- Член од
- 6 јануари 2015
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 1.249
e sto se tolku posebni tie kodovi????Не важи, треба некои кодови да се полагаат.
Не ни планирам јас да полагам онака се заинативме со еден колега колку пари кошта.
e sto se tolku posebni tie kodovi????Не важи, треба некои кодови да се полагаат.
Не ни планирам јас да полагам онака се заинативме со еден колега колку пари кошта.
У кратки црти дека си компетентен да бидеш професионален возач. Се обновуваат секои 5 години.e sto se tolku posebni tie kodovi????
Знае ли некој колку кошта да се полага само за Ц категорија во Германија? Точни ли се тие суми шо ги зборуваат нашите од 6-7 илјади евра, или се само уште една глупост во морето на глупости смислено од македонското дијаспорско тело?
И ја исто за речен чекам, намам датум на укрцавање.... од компанија ми рекоа "добиј термин па тогаш ќе ти пратиме договор". Еве 12 ти ден откако се регистрирав и чекам да ми пишат од амбасада.Zdravo decki.. Mi treba pomos i odgovor od iskustvo ako ne e problem...
Dobiv rabota na recen brod (CH kompanija), dobiv raboten dogovor, grantnovno pismo, go ispolniv VIDEX zahtevot i go popolniv formularot za cekanje za termin za " D" nacionalna viza.... ( Mi treba germanska viza bidejki brodot najvekje plovi tamu )
Pocetokot na rabota mi e na 30 MAJ ( spored dogovorot )... Me interesira nekoj da me upati da li e ubrzana postapkata za nas koji barame viza za rabota na brod ili? Imam se potrebno od dokumenti samo me interesira kako ide so terminite za ova..
Blagodaram odnapred.
Контактирај EVIVA Employment Service.Здраво на сите...
Имам едно прашање, на 26.07.2022 имам термин за во Германска амбасада но сеуште немам најдено некој да ми среди договор за работа. Има некои агенции кои се занимаваат со тоа, бараат 400-500 € но не ти гарантираат дека ќе добиеш работна виза а притоа ти пропаѓа голем дел од парите. Па би ве замолил ако имате некој ваш познаник во Германија или некој од вас кој може да среди нека ми пише тука или приватно. Ви благодарам пријатели.
Najdobro ti e smetka da izvadis vo Sparkasse znaci banka so filijali. Da, se plakja za smetkata ama na pocetok podobro ti e da ti e dostapna bankata. Mislam Western Union ima i App pa mozes preku nea. Plakjanje mozes i preku smetka da pravis mislam ne mora cash. I posto si blisku do Magdeburg valjda patot ke te odnese tamu i imaa sekako opcii i za prakjanje preku cash.Здраво, кратко прашање имам ако има некој упатен да ми одговори.
Од 01.09 сум во Германија, поточно Бург беи Магдебург, во градчево нема филијали за испраќање на пари како Вестерн Унион и сл. За да испратам онлајн ќе мора некоја посебна картичка да не е таа што ќе земам плата. Ако има некој што работи во мкдоналдс да ми каже од која банка да извадам картичка за плата и за испраќање онлајн пари. Можеби е избуричкана поракава ама се надевам ке ми е разберите содржината Фала ви
На сума од 500 еура да префрлиш од сметка на сметка преку банка на сметка у Македонија 5 евра ти е провизија,за два дена ке легнат парите.Здраво, кратко прашање имам ако има некој упатен да ми одговори.
Од 01.09 сум во Германија, поточно Бург беи Магдебург, во градчево нема филијали за испраќање на пари како Вестерн Унион и сл. За да испратам онлајн ќе мора некоја посебна картичка да не е таа што ќе земам плата. Ако има некој што работи во мкдоналдс да ми каже од која банка да извадам картичка за плата и за испраќање онлајн пари. Можеби е избуричкана поракава ама се надевам ке ми е разберите содржината Фала ви
Commerzbank ако имаш во градот оди извади си сметка таму. KlassikKonto кај нив ти е најдобро, добиваш една Maestro картичка за вадење пари од банкомат и една MasterCard дебитна картичка за плаќање преку интернет. После тоа отвори си акаунт на MoneyGram и можеш да праќаш пари слободно во Македонија до 5000 евра месечно. Провизијата до 5000 евра е 4.99 евра.Здраво, кратко прашање имам ако има некој упатен да ми одговори.
Од било која банка и да имаш, извади си само онлајн банкинг тоа ти е битно. И ќе плаќаш преку нет, и ќе праќаш пари преку нет. Можеш и moneygram и Western Union. Јас праќам преку вестерн до сума од 6000 евра ми зима 5 евра провизија.Здраво, кратко прашање имам ако има некој упатен да ми одговори.
Барај на фб групите побрзо ќе најдеш него тука или директива ск во контекст или штип во евива, контактирај ги претходно по телефон.Дечки, барам работа Мекдоналдс или Бургер кинг со смештај.. имам термин за брзо па ако може некој нека помогне. Tnx