MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
?!? И... ?diagnoza: kronicki protestant![]()
?!? И... ?diagnoza: kronicki protestant![]()
Смешни сте во обидот да ги релативизирате случувањата обидувајќи се да им аплицирате политичка етикета. Секоја споредба со "бранителот од Карпош", "Поштарот" и слично ве сместува на страната на монструозни ликови и планови кои се директно поврзани и одговорни за смртта и згаснувањето на еден млад живот, трагичен настан кој беше кобен за цела една фамилија која е веќе уништена. Зарем немаш ниту трошка совест и барем малку човечка емпатија за тоа што му се случи на семејството Нешковски? Дали си свесен дека на ваков начин застануваш во одбрана на убијци на деца на кои им е поважен имиџот на партијата и рејтингот од сета трагедија која ја споменав и на кои им е сеедно за тоа дали 20 годишен дечко не е повеќе жив затоа што неговиот "џаначки" живот не вреди ни пет пари?Лично АПСОЛУТНО СУМ ПРОТИВ.И јас би ги подржал да не беа партиски мотивирани.
Да прашам јас сега,зошто никој не испадна на протест кога го убија бранителот во Карпош,и тоа како куче?Или тоа не се рачуна за полициска бруталност?
no need for medications?!? И... ?
Види и јас не се сложувам 100℅ со денешнава влада.Па и јас сум донекаде разочаран.Па и јас сакам мојот револт да го искажам,па и јас сакам да биде подобро.Преку такво од даноци и триста тракатанци.Но како да испаднам кога на секој ебен протест мора да се појави некој комуњар демек митинг е на СДСМ?Како ни еден протестант не ги рашамара и да ги избрка и да им каже дека ова е протест против сите политичари а не ебен митинг?Е богами и јас би испаднал.Ја дома имам ВМРО знаме и ми се вееше на куќа и бев за нив до лани после тоа почнаа да ме нервираат зашто сакаат да наметнуваат мислење и ставови , можда пак ќе бидам за нив ако се смени нешто но со оваа постава сега не верувам превише се самобендисани.
Ова е граѓански протест на тој на 17 нема ни ја да присуствувам ама против полициска бруталност секогаш пошто многу пати сум осетил на своја кожа и мора да се смени нешто да си ги воспитаат дека не се семоќни ако имаат оклоп.
Епа кога државава ја направивте хронично нестабилна... тоа ти е...no need for medications![]()
Овие неписмените полицајци јаки се пред влада, собрание, во читални, а никаде ги нема во Арачиново, Сарај, Кичево, Гостивар.Бидејќи полицијата е да ги штити сите граѓаните а читаме вакви закани.
Прегледај го приврзокот 120635
brat, jas sum albanec i ne ziveam vo mk ... ne sum ja napravil jas hronicno nestabilna drzavata .. nema potreba za defanziva ne te napadnav samo se seguvav. Naprotiv potpolno podrzuvam protesti, osobeno protiv ovoj gadniot fasisticko barocki rezimЕпа кога државава ја направивте хронично нестабилна... тоа ти е...
Џанак не џанак,он беше млад дечко имал време за све.Нормално ми е жал,секој изгубен живот треба да се жали.Него го спомна Поштарот,демек со него да се отргнело вниманието.Човекот беше во војната,значи ризикувал живот за тебе и на другите да ви биде мирно и да спречи учките да не ви дојдат дома да ни ви направат бербат цела фамилија.Е истиот тој човек го утепаа како куче пред цела фамилија.Пред деца бре човек!Иди истово да им го кажеш на децата во очи!Каде беа тогаш протестантите да бараат смена на влада?Одговорност?Ајде и тебе ќе те прашам зошто не си испаднал да протестираш тогаш?Нели е тоа полициска бруталност?Или си играл џамлии во мало?Или го оправдуваш убиството на бранител,човек кој служел на народот и татковината?Неговиот живот помалку ти значи?Ту јазк!Смешни сте во обидот да ги релативизирате случувањата обидувајќи се да им аплицирате политичка етикета. Секоја споредба со "бранителот од Карпош", "Поштарот" и слично ве сместува на страната на монструозни ликови и планови кои се директно поврзани и одговорни за смртта и згаснувањето на еден млад живот, трагичен настан кој беше кобен за цела една фамилија која е веќе уништена. Зарем немаш ниту трошка совест и барем малку човечка емпатија за тоа што му се случи на семејството Нешковски? Дали си свесен дека на ваков начин застануваш во одбрана на убијци на деца на кои им е поважен имиџот на партијата и рејтингот од сета трагедија која ја споменав и на кои им е сеедно за тоа дали 20 годишен дечко не е повеќе жив затоа што неговиот "џаначки" живот не вреди ни пет пари?
И не се работи за тоа дали убиецот е осуден и лежи затвор поради своето недело, туку тоа што тие што ја водат државата се директно одговорни за заташкување на истрагата, притоа лажејќи го народот само поради грижа за сопствениот рејтинг. Поточно кажано, за сопствениот џеб. Демаскирани се тие кои работеа 24 часа и преспиваа во Влада, кои беа домаќини и поборници за доброто на својот народ, кои беа патриоти и ја сакаа Македонија, кои ветуваа брда и долини, Груевски кој го лажеше народот и тоа со прилично емоционален настап(ова доста говори за одредени психолошки аспекти на личноста) а народот наивно, или пак можеби од мака немајќи подобар избор им веруваше и им пружаше поддршка. И не се за осуда тие луѓе, верувам дека биле оптимисти и очекувале промени на подобро во своите животи. Останаа само таквите како тебе и друштвото на форумските лавчиња кои служат за потсмев и тук там по некоја лоботомирана амеба на која се налетува во секојдневието да ги браните овие криминалци и убијци без никакви принципи и морални вредности. Се прашувам дали вашите очекувања во животот се толку ниски, речиси никакви, што толку многу ве задоволува и одговара ваквата власт и ситуација во "државава" или само се раководите според принципот дека мораш да избереш едно од двете зла(змија да те апне или магаре да ти го начука)?
Сега продужи да ја мантраш партиската директива.
Дали во Германија с еобјавивја телефонските разговори од прислушкувањето? Значи има огромна разлика. Овде се објавија тие разговори кои потврдуваат сомнеж за сотерни криминални дела. Кој не сака да се вештачат тие разговори? Обвинителството ако сакаше за 24 часа ќе го решеше случајот затоа што со телефонск иразговори утврдување кој прислушкувла и од каде нема грешка туку со 100% точност се увтврдува веродостојноста на тие разговори.Реков,и јас сум за да одговараат за све противзаконско што се работи.Али ќе повторам ПЛИТИКА!Во Германија голема афера со прислушкување и одговара некој политичар?Во америка секојдневни протести за убиство на млади од страна на полицијата и некој политичар одговара за тоа или барем морална оставка да си даде?Мислам да не се лажеме.
Па друг пат, пиши како што треба.. изјасни се.. не се криј...brat, jas sum albanec i ne ziveam vo mk ... ne sum ja napravil jas hronicno nestabilna drzavata .. nema potreba za defanziva ne te napadnav samo se seguvav. Naprotiv potpolno podrzuvam protesti, osobeno protiv ovoj gadniot fasisticko barocki rezim
Асанж зошто дреме неколку години во Еквадорска амбасада?Оној американецот што објави тајни докази што правела америка и кого прислушкувала зошто не смее да испадне надвор од Русија?Нормално во Германија има закон и држава,ќе ги објави некој јавно ама ќе го снема за дел од секунда или ќе мора да живее во некоја дупка во Москва или да се пресели во некоја амбасада.Тоа ти е бре друже диктатура,т.е демократија.Дали во Германија с еобјавивја телефонските разговори од прислушкувањето? Значи има огромна разлика. Овде се објавија тие разговори кои потврдуваат сомнеж за сотерни криминални дела. Кој не сака да се вештачат тие разговори? Обвинителството ако сакаше за 24 часа ќе го решеше случајот затоа што со телефонск иразговори утврдување кој прислушкувла и од каде нема грешка туку со 100% точност се увтврдува веродостојноста на тие разговори.
Поштарот беше баран со потерница за да лежи робија. Тој се криеше под дрво и камен. И кога го фатија, извадил пиштол и пукал кон полицајците, а во него имал и кашикара со која се заканувал дека ќе ја активира. Што очекуваш во такво сценарио. Кој и да пука на полицијата се знае што го следува, полицијата ќе пука на него. Повеќе пати! И не знам зошто го мешате ова со убиство на млад невиновен човек. Па и тогаш за поштарот имаше протести колку што се сеќавам, ама таа ситуација е комплетно легитимна и дури мислам дека и не е направен прекршок од страна на полицијата. Човекот пукал на нив, ПУКАЛ.Џанак не џанак,он беше млад дечко имал време за све.Нормално ми е жал,секој изгубен живот треба да се жали.Него го спомна Поштарот,демек со него да се отргнело вниманието.Човекот беше во војната,значи ризикувал живот за тебе и на другите да ви биде мирно и да спречи учките да не ви дојдат дома да ни ви направат бербат цела фамилија.Е истиот тој човек го утепаа како куче пред цела фамилија.Пред деца бре човек!Иди истово да им го кажеш на децата во очи!Каде беа тогаш протестантите да бараат смена на влада?Одговорност?Ајде и тебе ќе те прашам зошто не си испаднал да протестираш тогаш?Нели е тоа полициска бруталност?Или си играл џамлии во мало?Или го оправдуваш убиството на бранител,човек кој служел на народот и татковината?Неговиот живот помалку ти значи?Ту јазк!