Презиме - моето, твоето или двете?

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Bi go zela negovoto prezime posto nesakam da se prezivam razlicno od moite deca,pa i od mazot,ako se mazam so nego go prifakam vo celost i neznam od koja pricina bi mi smetalo negovoto prezime.Sepak, sekoj ima pravo na izbor i ne gi osuduvam nitu onie koi si go zadrzale svoeto,nitu onie koi imaat dve preziminja.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Bi go zela negovoto prezime

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
не ми пречи ако инсистира и нејзиното да стои , али преферирам само моето. како што викаат старите : да се продолжи лозата

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Па незнам или двете или само моето:pipi::pipi::icon_lol:

^Killer^Boy

HeLp Me
Член од
15 март 2006
Мислења
153
Поени од реакции
2
Abe moeto ,kako drukcie sekogas odi prezimeto na mazot,a ne na zenata:)

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Jas bi si go zadrzala moeto prezime,ama bi go zela i negovoto.A oti pak maskite ne gi zemaat preziminjata od zenskite??Eee glupa tradicija :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Jas mislam deka e najdobro i dvete preziminja da stojat,za da se znae deka si vencan megutoa i da ne se zagubi tvoeto semejno prezime.

Член од
14 мај 2006
Мислења
13
Поени од реакции
0
samo zestoko

ke go zadrzam moeto prezime,posto menuvanje prezime ili ime smetam deka psiholoski vlijae na licnosta
a na decata ke im turime 2 preziminja,pa koa ke porasnat neka si gi smenat so nekoe so poise ke im se dopaga.......eee da

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Дефинитивно ќе го земам неговото, мерак ми е. Единствено не би го земала ако е екстремно глупо или ако не ми личи. Две презимиња- нееееее. Многу ми е глупо тоа.

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
Acid напиша:
Не поштувам многу жени што го задржуваат своето и го земаат на мажот. Исто како што не поштувам мажи кои го земаат презимето на жената.
А што ако се случи жена ти да сака да го додаде твоето презиме на нејзиното ? Демек нема да ја земеш ? :lud: Мислам дека одговорот не ти е на место!

+BaltaZaR+

The DeviL Ÿф±
Член од
7 јуни 2006
Мислења
72
Поени од реакции
1
Нате кога ќе се омажиш ти тогаш кажи кое презиме да ти го дадеме И ќе видиш шо ти значи презиме
Јас на пр. не би и забранил на жена ми да го задржи и нејзиното и моето али јас никако не би го земал нејзиното затоа што е нејзино :pos:
не би правеле ние сеа на ти го - дај ми го :pos:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Нате напиша:
А што ако се случи жена ти да сака да го додаде твоето презиме на нејзиното ? Демек нема да ја земеш ? :lud: Мислам дека одговорот не ти е на место!
Ако жена ми САКА да го додаде моето презиме на нејзиното, тогаш сеуште ни би ми била жена, нели? Во секој случај, нема да сака тоа да го направи, затоа што на време ќе си се договорам за тие работи. А за зимање, ќе размислам. :wink:

dav

Администратор по заслуга
Член од
24 јуни 2006
Мислења
577
Поени од реакции
1
jas ke si go zadrzam moeto

Kajgana Shop

На врв Bottom