Премногу „внимание“ - добро или лошо за врската?

Ladies'_Man

Страхотен пич
Член од
31 декември 2008
Мислења
156
Поени од реакции
12
Ako sakash da ja izgubish,davaj i premnogu vnimanie.Se bi bilo OK koga bi se drzhele do zlatnata sredina.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Да познаваш некој добро, расипува. Апсолутно да познаваш некој, апсолутно расипува.
 

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Da te gusi nekoj postojano so pregolemo vnimanie - stanuva dosadno.. Da se trudi nekoj da ne ti obrnuva tolku vnimanie za da ti stane poposakuvan ke si reces - Ne me saka dovolno.. Zatoa najdobro e da se najde edna sredina, da se ima merka za se i se ke bide vo red :smir:
 
E

elence*$

Гостин
Сакам детали, и многу често обрнувам внимание на истите...
али не се сите ко мене :)
На почеток на врска, (а можеби и цело време,незнам) обрнувам повеќе внимание од што би требало, што би можело да резултира со чувство на одбивност од другата страна... Така да, премногу внимание особено на почеток на врска, е грешка! Затоа што не се знае точниот однос меѓу партнерите, а и чувствата се многу недефинирани. Откако ќе се сталожат работите, вниманието доаѓа само по себе како нормална работа :pipi: Али треба да ја знаеме границата, за да не премине во гушење - ситуација во која двајцата се чувствуваат неудобно.
 
Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Зависи од личностите,некои сакаат многу внимание некои не.Според мене добро но не и да го гушиш и да му висиш на врат цело време, со вниманието што му го давам му докажувам на партнерот дека го сакам и секако вниманието мора да биде обострано,неможам јас за некој цело време да се трудам а тој да биде ладен како камен. :)
 
Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
То си е индивидуално. На некој му годит премногу внимание, се осеќат важно и исполнето, убо му е да знајт дек некој се трудит за него, мислит како да му угодит итн.
А друг пак, се осеќат задушено и брзо се јавуват одбивност и желба да се отарасит од личноста која посветвит премногу внимание.
Така да, не мојт да се речит дека е убо или не е убо, зш се менвит од личност до личност и различно е за сите.
 
Член од
12 ноември 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
toa e mnogu subjektivno i individualno,no sepak premnogu vnimanie mi godi ,no isto taka znae i mnogu da me gusi,sepak najdobro e umereno i konstantno so se ,pa taka i so vnimanieto:back:
 
Член од
22 јануари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
премногу внимание е супер али понекогаш може да ја отупи самата врска и да стане монотоно. Како некој цело време да те следи позади...... воопшто не сум за премногу внимание сепак си има некои граници,сепак не ја подржувам таа фраза коа некој ќе каже ОД ТИПОТ ДОКОЛКУ МИ ПОСВЕТУВА МНОГУ ВНИМАНИЕ ЗНАЧИ ДЕКА МЕ САКА. тоа ми е апсурд.....
 
M

MIL

Гостин
Во последната моја врска што ја имав беше лошо и не планирам веќе на девојка да и одам по г'з колку си подобар и повнимателен не вредиш,колку си погруб ќе те почитува :toe:
 
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
кизне човек како да речи...кога машкото во сериозна врска дава цвејќе често вела направил некоја ујдурма...а иначе сакам подароци но повеќе зборови и одговорност ...така на пример да се јави да знае кога славиме,и сл.
 

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
34
Вниманието треба да го има и од двете страни но во умерени граници. Зш ако е претерано може да гуши некој од партнерите. Сепак потребно е да се има и малку слобода.. :smir:
 
Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
па до пред некоја година сите врски во кои бев не ми беа нешто посебно битни и не придавав некое посебно значење...нити пак посебно внимание(ова не е во смисол дека сум ги третирал као ѓубриња)...али секогаш другата страна можела да осети на што е, никад не сум лажел нити сум ветувал нешто што не сум го мислел, едноставно не сум се трудел многу многу...
е после тоа најдов нешто за кое сфатив дека ме сака повеќе од неа...и се сменив во поглед на посветување на внимание, грижење, значење...во поглед на се...тоа заврши, нема везе друго ми е зборот...незнам што подразбирате под внимание што пишувате гушење и такви работи, ама по се изгледа станува збор за некоја тинејџерска верзија на врска, кога едниот прави нешто повеќе од што треба за другиот, и кога едниот внесува повеќе емоции одколку другиот, иако тој првиот е свесен за тоа...мислам дека доколку еден пар навистина се сака , неможе да дојде до гушење, поради тоа што ако сакам да ми опстои врската за која мислам дека вреди да се борам-нема шанси да дозволам партнерката да ме гуши...не е можно тоа...дури и да почне да ме „гуши“, јас сум тој кој можам да преземам нешто околу тоа...значи има муабет тука, искреност...се што ми смета има да кажам во однос да си се зачувам нас...истото го очекувам и од девојката
ако јас посветувам внимание и се грижам тоа значи дека сум сигурен дека девојката ме сака...и истото што го напишав погоре ќе го очекувам и од неа...значи реагирање доколку некој претера во нешто(условно кажано)...а ако си ќути и остава да си тече тоа „гушење“..или уште бетер, ако истото го сфаќа као тинтрање, ондак може комотно да иде да си брка работа, пошто таква мисирка не ми треба...самата помисла дека некој си мисли дека сум теле кое „трча“ по неа без некоја особена причина,или па од причина што таа мисли дека е краљица елизабета, ми е претерано гадна и претерано егоистична...ме тера на смеење...се спотера некој да им посветува внимание без разлог
 

Kajgana Shop

На врв Bottom