Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
А ја мислам дека треба да те стрелаат на плоштад пошто браниш криминалци. Исто е нели?
Си помешал кој е од добрата, а кој од лошата страна на законот.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486

ОД ТРИ МЕСЕЦИ ДО ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ИМ СЕ ЗАКАНУВА НА ПРИТВОРЕНИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ
На демонстрантите предмалку им беше одреден притвор од осум дена

Фокус 7 мај 2015, 11:25

Од три месеци до три години затвор им се заканува на четворицата демонстранти кои беа уапсени завчера на протестот за случајот Мартин Нешкоски. Тие денеска добија осумдневен притвор, откако претходно им беше поднесена кривична пријава за кривичното дело Учество во толпа што ќе спречи службено лице во вршење на службено дејствие по член 384 ст. 1 од Кривичниот Законик.

„Тој што учествува во толпа што со заедничко дејствување ќе спречи или ќе се обиде да спречи службено лице во вршење на службено дејствие или на ист начин ќе го присили да изврши службено дејствие, ќе се казни со затвор од три месеци до три години, се наведува во став 1 член 384 во Кривичниот Закони.
http://fokus.mk/od-tri-mesetsi-do-tri-godini-zatvor-im-se-zakanuva-na-pritvorenite-demonstranti/

Како да не ги тепаш после? И за прислушување и за излагање на протести имаш казна од 3 месеци до 3 години. На овие треба да им влезеш прво по судови на тоа службениците и судиите со палки и со шипки да ги посереш од мавање, крв да серат и судовите и полициските станици да им ги запалиш. Само ние сме криви, кај се луѓево кога ги гласаа овие закони? Дали треба апла некој во криминал да биде фатен за да излезеш на протест? Полека, полека за 10 години буквално не поробија.
Зашто молим лепо повикувате на милост за криминалци?

Првоосомничениот Б.Ј.(1974), според полицијата, и досега бил пријавуван од полицијата. - Против него се поднесени 40 кривични пријави во врска со разбојништва (15), тешки кражби (9), кражби (5), по две за насилства и измами и по една за спречување на службено лице во вршење работи од безбедноста, убиство во обид, противправно лишување од слобода, учество во тепачка, насилство извршено во група, телесна повреда и фалсификување исправа.
Човек со такво досије местото му е дома пред ТВ или во Затвор.

Ја можам да излезам на протест и да му ја пукнам главата на некој цајкан и да поминам со условно зашто немам еден бел лист во МВР, Не ме казниле ни за сообраќаен прекршок али таму некој дебил кој криминалец му пишува на чело логично е и 3 месеци и 3 години да биде осуден.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
да фатат ни шише во рака на протести.
Ете уште еден момент што никој не можеше да го предвиди - фатија скопските спарнини и потребна е многу вода, а и главите се вжештија. Тоа му оди на рака на Заецот, но не верувам дека читал временска прогноза кога го темпираше објавувањето на материјалите.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Многу е битно дали Сранко, Заев и СДСМ ќе дојдат повторно на власт.
Тоа е и целата поента.

Мене и еден куп други не не вознемирува Јанкуловска ? Не ни се гади од тоа што го слушаме ?

Ама јас нема да стојам на протест за буткање на власта. За да дојде власт полоша од оваа.
Со Милчин, Шеќеринска и Геро заедно не ти шетам.
Да им помагам нив да дојдат на власт ? 9 години еден проект не смислија, една конструктивна критика. Само омаловажување, исмејување и оцрнување. Сега тие власт да се ?

И не вртете филмови дека ова било за политичарите да се освестеле. Bullshit.
Во реалниот свет тие розови приказни не постојат.
Вистината е дека ако оваа власт падне, ќе дојде баш тој Сранко и Заев на власт повторно.
И ќе продолжат да и ебат мајката на државата, затоа што само тоа и го знаат.
Ајде сеа ти објасни ми, дали ако дојде Заев нужно мора да седи таму подолго од една недела, ако народот е незадоволен.
Пак ќе повторам, заедно со албанци кој пцуеле се македонско шетаме на улиците. Заедно со албанци кој утре можда пушка ќе кренат на нас.
Шеќеринска и Заев ми се полоши и од нив.
Ама, ако дојдат они на власт, јас пак ќе искочам на протест.
Нема мир да им дадам бе. Доста сте се научиле на тоа дека ако дојдат овие на власт ќе седат таму со години. Немора ни месец да седат таму.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сликано денес на автопатот Тетово-Скопје. Камиони натоварени со гумени куршуми возат накај Скопје.

(обрнете внимание на портокаловите стикери на сандаците - портокаловата боја се користи како интернационална ознака за не-смртоносна муниција)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152728817892447&set=gm.920611291334650&type=1&theater

Јас колку што знам СОРОС плаќаше за гумени куршуми овај де бомбони.
Идиоти на фејсбук што се прават паметни и подгреваат атмосфера, за џабе.

Не е портокалова боја туку со зелена.
Плус, таблиците се од АРМ а не се на МВР а протестите ги обезбедува МВР (ЕБР и ПЕП)
Трето, слиано е на автопат Тетово-Скопје а на истиот пат во Јегуновце колку што знам има воено стрелиште.

Неупатена сељачана што подгрева атмосфера.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.693
Поени од реакции
9.300
Зашто молим лепо повикувате на милост за криминалци?

Првоосомничениот Б.Ј.(1974), според полицијата, и досега бил пријавуван од полицијата. - Против него се поднесени 40 кривични пријави во врска со разбојништва (15), тешки кражби (9), кражби (5), по две за насилства и измами и по една за спречување на службено лице во вршење работи од безбедноста, убиство во обид, противправно лишување од слобода, учество во тепачка, насилство извршено во група, телесна повреда и фалсификување исправа.
Човек со такво досије местото му е дома пред ТВ или во Затвор.
А зошто до сега не бил затворен? Да не чекале да стигне до јубилејната 50. кривична пријава, па тогаш да го затворат?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Идиоти на фејсбук што се прават паметни и подгреваат атмосфера, за џабе.

Не е портокалова боја туку со зелена.
Плус, таблиците се од АРМ а не се на МВР а протестите ги обезбедува МВР (ЕБР и ПЕП)
Трето, слиано е на автопат Тетово-Скопје а на истиот пат во Јегуновце колку што знам има воено стрелиште.

Неупатена сељачана што подгрева атмосфера.
Данкешен фор инфо :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Ако 3-4 високи функционери во сдсм се појават одма е комуњарски протестот. Тоа е таа логика.
Па нормално е на секој протест против власта да има и членови од опозицијата, ама ај глупи се за да разберат.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.964
Поени од реакции
25.534
Ти си најголем пример дека не може да се прави муабет со дрво.

Кој прв нападна завчера бе? Полицијата? Да не им забрани полицијата да има протест? Вчера да не немаше протест? А и покрај ситните инциденти што пак ги имаше вчера, полицијата овојпат воопшто не возврати.
Да, полицијата проба да забрани луѓе да протестираат.
https://www.facebook.com/naumeaux/videos/10155557349620338/?pnref=story

Те молам не ми објаснувај за тоа колку е фина државната полиција. Разбирам дека татко ти и брат ти се џандари и поради тоа сакаш да ги браниш, али имај на ум дека јас овие работи не ги знам од вчера. Повеќе од десет години истражувам, се информирам, учам и имам искуство од оваа област и сѐ што е поврзано со неа. Верувај, нема шанси да ме разубеди некој што вчера проодел, особено не некој кој има интерес да ја брани полицијата.
И уште нешто за крај, поради фактот што имаш двајца џандари во фамилија, ти не можеш да го вкусиш она што се обидуваме да ти го објасниме јас и неколку души на форумов, во врска со тортурата која полицијата ја врши, затоа и не си свесен за неа. Зошто? Затоа што доволно е да те запре полиција и да се легитимираш, ќе видат дека си син и брат на нивни луѓе и ќе те пуштат. А верувам и дека сам се кажуваш уште пред да ти побараат лична карта. ;)

Ајде сега објасни ми го видеово погоре, со кое право полицијата им забранува на жителите да присуствуваат на протестот?

Член од
16 февруари 2015
Мислења
67
Поени од реакции
80
Кога Македонци се убивани од страна на албански терористи

Кога Македонец е убиен од страна на психичко-пореметен криминалец вработен во полиција

Кога Албанците протестираат во Скопје, напаѓаат граѓани и кршат автомобили и автобуси

Македонскиот одговор на тие протести

Член од
14 август 2006
Мислења
45.440
Поени од реакции
84.808
За него партија е ко фудбалски клуб.До смрт верен без разлика на криминал, убиства и што и да било друго.
У реду бе, фер.
Чим така, ваљда е спремен да се соочи со последиците кои носи подршката на таквите предавници и криминалци.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ајде сега објасни ми го видеово погоре, со кое право полицијата им забранува на жителите да присуствуваат на протестот?
Не ти забранува да протестираш. Ти забранува (во случајов проба ама неук е без стаф, па не успеа) насока на движење. Да, со устав ти е загарантирано слободно право на движење ама ако полицијата, односно МВР одлучи дека движење натаму е опасно по живот, пример или може да донесе до несакани дејствија, може да донесе до судир и повреди, истото ти го забранува и те пренасочува, како што групата беше пренасочена да протестира пред собрание на РМ.[DOUBLEPOST=1430998989][/DOUBLEPOST]Дај бе баталете вмро есдеес...

Последно уредено:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Кога Македонци се убивани од страна на албански терористи

Кога Македонец е убиен од страна на психичко-пореметен криминалец вработен во полиција

Кога Албанците протестираат во Скопје, напаѓаат граѓани и кршат автомобили и автобуси

Македонскиот одговор на тие протести

Незнам дали ти е јасно дека не правиш никаква поента.
Будење на народот, е протестов. Наводно.
Ако не ајде, до сега седевме и сеа ќе седиме. Тоа повеќе ти чини?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom