jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.493
- Поени од реакции
- 27.314
Не ме разбра, не ја градам перцепцијата со тоа што му верувам на Такер, туку ми е Такер најблиску до вистината, а перцепцијата ми е директно од САД, не ми е од никаков медиум. Бен Шапиро и Петерсон воопшто не ја корелираат вистината, ниту пак се обраќаат на проблемите во реалноста.Тоа што си одлучил да му веруваш на Такер си е твое, колку е блиску до вистината Такер и шлајмот што излага од Fox е друг муабет, отвори некогаш и Guardian, Project Syndicate не мора да им веруваш или да се слагаш, чисто онака да видиш и од другата страна што се случува не можеш да расудиш ако се базираш целосно на една страна, ја не сум фан на Jordan Peterson и Ben Shapiro па сепак ме интересира да видам што кажуваат / што мислат , не е цел Западен свет како што е прикажан од светогледот на господинот Ванлок и circle jerk-от на woke темата на форумов.
Вистинските цели на Русија е во неможност да се контролира Украина како засебна држава, да се анектира дел кој може да се контролира. Геостратешката улога на Украина како непријател на Русија е повеќе од јасна. Батали ги ти ракетите и глупостите, Украина и врзува на Русија, одбранбени сили за да се осигура тесното грло на полињата на Кавказот. Ако прочиташ геостратегија, ќе ти стане јасно. Полска за Русија е идеална граница со западот, но ќе видиме што може да направи со Украина.Искрено вистинските цели, т.е што замислил Рускиот врв никогаш нема да се дознаат, тоа што го кажа господинот Путин за денацификацијата на Украина, негирање на државноста на Украина и нивната нација, иредентизмот што наликува малце на еден наш источен сосед (бивша држава во нивна сфера на влијание) е муабет сам по себе. Да не зборам и за еден тон морализирање за оправдување на вакво нешто, пак ќе напоменам, речиси во секоја поголема прокси војна од Студената Војна па навака се користат тешки морализирања и оправдувања од сите што ги започнувале (ја бранеле локалната популација од нацисти, диктатори и слични чешај ми курот работи), без разлика дали е САД, Русија (бивш СССР) или Кина. Не е од никаде излезен терминот глобален полицаец.
Незнам дали си приметил или можеби треба уште да ги отвориш очите и ушите, но во војнава повеќе самокритика се слуша на истокот, одколку на западот. Да не беше Илон Маск, да го попушти малце твитерот... Како да ти кажам, западот во моментов наликува на Сталиновиот Советски Ссојуз.Телевизиски канали кои не се контролирани од државата е тежок оксиморон, барем кога зборуваме за Русија, тоа е исто како ја да излезам и да ти кажам дека Washington Post или останати големи медиуми во САД се независни, знаеш која лудост е ова само по себе? Барем нереално е за телевизиски канали, за телеграм групи е веќе друг муабет.
За ова со народот кажав искрено дека не знам, дали е реваншизам, страв или и двете, барем мене тие ми доаѓаат на памет дека се причината. Имаше еден член тука во Русија што живееше, не можам да му го најдам постот ама рече некако "не сме генерално за војна, ама кога веќе ја има навиваме за Русија".
Нормално е дека има пропаганда Русија, но не се замараат со тоа колку и како победуваат. Јас ти кажав конкретна математика која свесно или несвесно ја избегна. Кога збориме за бројките за уништена Украинска опрема кое ги кажува Руското министерство, таа соодејствува со тоа што го имаше Украина пред да почне новата тура за помош. Буквално до бројка. Наспроти тоа имаме веб страна која ја користи Украинското министерство и Пентагон, која е дебункирана пута сто. Значи имам причина зошто им ми е заклучокот дека Руското министерство вади точни бројки за уништена опрема, пошто математички ми се поклапаат бројките, а не дека слепо им верувам. Џабе го бараш патернот кај мене.Дефинитивно нема шанса Русија да користи пропаганда, тоа е генерално наменето само за Западните системи, и дефинитивно би го зел релевантен изворот за уништената опрема од Руското министерство која што е активно во војна. Кога Украинскиот врв ваѓа информации од ракав, тогаш е пропаганда и лага, кога тоа го прави Русија е тогаш имаме вистински податоци (следиш патерн овде?)
Јас ја оправдувам интервенција на Русија во Украина, од повеќе аспекти. Оправдувам од причина што Русите во Украина беа документирано (и од западни медиуми) малтретирани од страна на новиот режим. Згора на тоа дали треба да се правиме слепи на неонацистичките групи кои државата ги зема под своја капа и ги направи дел од сопствените безбедносни структури? А и Русија треба да толерира што и се случува во предворје? Не, треба на самоволиоето на САД да му се стави крај. Украина е првиот чекор за тоа.Па искрено не знам јас како може некој од морален аспект да си оправда ваква работа и да стојат позади Путин, пошто пази, не станува тука збор за вооружување на држава што е во активна војна со некоја Западна држава, туку за целосна инвазија на туѓа држава од страна на нивната држава (каде што нивни народ ќе гине ако не им е галје за другиот). А тоа дека помага Западот за сентиментот на населението во Русија да е анти-западно или да ги мрази, е точно, многу лош пристап и став имаат кон Руската популација па така да не ме чуди како што пишав погоре и мнозина од населението да ја поддржува војнава. Рускиот народ дефинитивно не заслужил таков третман (заразлика од Путин и екипата).
Кој спомна жртва? Кај спомнав жртва на западната пропаганда? Прочитај малце за теориите на заговор, и ќе видиш дека сите теории на заговор(вклучително еуросодомитите, сатанистите и сл.), потекнуваат од САД (или западот воопшто). Буквално сите, многу од тие теории на заговор беа употребени во изборната кампања на Трамп, буквално во САД, затоа што имаат најголем импакт и најголема публика да можат да влијаат врз избори. САД изобилува со теоретичари на заговори, баш буквално затоа што сите тие теории на заговор се излезени од САД, и тоа во склоп на западната пропаганда. Накратко поентата е што тие теоретичари служат да се девалвираат извори и релативизира вистината. Мачо Путин или Мачо Трамп е слободна интерпретација на херојот кој треба да се бори против заговорот (или комбинација на заговори) кој го има во главата некоја единка.Не не, бачињата во никој случај не се жртва на западната пропаганда, да не ме разбериш погрешно, не ти викам ја за рамноземјашите, туку за евро-содомитите, евреите, НГО сатанистите, Путин(мачо мен) најјакиот политичар и сл, не треба ја да ти кажам, читни ги постовите на темава сам ќе видиш на што мислам.
Почнувајќи од Протоколите на Цион, па навака, сите теории на заговор излегуваат од западните режими и служат чисто за политичко-пропагандни цели.
Клинтоновци и компанија кои владееја во 90тите биле дел од хипичкото антивоено движење, кое во нивното време ја бомбардираше Југославија. Истото е и со Барак Обама и неговата компанија. Како така од миротвроци, наеднаш станале крвопијци. Хипичкото движење не е ништо друго, но политички амортизер на неуспешната мисија. Канализирање на незадоволството. Да беше некакво сериозно движење, САД немаше да направи ниту една војна после тоа. После Виетнам, се си продолжи по старо. Зошто на пример не се бунеа за бомбардирањето на Либија во 70тите, ете тоа беше во екот на хипичкото движење и одма после Виетнамска војна.Не знам како си ги поврзал тоа дека протестите целосно излегле од американскиот естаблишмент за оттргање од војната ради што ја замрсиле кашата, кога протести имаш уште од самиот почеток на војната (и за Ирак во случајов му пишав подоле на Лестер), да не правам муабет за одразот што го има направено во популарната култура ова (во рок музиката поизразено). А и општо од академијата