Презиме - моето, твоето или двете?

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
abe begaj tamu samo PAPUCARite kako Aleksandar Malenko (onoj plivacot) go zimaat prezimeto od Zena mu

simonce*

SEXY
Член од
14 декември 2005
Мислења
290
Поени од реакции
3
jas mn.sakam da si go zadrzam prezimeto....i taka ke bide:)

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
мене ми е све едно кое презиме ке го имам јас или женами значи све едно е

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Dvete. Moeto ne go otfrlam ni na kraj pamet,a negovoto bi bilo dodatno dobrodoslo na moeto :icon_lol:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Од практични причини (можност за развод, лични карти, сметки во банки и ред други такви глупости) не би менувал ништо.

Iris

Ruzha, ruzhica...
Член од
29 април 2005
Мислења
278
Поени од реакции
7
Edna familija edno prezime. Ako go sakam chovekot nikako nema da se osetam degradirana shto go zemam negovoto prezime, naprotiv kje bidam srekjna shto i na taa osnova (iako administrativna) sme stanale "EDNO".

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Epa so ogled na toa deka moeto prezime e retko retko..bi go zadrzala se razbira. mozebi moeto i negovoto ama moeto ne bi go zamenila za nekoe sekojdnevno prezime veke "dosadno" kako na pr:stojanovska petrovska nikolovska itn itn nekoi takvi koi na sekoj cekor se srekavaat:icon_lol:

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
kako kje se slozat dvajcata...prezimeto nema nekoja golema uloga ili emocionalnost..prezimeto e samo za vo defterite..

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
MoNa` напиша:
Epa so ogled na toa deka moeto prezime e retko retko..bi go zadrzala se razbira. mozebi moeto i negovoto ama moeto ne bi go zamenila za nekoe sekojdnevno prezime veke "dosadno" kako na pr:stojanovska petrovska nikolovska itn itn nekoi takvi koi na sekoj cekor se srekavaat:icon_lol:
Кој е ко тебе фраер со фенси презиме...ние со досадните презимиња ќе клошариме и понатаму:kez:

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Jas si go zadrzav moeto prezime posto imav premnogu dokumenti za menuvanje,voopsto ne ni bese bitno kakvo ke mi bide prezimeto.Najmal problem!
Mnogu me nervira koga go zadrzuvaat negovoto i svoeto.od koi pricini?
Prenatrupano e a i nasite preziminja ne se za takvo nesto,predolgi se!

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Моето презиме е доста специфично, си го сакам и нема да го сменам во никој случај. А ко веќе ќе си го задржам моето презиме, нема да го земам и презимето од мажот.

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Моето си е уникатно .. И си го сакам .. и нормално дека нема да го мењам

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
околу презимето..еден пример
од 14 внуци-12 братучедки и 2ца братучеди од кој едниот се заколна дека нема да се репродуцира.фамилијата увиде дека јас сум единствениот евентуален продолжеток на лозата,па све што остана од старите(дедо и баба) ми препишаа мене.па сеа ти види дали ке дозволам дали жена ми да носи друго презиме.прво одговорноста е на мене да се продолжи презимето а второ..кој ви е крив коа немате машки во фамилија па они да ја продолжат лозата(па ај сеа женските ке ја глумат улогата)
а мала порака до сите тие "феминистки" на форумов со нивното "JAС" што толку многу го потенцираат...
коа ке преовладаат идивидуалните својства на компонентите на целината...тогаш целината престанува да постои.
и некој спомна "јас сум постигнала бла бла со своето презиме na 25 години"
прво:кои се тие постигнувања на 25 години...
второ:опраите се со муабетиве квази феминистички
имате среќа што не сме во Индија кај што има поговорка-да вложуваш во ќерката е исто како да ја наводнуваш нивата на комшијата.
и уште едно нешто...приметувам женски имиња со машки презимиња?!?!?!
до кај нема да отиде инаетот и глупоста во македонија

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Jas ke si go zadrzam moeto prezime obavezno i sekako ke go dodadam prezimeto na soprugot.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Јас моето она нејзиното, освен ако госпожата не милува поинаку. ВО тој случај нека си одбере од опциите кои и се нудат у матично.
Мене ми е најприродно и најлогично секој да си го носи своето презиме и по стапувањето во брак.

Kajgana Shop

На врв Bottom