Премногу „внимание“ - добро или лошо за врската?

YuZe

Fortune favors the Brave
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.268
Поени од реакции
1.091
Исто како сите други што напишаа до сега, златна средина. Премногу внимание е посесивност, и тоа стварно ја угушува врската, и треба малце да дишат партнерите. А пак премалку внимание е знак дека врската се губи, и тоа пак нечини...
 

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
абе не е добро кога некој не ти посветува внимание, ама кога некој напнува толку ме нервира што во рок од 1 недела го напуштам. Мн ми се мизерни прашања од типот: Кај ке одиш? Со кого ке излагаШ? Да не ти пиша некој порака? Зошто не ми викаш дека ме сакаш? :icon_roll
леле убиство! поголем напор од тоа нема!
Ааа и уште ова: како треба да се однесуваш кога некој 200 пати во денот ти кажува те сакам, те сакам те сакам??? Мора да кажеш дека ти ти го сакаш?? И мора после тоа да следува гушкање и бацување?? :uvo:
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Треба да знаеш што ти прави кучката и дали те лаже со некого.
Инаку внимание не треба многу.
Што помалку тоа повеќе ќе ти се лепи.
 
С

Сатори

Гостин
Треба да знаеш што ти прави кучката и дали те лаже со некого.
Инаку внимание не треба многу.
Што помалку тоа повеќе ќе ти се лепи.
Ич да не се секираш, секогаш те лаже, а и не се лепи по тебе, туку евентуално по парите. (кучката) :vozbud:
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Според мене се што е премногу не чини. Се треба да си има доза на умереност.
 
Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
некој си сака големо внимание некој нејке,некој ужива во тоа некој не,ако си се погодат ќе имаат добра врска ако не брзо ќе заврши,познавам луѓе кои се во врска многу години и кои си посветуваат премногу внимание(неможеш да ги видиш одвоено) и кои не сум ги видел заедно,значи ако не се сакаат па што сака нека биде,тоа со гушењето е жива глупост кои сакаат да си се оправдаат зашто му раскинале на некој. (освен секако дека има исклучоци на опсесија и посесивност и лудаци хехех)
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Сакам да подарувам!! Интересни ситници и внимание.
Навистина.
Мислам, зборам за врска нели де.
Не некакви скапи/златни/важни работи, ама реално гледано, не ни дружам многу народ на кој му прават ќејф таквите ствари.
Сакам да правам мали значајни работи и за пријатели/пријателки исто, но секој ме инспирира различно, дали ќе сакам да му подарувам или да му пишувам и тако даље.
И ич не се осеќам(и не ми е тоа намерата) ко да го обврзувам нешо демек да ми искажува љубов повеќе од порано оти му подарувам нешта/внимание, туку јас со тоа само сум му покажала дека работите што ги гледам ме потсетуваат на него бидејќи ми е често во мислите. И животот тера даље, не се слушаме наредните 2 дена, заборавам како се вика:)).
Мене ми е ок љубомората од другата страна, и чудното, посебно внимание кое го добивам, кое у никој случај не е доволно стандардно за да може да се случува постојано и да стане удав досадно.
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
преголемо внимание не,зашто?Го гушиме партнерот со секојдневни подароци без некаков повод(да убаво е да се подарува без повод ама секој ден некако мене ми доага многу нападно незнам за другите),правиме да се чуствува непријатно и слично..убаво е да се посветува внимание ама во умерени количини..тоа е знак дека сеуште врската е жива и дека може да се надоградува..немора подарокот да биде нешто материјално..купено и слично..може да биде направено од срце,сепак битно е да е од љубов нели:smir:
 
Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
hm, vo momentov sum nekako vo nedostig na vnimanie pa moze postov da mi bide nerelevanten.
Gi citav tie pred mene i sfativ deka imame razlicna vizija za vnimanie, za nekoj toa se podaroci a nekoj go meshaat so ljubomora.Kako i da e od mnogu arno ne e na arno.Samo ushte neshto mi inspirira temava a toa e da kazam deka zenskite(vo koi spagjam) nekogash ama stvarno ne znaat shto sakaat. Ako nema vnimanie zashto pa nema, ako ima da ne e pa mnogu....Zivotot pominuva dodeka si postavuvame takvi prashanja
 
Член од
17 мај 2008
Мислења
75
Поени од реакции
0
моментално не чувствувам никакво внимание од партнерот за разлика од она внимание што го имав од него на почетокот на врската!да се разбереме тука не спагаат подароци вечери и слично ,туку чисто искажување на љубов...а можеби барам премногу иако јас не мислам така
 
Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
32
мое мислење одсекогаш било дека животот е составен од фази...е сега кога цовек ке влезе во фаза зрел за врска...таквите работи внимание,убави гестови и сл. нема да му претставуваат знак на посесивност,лош однос со партнерот...заради то што знае што сака-врска!!!
Па тоа е врска...со деца мштеница не се прави,не се срка:salut:
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Додека одевме премногу ми се јавуваше и сакаше да има контрола над се што правам. Тоа воопшто не ми се допаѓаше. Ќе седнам со другаркте на кафе, и ете го него, каде сум, со кого сум, уште колку ќе се задржам... Во првите 2-3 недели ми беше интересно, бидејќи претходниот дечко ми се јавуваше само за да се договориме за излегување и толку. А тогаш добивав внимание како принцеза, се додека не премина во претерување и параноја (многу се плашеше да не го изневерам). Ако не бевме заедно, тогаш бевме на телефон, објаснувајќи му како сум го поминала денот. Можеби затоа одвај издржавме два месеци.
 
Член од
9 јуни 2008
Мислења
91
Поени од реакции
1
Абе добро внимание си е внимание....убаво е да се посвети...меѓутоа да се знае границата...
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Лошо е затоа што со премногу внимание ке настане и гушење на партнерот па можеби и крај на врска
 

Таа

Утро
Член од
22 јуни 2008
Мислења
118
Поени од реакции
6
Внимание, како внимание, е добро за врската.
Премногу внимание, лошо. На почетокот, среќата е неизмерна и од двете страни, но потоа се` тоа се претворува во еден вид навика, и во најлош можен случај, настанува гушење. Се` треба да си биде со мерка, не треба да се претерува.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom