистина ќе го ИЗГОРАТ народот со оваа такса.:kesa:
Јас лично ќе платам само за 2009,а за 2008 нека се сликаат,кој ги :sekss:
Сега баш имаше случај во Битола,за неплатени сметки од 3000 ден(само не знам за која давачка)му пуштија на човекот извршители и сума сумарум го чинеше 20 000 денари
Ова треба да се преиспита,да се покрени помасовна граѓанска иницијатива,па да се даде овој закон на испитување пред Уставниот Суд.
Друго чаре нема.
Ај ОК е да се плаќа РДТ.
Ама за шо бе?
Ај да ги употребат парите за развој,осовременување на опремата,модернизација,за подобрување на програмската шема,ама овие пари ќе одат во покривање на ОГРОМНИОТ БОРЧ шо го има куќата кон вработените и дриги работи.
За да гледам емисии и филмови од пред 50 години кога Петре Прличко беше во цутот на својата младост:tv::kesa:
Стари филмови,снимени емисии и музички концерти од пред 20 години-тоа е целата шема на МТВ веќе години наназади,секако легендарната емисија ГЛАСОТ НА НАРОДОТ:kesa:
Само не знам шо ќе им е толкав простор и толку вработени(според простор е најгломазна ТВ Куќа можеби и во светот,за Европа знам дека е така).
Дражавата ако веќе сака да ја спаси МТВ од пропаст, треба да им наложи и на кабловските оператори да имаат удел во подмирувањето на РДТ, а не целиот товар да паѓа на граѓанскиот сектор,од две страни не кубат,кубат
![Тоа е :toe: :toe:](/styles/default/xenforo/emot/toe.gif)
.