Презиме - моето, твоето или двете?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
SLaCk напиша:
Pa mozebi razmisluvam taka zosto sum masko ama ne cuvstvuvam nikakva potreba da bidam clen na nekoe dvizenje koe e zasnovano samo vrz polova pripadnost!
Па да си бил ти дискриминиран до пред 100 години и ти ќе си бил дел од такво друштво.И коа пишувам -читај ме убаво-реков секоја жена да биде феминистка умерено ,што не значи да биде член на движење со членска книшка туку да размислува така.:wink:

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Мистичен напиша:
Сериозна си?:icon_eek:

Сакав да кажам дека денеска така луѓето ги опишуваат интелигентните жени.Можеби ти точно мислеше на исфрустрирани кучки ама јас ти кажувам дека за 90% од мажите тука -исфрустрирана феминистка-кучка е жена што знае што сака.:wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Dani^^^ напиша:
Сакав да кажам дека денеска така луѓето ги опишуваат интелигентните жени.Можеби ти точно мислеше на исфрустрирани кучки ама јас ти кажувам дека за 90% од мажите тука -исфрустрирана феминистка-кучка е жена што знае што сака.:wink:
Продолжуваш да ме фасцинираш. Јас би те надополнил:

исфрустрирана феминистка-кучка е жена што знае што сака, ама бидејќи неможе да го оствари тоа - умира од мака, толку и е гнев што пролив кака.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Мистичен напиша:
Продолжуваш да ме фасцинираш. Јас би те надополнил:

исфрустрирана феминистка-кучка е жена што знае што сака, ама бидејќи неможе да го оствари тоа - умира од мака, толку и е гнев што пролив кака.
Ама добро ти се праиш дека не ме сфаќаш,стварно не ме сфаќаш или ти одговара да не ме сфаќаш?:raz:
НЕ ВИКАМ ДЕКА исфрустрирани кучки се жени што знаат што сакаат аман.Жена што е вистинска исфрустрирана кучка е жена со дефиницијата што ти ја даде-тоа е точно.Но јас ти кажувам дека ,барем на БАЛКАНОТ самостојните,интелигентни,паметни,успешни жени што се 50-50 со мажот,што не трпат патријархални мажишта околу нив - другите луѓе исто така и нив ги опишуваат како кучки исфрустрирани и незнам уште што.Тоа е затоа што народот на Балканот барем сеуште не е навикнат на такви жени.
И не ми одговори-од која причина освен ТРАДИЦИЈА жената би го земала твоето презиме т.е не би го задржала само нејзиното?:raz:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Dani^^^ напиша:
Па да си бил ти дискриминиран до пред 100 години и ти ќе си бил дел од такво друштво.И коа пишувам -читај ме убаво-реков секоја жена да биде феминистка умерено ,што не значи да биде член на движење со членска книшка туку да размислува така.:wink:
Претходно имам прашано, немам добиено одговор, па пак ќе прашам. Кога тоа биле жените дискриминирани? Во минатото особено се споменува, биле дискриминирани. Некој пример да се дадеше, да видевме за каква дискриминација се работи? Вака се нафрлаат работите како факти, а потпора никаква нема.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Океј. Ја се предавам, кој ме сфати ме сфати.

П.С. Слак, превземи мерки вечер друже, покажи и како се воспитува жена на балкански начин! :)

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Никола напиша:
Претходно имам прашано, немам добиено одговор, па пак ќе прашам. Кога тоа биле жените дискриминирани? Во минатото особено се споменува, биле дискриминирани. Некој пример да се дадеше, да видевме за каква дискриминација се работи? Вака се нафрлаат работите како факти, а потпора никаква нема.
Добро бе ,ти основно,средно имаш ли завршено?Јас такви основни работи не се нафаќам да ги дискутирам со членови како тебе т.е да се цитирам себеси-патријархални тн мажишта- ако некој друг сака нека повели -ја инат не терам т.е ме мрзи да терам :wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
ПАТРИЈАРХАЛНИ МАЖИШТА - нов термин by Dani^^^! :)

Инаку, терминот треба да означува нешто погрдно? :)

П.С. Ќе опнам една нова тема кога сме веќе кај рамноправноста.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Dani^^^ напиша:
Добро бе ,ти основно,средно имаш ли завршено?Јас такви основни работи не се нафаќам да ги дискутирам со членови како тебе т.е да се цитирам себеси-патријархални тн мажишта- ако некој друг сака нека повели -ја инат не терам т.е ме мрзи да терам :wink:
Никаков инат бе. Истото ми го кажа и претходниот пат. Еве пред 300 години или 1000 години, како позицијата на жената била подредена во однос на мажот. Просто прашање, можеше еден барем пример да дадеш.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Се извинувам, несакајќи и го избришав постот на Дани, наместо да ја цитирам сум кликнал на "измени" и после направив каша попара која не можеше да се врати во првобитна состојба.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Dani^^^ напиша:
Никола-можела ли жената до пред 100 години да ГЛАСА?Дали можела да биде дел од власта -каква и да е?Дали можела да работи интелектуална работа заедно со мажи?Да не набројувам...
Никој немал право на гласање пред 100 години. под турско сме биле.
Инаку за пошироко во светов? Европа? САД?
Многу бргу со воспоставувањето на систем на гласање, значи република, после демократија, на жените им се дадени исти права како и на мажите во однос на гласањето. Да извадеше некој линк од интернет да покажеш колкав период жените биле без можност за глас, а машките доминирале, може и ќе имаше некаква тежина ова кое го тврдиш. Вака, останува само на твојата увереност дека жените биле оставени настрана.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Мистичен напиша:
Се извинувам, несакајќи и го избришав постот на Дани, наместо да ја цитирам сум кликнал на "измени" и после направив каша попара која не можеше да се врати во првобитна состојба.
Нема врска:)И онака постои друга тема за овие дискусии така да доста е за тоа на оваа тема.Никола ако сакаш тоа да го дискутираме можеш да ми се обратиш на друга тема:wink:

Никола-јас ќе оставам на твојата тврдоглавост и ќе кажам крај тука...Со такви ко тебе искрено-нема дискусија..

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
ма не го давам моето па да ме тепаат 301 црнец...
...за 302 црнци би размислил :pos:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
jas najiskrajno ne sum protiv ako nesakad da go zeme moeto prezime neka stavi dve na primer nakova knezevic a ja ke si ostanam knezevic ne tripam mnogu radi toa

Kajgana Shop

На врв Bottom