Премногу „внимание“ - добро или лошо за врската?

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Кратко: Правете се...што мислите дека е во рамки на нормалата..

Off topic: ada...убав аватар :)
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Може ли љубовта да исчезне некаде помеѓу тоа гушење со внимание? Дали во една таква врска ќе останат специјални гестови што и на двајцата ќе им причинуваат задоволство или се` ќе стане само безначајна рутина?

Имаат ли таквите врски иднина?
Внимание на секој му годи.Секоја врска започнува различно,некои на почеток се гушат максимално и подоцна на еден од партнерите му е доста,па пробува или да измени нешто или да стави крај.Во други врски поголемото внимание доаѓа подоцна,телефонски јавувања,смс,нет,излагање,подароци,на што партнерите сами настојуваат како резултат на блискоста и потребата.
Во било кој случај,кога еден од партнерите започнува да менува нешто што се дешавало константно,другиот партнер е желен за внимание,за се она што му се менува да му се врати.Ах колку боли тоа прекинато внимание:( Затоа не се форсира ништо,без преголеми детали,за да не ни се заарни,а некој одлучи дека е премногу,дека сака поинаку.

Врска со гушење,не е за долги релации.
 
K

**KukLi4ka**

Гостин
jas licno ne mi mozela da izdrzam takva vrska isforsirana...ok se pokloncinja.,ubava poraka ili nekoj lsicen gest na pokzuvanje na ljubov(vo granici na normala)...ama slavenje na sekoja mesecnina,pokloni,slusanje po 10 puti dnevno,cuda vragovi,mislam deka e krajno glupavo i preterano...takvite stvari ja unistuvaat vrskata...ja unistuvaat ljubovta definitivno!..
 

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
се завси и колкаво е вниманиево :) али незнам сеа да е по 5 пати у ден нешто у стил те сакам био ме гушело....
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
67
Поени од реакции
2
Pa vnimanieto najprvin ni godi ,no vo prodlabocuvanje na vrskata definitivno preci i toa mnogu.Jas razbiram da sakas no bolno da sakas i da ne mozes da bides bez nego-nea 1 minuta e toa ne mozam da go razberam.Site sakame da bideme so partnerot, pa ponekogas i podolgo vreme od denot no non-stop, da nemas vreme so drugarkite da ispies edno kafe,pa toa ne e decko toa e kucence podobro vrzi si go za kais i nega se mava po tebe, a ne za raka da go vodis,kako demek ne znae da odi...
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Или пак да немаш време со другарите да испиеш по едно пиво,тоа не е девојка тоа е веќе кучкичка,врзи ја подобро за каиш и нека се мава од тебе,а не за рака да ја водиш,како демек незнае да оди...:wink: :icon_lol:
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Како што дедо Ајнштајн ми спомна во еден неврзан разговор... се е релативно. Во случајот на Mawecko i Duffy не постои терминот “премногу внимание“ ни за едниот ни за другиот (барем од тоа како мене ми иззгледа преку нивните постови и ги молам двајцата да не се лутат дека ги земам за пример). Длабоката вљубеност е чувство каде реалните случки и слики губат значење. Па ќе се фати човек себе си како во ГТЦ минува 20 минути во прегратка на девојката додека луѓе ги гледаат како да се искочени од холивудски филм а девојката е Мег Рајан.

Според мои критериуми (јас сакам да го наречам тоа “објективно гледиште“ иако сигурно не се поклопуваат), премногу внимание а.к.а. “посесивност“ е човечка болест. Како грип. Се заразуваш, те држи извесен период и ти поминува. Ако се лечиш ќе помине побрзо, ако се препуштиш може и да умреш.
Секогаш викаат во една врска е најважна флексибилноста на партнерите, меѓусебното разбирање, а јас со ова се сложувам комплетно. Партнерот е дополнување на својата личност а не е дел од неа...
Ок искочив малку од темата...
Ada напиша:
Значи кога спонтано праќање на смс порака, давање на ситен подарок, јавување по телефон и сл. почнува да се повторува повеќе од што мислам дека треба, и добива надвор од нормалата размери, првиот нагон ми е да фатам магла
:zid: А јас спремив скромен подарок на една девојка откако веќе доби еден... :nerv: Ма ми е гајле... мене ми е мерак да го напраам тоа, и ќе го напраам, бидејќи подарок давам кога ќе дојдам во шанса и ситуација. Ако тоа значи дека треба да фати магла затоа што смета дека претерувам... :toe: пошта ради у свако доба :) “И да врне и да вее, и бура да коси...“
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
ми се има случено да ми каже наколку пати те сакам во денот, и мене ми има дојдено преку глава од тоа зошто очекуваше дека ќе му возвраќам на истото, а јс не се чувствував така, и имавме огроомни расправии после тоа, дека тој бил тој што сака повеќе само затоа што ми кажува стопати дневно?!имав чувство дека ќе ми се залепи за грб.
 
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Од лично искуство ... НЕ ТРЕБА ПРЕМНОГУ БНИМАНИЕ

Зошто ?

Е па вака од почеток ти е преубаво да си си неа/него и по извесно време тоа здосадува ( кај некој побрзо кај некој со години :) ) љубовта е како супа ако не ја подгреваш ќе се олади и не е баш највкусна xD
Ке си го навикниш партнерот на секојдневно внимание и секоја промена ( па била некоја мала ситница како излегување во град без него ) ќе ја свати сериозно ... од влакно фртома , и караници за глупости .... кај сите е различно ама јас не би препорачал премногу "лигавење"
Се што е претерано не е на арно :smir:
 

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
ми се има случено да ми каже наколку пати те сакам во денот, и мене ми има дојдено преку глава од тоа зошто очекуваше дека ќе му возвраќам на истото, а јс не се чувствував така, и имавме огроомни расправии после тоа, дека тој бил тој што сака повеќе само затоа што ми кажува стопати дневно?!имав чувство дека ќе ми се залепи за грб.
apsolutno se soglasuvam so ova treba vnimaie ama do odredena granica se ubavo ama nekogas ti treba prostor da dises ne mozam da bidam so nekoj 24/7
 

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Oд искуство кажвам дека премногу внимание е на лошо. Како шо кажаја многу постој над мене, со текот на времето ти се здосадва партнерот..
Од друга страна пак, ќе се навикниш нон-стоп на то внимание, ќе бидите по 24 сати заедно, и ко ќе треба да се скарате ќе ти биди премногу тешко оти претходно сте имале скоро и заеднички живот, и одеднаш, го нема појќе то..Цел живот ти се менва...
Имав таква врска, кај шо двата си дававме премногу внимание, двата се притискавме, вршевме притисок, бевме по 24 сати заедно, па ко дојде времето да раскиниме, на двата ни беше многу тешко да се навикниме на новиот живот..
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
Мое мислење - не чини. Што кога и покрај толку посветено внимание од едната страна, другата се осети загушено и просто сака да заврши (“паузира’’) врската? Лошо ќе биде и за двајцата. Но има и луѓе кои сакаат цело време да се центар на внимание - “да се врти светот околу нив’’. Но според мене сепак с`е што е претеризам не чини. Да надополнам Ако има обострано зелено светло за многу посветување на внимание тогаш не е проблем.
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Па добро тоа зависи пред се од личностите кои се во врска. Постојат личности на кои едноставно им треба многу внимание и посветеност од страна на партнерот. Едноставно делуваат како зависни од него и мора да знаат што прави, со кој е, зошто е, како е.. исто како што партнерот секогаш мора да има време за да муабети со нив, да им го каже она што тие го сакаат, да ги осипува со подароци итн...

Има и такви кои не сакаат премногу внимание. Лично сметам дека премногу влијание и смета на врската. Ми се случило да помислам дека некој ме гуши кога ќе почне да ми се јавува на секој саат или пак да ми купува поклончиња секој месец. Сакам кога нештата се одвиваат спонтано и сакам нешто несекојдневно, нешто необично. И не сакам да ми праќа пораки со текст те сакам. Сакам да ми докаже, а не само да кажува. А ќе ми докаже со тоа што ќе ме остави да си уживам во времето без него. Сепак и јас сум имала некаков си живот и пријателства и навики пред да бидам со него.
 

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Се што е претерано - не чини. Доколку па не посветуваме доволно внимание - пак не чини.

Златна средина - кога ја видиш ќе ја гушнеш, кога сте сами ќе и шепнеш на уво дека ја сакаш, но нема да го правиш нон-стоп тоа, одвреме-навреме....таман како да и` покажеш дека ти значи нешто и дека ја обожаваш.
 
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
se sto e preterano ne e dobro...megjutoa kako moze vnimanie od partnerot da mi smeta...da me ugusi...nema sansa...megjutia ako dodje do gusenje lugje se ke vi smeta od partnerot...i obicen poljubac...koga i se gleda krajot na vrskata
 

Kajgana Shop

На врв Bottom