- Член од
- 5 септември 2020
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 0
Дали има некој што заминал на студентска работа во Германија преку лето?Кои документи ке ми бидат потребни да ги средам на факултет и сл??
Ако е струката дефицитарна, или нема доволно работници на пазарот на труд, можи.Знае некој со виза за западен Балкан дали може да се работи било која работа или само по McDonald's, KFC и такви работи?
Пред да ти заврши визата, 4-6 недели мислам дека беше. Во секој случај малку порано заинтересирај се да закажеш термин пошто кога ќе одиш или кога ќе се јавиш да закажиш термин ти го закажуваат обично после месец, ако не и јаче (класика за сите институции во прицип).Сега од септември почнувам со работа имам виза за западен балкан после колку време се поднесува за офентал?
мислам дека со 4-5 платни листи се поднесува за офенталСега од септември почнувам со работа имам виза за западен балкан после колку време се поднесува за офентал?
Дозволено е, распрашај се по фб групите, имаше такви искуства.Здраво,
дали може да работам за германска компанија како консултант а да живеам во Македонија. Газдата каде што моментално работам во Германија ми рече дека ќе ми дозволи да се преселам во Македонија, а да продолжам да работам за него, само морам да се распрашам дали е дозволено и кои документи ќе ми се потребни... Дали некој досега имал ваков случај?