e so prezime imas so e Legendarno?BeBe11 напиша:моето, а ако не само моето и двете...уште јас останав да си го продолжам презимето пошто легендарно е ебате а немам братчиња...така да ваљда и двете
Пошто ептен ме бедниса постов, еве и другите да го прочитаат да не остане една страна поназад. Во целост се согласувам.lans напиша:околу презимето..еден пример
од 14 внуци-12 братучедки и 2ца братучеди од кој едниот се заколна дека нема да се репродуцира.фамилијата увиде дека јас сум единствениот евентуален продолжеток на лозата,па све што остана од старите(дедо и баба) ми препишаа мене.па сеа ти види дали ке дозволам дали жена ми да носи друго презиме.прво одговорноста е на мене да се продолжи презимето а второ..кој ви е крив коа немате машки во фамилија па они да ја продолжат лозата(па ај сеа женските ке ја глумат улогата)
а мала порака до сите тие "феминистки" на форумов со нивното "JAС" што толку многу го потенцираат...
коа ке преовладаат идивидуалните својства на компонентите на целината...тогаш целината престанува да постои.
и некој спомна "јас сум постигнала бла бла со своето презиме na 25 години"
прво:кои се тие постигнувања на 25 години...
второ:опраите се со муабетиве квази феминистички
имате среќа што не сме во Индија кај што има поговорка-да вложуваш во ќерката е исто како да ја наводнуваш нивата на комшијата.
и уште едно нешто...приметувам женски имиња со машки презимиња?!?!?!
до кај нема да отиде инаетот и глупоста во македонија
Постот е беден...катастрофа...Фамилијата бе...а фамилијата на женското? Или кој ги е*е нив?Опрајте се со муабетиве...Андроник напиша:Пошто ептен ме бедниса постов, еве и другите да го прочитаат да не остане една страна поназад. Во целост се согласувам.
Што за тебе претставува правилно решение на оваа тематика?Dani^^^ напиша:Постот е беден...катастрофа...Фамилијата бе...а фамилијата на женското? Или кој ги е*е нив?Опрајте се со муабетиве...
postot e rezultat na realnosta vo koja ziveeme...a ne 7moto nebo na koe vie bi sakale da ziveeteDani^^^ напиша:Постот е беден...катастрофа...Фамилијата бе...а фамилијата на женското? Или кој ги е*е нив?Опрајте се со муабетиве...
ne go otkrivam u javnost ke me prepoznae nekoj pa si eaf materkLiNkA напиша:e so prezime imas so e Legendarno?