Разочаран и напизден сум скрос али то е то.Бадијала се надеваше дека кај нас ќе е различно, обично исто/слично е за цел Балкан со тоа што нашите мрзи последни известуваат за се'.
Само ј усложнија работата, никакво олеснување не е ова.
Разочаран и напизден сум скрос али то е то.Бадијала се надеваше дека кај нас ќе е различно, обично исто/слично е за цел Балкан со тоа што нашите мрзи последни известуваат за се'.
Само ј усложнија работата, никакво олеснување не е ова.
Не бери гајле и вгодина истото ќе го зборат.Нели на крајот на секоја година се пуштаа муабети дека од 1 Јануари во Германија ќе се работело без работна виза?![]()
Пола другари ми се во Германија. Хамбург, Минхен, Берлин и едно гратче од неколку илјади жители. Сите ама баш сите го велат ова од искуство дека шваба повеќе ги прифаќа овие што ги бодат, силуваат, малтретираат и паразитираат повеќето на тој систем отколку да прифатат балканише.Башка авганистанци, сомалијци и др. им се помили од балканците изгледа![]()
Германците како паметен народ ги искористија Турците и махерски ги асимилираа, ама со овие се готови. Како и да е секако дека ваквиот систем кога тогаш ќе падне и го држи само парата а ништо не е вечно. Не сакам да навлегувам во теорија на заговор ама виши сили се ова и германскиот народ не ги прифати но веќе е доцна, безбедноста ќе го направи своето и верувам дека се полошо ќе станува од оваа гледна точка а сепак безбедноста е прва во животот. Нешто слично се случува како кај нас со Циганите, само што силувањето е многу посериозна работа од крадење подруми. Буквално нема месец а да нема барем две силувања во град од 80к, и тоа скоро добро етнички чист град, градот каде што живеев прв пат. Последниот пат бев во дупло поголем град, нема никаква логика да живееш во такво место, баш додека работев дома една студентка каде што живееа студенти што работеа кај нас беше силувана, убиена и фрлена во езерото, ликот бил пријавуван цело време во полиција, пишувал на еден куп млади девојчиња а полицијата не реагирала, идеше едно девојче работеше миниџоб, а учеше за џандарка и кажуваше како стојат работите а и сам сум ги гледал, јадам донер, идат двајца Афганистанци, се спречкуваат со Турците ги напаѓаат, идат џандариве и не ги ни приведоа, ова можеби дека стануваше збор за негерманско население но Турците ми кажаа дека 10 пати се приведени и испаѓаат после неколку дена, како што спомнав виша сила е и некои поголеми политики се водат за оваа работа, на крајот од денот парата те дига а и парата те уништува, така е на низ целиот запад, имав можност летово да се дружам со нашинци од Мелбурн, не можев да поверувам до кој кур се отидени пак таму власите и политиките по школите и кое перење на мозок се случува.Пола другари ми се во Германија. Хамбург, Минхен, Берлин и едно гратче од неколку илјади жители. Сите ама баш сите го велат ова од искуство дека шваба повеќе ги прифаќа овие што ги бодат, силуваат, малтретираат и паразитираат повеќето на тој систем отколку да прифатат балканише.
Досега ова не сум го кажал гласно. Не дека ми е страв или слично, туку ете не сум паднал на муабет шо се вели...Пола другари ми се во Германија. Хамбург, Минхен, Берлин и едно гратче од неколку илјади жители. Сите ама баш сите го велат ова од искуство дека шваба повеќе ги прифаќа овие што ги бодат, силуваат, малтретираат и паразитираат повеќето на тој систем отколку да прифатат балканише.
Иди пред амбасада коа се делат визи, да ти се одмили кои се чобани и неписмењаци добијаат визи.Ги пратам групите на фб за Македонци и работа во Германија од пред неколку месеци кога се отворија термините за виза, па забележав дека малцинствата побргу доаѓаат до виза од Македонците, кои и со целосна документација и сертификати за познавање јазик на крајот ги одбиваат. Сепак ова е мој впечаток од коментарите во групите и пак велам, ова се само фб групи и можеби не ја одразуваат целосно фактичката ситуација. Како и да е, ова со лотаријата е многу демотивирачки фактор, но не знам колку ќе придонесе да се откажат луѓето од бегањето во Германија.
Досега ова не сум го кажал гласно. Не дека ми е страв или слично, туку ете не сум паднал на муабет шо се вели...
Во Германија како да повеќе ги почитуваат персијците отколку нас.
Никаде не се дискриминирани и институционално се повеќе прифатени, за разлика од нас.
Па уште и ако не им го зборуваш јазикот.... нема да поминиш без некаква реакција.
А тие батица со мантии и шамии им се шетаат и повќе се респектирани.
Чудна појава![]()
А зошто да се селат па во Германија? Нели Ј.Африка, Тунис, Мароко, Египет, Камерун, Сенегал, Брегот се барем за класа-две подобри од Сомалија, Чад, Нигер, ЦАР и сличните. Имаат и они цел континент за да успеат да направат нешто.napravi nekogas muabet so svabite i ke ti objasnat zasto e toa taka...
ti si roden u evropa. si imal moznosti da se razvies ko niv. ne si se razvil od iks pricni. tie u somalija nemale takva prilika. normalno deka tie se zalenje i pocituvanje deka dosle u germanija da naucat nesto i da se sredat. tebe koj te ebe, ti lebot im go krades.
А зошто да се селат па во Германија? Нели Ј.Африка, Тунис, Мароко, Египет, Камерун, Сенегал, Брегот се барем за класа-две подобри од Сомалија, Чад, Нигер, ЦАР и сличните. Имаат и они цел континент за да успеат да направат нешто.
Не се истите можности во Македонија и Словенија, а камоли со Австрија, Германија, Швајцарија.
Никогаш нема да ми биде јасно како може да поддржуваат арапи-терористи,африканци бељаџии просјаци и силувачи, а не можат балканци што сакаат да работат. (добро, некои и крадат, ама барем не силуваат, тепаат и убиваат кај стигнат и кого стигнат).
Не сум се развим може затоа дека ме оставиле под турско 5 века а носиме ист крст. Не сум се развил затоа што може два пати ми бомбардирале се живо и ме нападнале, ме убивале, бутале у логори и носеле на принудна работа во Берлин како роб, затоа што и ги замислувале Словените како одредена група, како што се и тоа денес само истото се нарекува демократија, не сум се развил може затоа што ми направија прво војна во Југославија која сме ја избегнале, оак ми направија војна во Македонија и ми ја уништија до темел на непрепознавање, може затоа што ме тераат да ги заборавам моите херои кои викале сите сме еднакви а они ги слават и оние кои викале ние сме виша раса. А може и затоа дека ne ne biva nas drzavata e kriva.