- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 980
- Поени од реакции
- 4
Зошто јас да плаќам данок за некој у Влада да го префрла и да зема пари од мене кога јас никад до сега не сум бил у Влада? За да заштедите 300 денара, вакви детски муабети терате. Зошто да плаќате ДДВ? ЗОШТО?
За секоја давачка можете да речете ЗОШТО?
Се` додека не почнете да плаќате, не очекувајте квалитет од МРТ.
Поради тоа што премногу добро сум запознаен со ситуацијата во таа РТВ куќа и воопшто во македонскиот медиумски бизнис, се повлекувам од понатамошни коментари на темава. Само размислете каква програма има ХРТ, а каква МРТ, а потоа споредете колку Хрвати плаќаат радиодифузна такса и колку Македонци. Се разбира, спроедете и колку Туѓман им дал како почетен капитал, а колкав долг наследи Стошиќ сега кој требаше да го покрива?
Ако не знаете, ќе ви помогнам деновиве со бројки.
За секоја давачка можете да речете ЗОШТО?
Се` додека не почнете да плаќате, не очекувајте квалитет од МРТ.
Поради тоа што премногу добро сум запознаен со ситуацијата во таа РТВ куќа и воопшто во македонскиот медиумски бизнис, се повлекувам од понатамошни коментари на темава. Само размислете каква програма има ХРТ, а каква МРТ, а потоа споредете колку Хрвати плаќаат радиодифузна такса и колку Македонци. Се разбира, спроедете и колку Туѓман им дал како почетен капитал, а колкав долг наследи Стошиќ сега кој требаше да го покрива?
Ако не знаете, ќе ви помогнам деновиве со бројки.