T
Tetro
Гостин
Ето. Геровски му предавал на новинарот од Сител, а Сител е провладин медиум. Значи...
Друже прашањето не ти е за тука. Доколку доаѓаше на протестите и беше на денот кога се составуваа прашањата, ќе знаеше дека се гласаше за истите и можеше да се дополни или да се критикува некое ако не ти се допаѓа или имаш сомнение дека не е во ред.Се е тоа јасно, и сум го земал мегафонот, мегафонот најмалку го одредува воџата, точките се правени анонимно, а демек сите сме иста функција, си имаме и наш Хајд Парк(мајка тереза). Ама стварно објасни ми го тој феномен толку албанизирање без потреба и некои чудни барања?
--- надополнето: Jun 16, 2011 2:35 PM ---
Ок знам алудираш на тоа дека е фотошоп, нека биде. Мене ништо не ми значи сликата веруј ми.... Само ми се сумливи барањата конкретно со телото(чив пример следиме каде го има тоа ?) и албанизирањето, не сум националист ни најмалце само ми е нејасно.
Тој е.
Значи повеќепати до сега на трибините беше побарано мислење, предлози, кој се согласува а не со точките. Значи тие јавно се разгледуваа не беа зад скриени врати донесени и запечатени и дефинирани. Тоа со албанците само е доказ дека сите се одбредојдени на нашиот протест без разлика на никаква национална припадност и сл. Прашањето е дали некој македонец ќе им се приклучеше на нив ако беше обратна работата? Главниот муабет е заедно сме посилни до сега највеќе работи што се слушале по вести биле тепачки во автобусите помеѓу македонци и албанци сега конечно има и некои други поведри моменти. Денот низ чаршија кога поминавме беше еден од најдобрите протести.Се е тоа јасно, и сум го земал мегафонот, мегафонот најмалку го одредува воџата, точките се правени анонимно, а демек сите сме иста функција, си имаме и наш Хајд Парк(мајка тереза). Ама стварно објасни ми го тој феномен толку албанизирање без потреба и некои чудни барања?
--- надополнето: Jun 16, 2011 2:35 PM ---
Гарантирам дека имало и тројца Евреи, па немаше транспаренти на хебрејски јазик... Да не бидам погрешно сфатен, нека доаѓаат нека носат транспаренти на албански НЕ МИ СМЕТА! Зошто ние ги печатиме тие , знам дека ние ги печатиме. Не би дошол на нивни протест пред се од безбедносни причини(ова не е стереотип никаков, живеам меѓу нив па знам, не слушам само легенди како од другата страна на реката). И да бев на протестот кога се заклучуваа барањата, беа веќе изработени и читани немаше никакво гласање ниту пак прашање дали нешто треба да се измени.Друже прашањето не ти е за тука. Доколку доаѓаше на протестите и беше на денот кога се составуваа прашањата, ќе знаеше дека се гласаше за истите и можеше да се дополни или да се критикува некое ако не ти се допаѓа или имаш сомнение дека не е во ред.
Во однос на наводното албанизирање, има албанци на протестот без разлика дали се 50, 5 или 1, има. Ако тој решил да си го изрази револтот на својот јазик, тоа е ок и е многу повеќе отколку некои уфирцани кои блеат во нас додека пијат кафе на улица Македонија.
Запрашај се едно, дали ти би отишол на протест на Албанци против полиција !?
пс. не алудирам дека е фотошоп, него дека станува збор за некаков собир на кој по се изгледа има и претставници на владејачката партија, а Шител се обидуваат да го извртат сето тоа за да наведат дека се работи за луѓе на Сорос. Плус сликите се МАТНИ. Ништо не се гледа јасно. Може дечкото што стои и да е келнер кој им носи вода.
Не се разгледуваа, се читаа. Не знам дали си еден од по ангажираните, ако си одговори ми на едно прашање во врска со независното граѓанско тело. Ако сите знаат за работата на МВР, дали така многу лесно ќе расцвета криминалот, ако знае секој каде се каде дејствуваат и слично ?Значи повеќепати до сега на трибините беше побарано мислење, предлози, кој се согласува а не со точките. Значи тие јавно се разгледуваа не беа зад скриени врати донесени и запечатени и дефинирани. Тоа со албанците само е доказ дека сите се одбредојдени на нашиот протест без разлика на никаква национална припадност и сл. Прашањето е дали некој македонец ќе им се приклучеше на нив ако беше обратна работата? Главниот муабет е заедно сме посилни до сега највеќе работи што се слушале по вести биле тепачки во автобусите помеѓу македонци и албанци сега конечно има и некои други поведри моменти. Денот низ чаршија кога поминавме беше еден од најдобрите протести.
Не се разгледуваа, се читаа. Не знам дали си еден од по ангажираните, ако си одговори ми на едно прашање во врска со независното граѓанско тело. Ако сите знаат за работата на МВР, дали така многу лесно ќе расцвета криминалот, ако знае секој каде се каде дејствуваат и слично ?Значи повеќепати до сега на трибините беше побарано мислење, предлози, кој се согласува а не со точките. Значи тие јавно се разгледуваа не беа зад скриени врати донесени и запечатени и дефинирани. Тоа со албанците само е доказ дека сите се одбредојдени на нашиот протест без разлика на никаква национална припадност и сл. Прашањето е дали некој македонец ќе им се приклучеше на нив ако беше обратна работата? Главниот муабет е заедно сме посилни до сега највеќе работи што се слушале по вести биле тепачки во автобусите помеѓу македонци и албанци сега конечно има и некои други поведри моменти. Денот низ чаршија кога поминавме беше еден од најдобрите протести.
Сваки дан сум на протести (освен денес, нема да можам).Баш ме интересира од сите фаци овде кои "начукаа" 150 страни, колку всушност биле бар на еден од протестите деновиве?
Ова мене ми го кажуваш ?Нешто не ви одговара, имате нешто да кажете?
Отидете на протести, ако сте по форумите, имате отворен форум таму.
Можеби е залуден протестот, можеби барањата не ви се погодени, можеби нешто трето не ви е погодено, ама кој кур се буните заради тоа на форум човече?
Има тука форумџии кои немаат еден пост на темава, па ги гледам на протестот. А има и такви кои се најактивни, а бар јас кога сум бил, ги немам видено во толпата.
Од седење дома ништо не праите, само стомак може да добиете.
Глеј не сум меѓу поангажираните а не сум ни правник. Сигурно има контруктивен начин за формирање на тоа граѓанско тело, со колку-толку поквалификувани луѓе за таа намена од било кој обичен случаен минувач.Гарантирам дека имало и тројца Евреи, па немаше транспаренти на хебрејски јазик... Да не бидам погрешно сфатен, нека доаѓаат нека носат транспаренти на албански НЕ МИ СМЕТА! Зошто ние ги печатиме тие , знам дека ние ги печатиме. Не би дошол на нивни протест пред се од безбедносни причини(ова не е стереотип никаков, живеам меѓу нив па знам, не слушам само легенди како од другата страна на реката). И да бев на протестот кога се заклучуваа барањата, беа веќе изработени и читани немаше никакво гласање ниту пак прашање дали нешто треба да се измени.
--- надополнето: Jun 16, 2011 3:08 PM ---
Не се разгледуваа, се читаа. Не знам дали си еден од по ангажираните, ако си одговори ми на едно прашање во врска со независното граѓанско тело. Ако сите знаат за работата на МВР, дали така многу лесно ќе расцвета криминалот, ако знае секој каде се каде дејствуваат и слично ?
--- надополнето: Jun 16, 2011 3:09 PM ---
Не се разгледуваа, се читаа. Не знам дали си еден од по ангажираните, ако си одговори ми на едно прашање во врска со независното граѓанско тело. Ако сите знаат за работата на МВР, дали така многу лесно ќе расцвета криминалот, ако знае секој каде се каде дејствуваат и слично ?
Не се секирај таму сме сите заедно и јас идам сам секој ден ама таму кога ќе дојдам не се осеќам самЌе иде некој денес на протести или пак сама да ве барам? Неам друштво за денес
Епа јас сум од форумов али не се знаеме личноНе бе мислев од форумов да не има иначе голем број на пријателства се прават секој ден таму
Дечки ако ти е до заебанција, заебавај се на друго место. И на овие протести може да дојде до загрозување на безбедноста, така да тоа не ти држи вода ич. Знам еден Албанец кој секој ден иде. Баш вчера замоли една Македонка да му напише парола на македонски јазик и сеа што !? Треба да се обезвредни зошто сам не го направил тоа !?Гарантирам дека имало и тројца Евреи, па немаше транспаренти на хебрејски јазик... Да не бидам погрешно сфатен, нека доаѓаат нека носат транспаренти на албански НЕ МИ СМЕТА! Зошто ние ги печатиме тие , знам дека ние ги печатиме. Не би дошол на нивни протест пред се од безбедносни причини(ова не е стереотип никаков, живеам меѓу нив па знам, не слушам само легенди како од другата страна на реката). И да бев на протестот кога се заклучуваа барањата, беа веќе изработени и читани немаше никакво гласање ниту пак прашање дали нешто треба да се измени.
--- надополнето: Jun 16, 2011 3:08 PM ---