Презиме - моето, твоето или двете?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
123 напиша:
Ова баш ме потсети дека и ние не правевме некој муабет во врска со презимињата и кога ме праша матичарот за презиме јас одма реков дека на сопругот ќе го земам, тогаш почна да ме убедува мажево мое дека неморам ако нејќам и бла бла, а јас му велев ”Нејќам бе, сакам твоето” и се расправавме некое време... и така...
Паметен маж...

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Па неверувам дека ке предземам нечие презиме па макар и да е Гејтс или пак Хилтон........................
Си го обожавам своето презиме не е лошо мислам .........МАРТИНОВ

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ја едно време сакав да сменам се живо и диво : ме накурчија тие на коишто сум крстен и едноставно нивните постапки не заслужија да им носам презиме. Ама си реков : ради администрацијата не мењам сеа - кој ќе се бафта со секакви глупости.

Имаше жолчна дискусија околу тоа ”Зошто сум сакал да сменам” и седнав и им реков : ”Не ми вадете аргумент ”фамилија” оти ве уништив!!! Ако вашата ФАМИЛИЈА јадела гомна - не значи дека и ја треба тоа да го праам. Ок?” . Оттогаш дури повеќе ме почитуваат :wink:

Anchi

UNTOUCHABLE
Член од
18 декември 2005
Мислења
349
Поени од реакции
0
celo vreme si planiram deka ke si go zadrzam moeto i + ke go dodadam negovoto..Ama nekako komplicirano mi zvuci be:)...i koga ke se potpisuvam treba pola sat da pisuvam:).Taka da ...koga ke me prasa maticharot sto ke pravam ...ke resham u toj moment:).Ama po se mi izgleda deka....ke si go zadrzam i moeto...cisto onaka...merak mi e da imam dve preziminja.
P.S. za podetalni informacii i potochni ke bidete naknadno obavesteni:pos:

simonce*

SEXY
Член од
14 декември 2005
Мислења
290
Поени од реакции
3
jas sakam da si go zadrzam moeto prezime a posle i negovoto 2 preziminja ne e nisto strasno.....neli taka...

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Офчар напиша:
Мене поише ме нервира Лила ДИМИТРОВ.
Фуј...
Сум за жената да го земе презимето од мажот, немам против и ако го додаде и нејзиното моминско, ама Димитров, Петков итн...Никако.

маци

единствена***
Член од
3 јануари 2006
Мислења
88
Поени од реакции
0
mislam moeto

Mislam moeto a moze i dvete jas sum zena i nikako ne bi go nosela samo prezimeto na mazot.

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
pa prezimeto bi mozelo da bide ili samo na zenata ili sao na mazot...poubavo na mazot

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Полека бе вие две.
Постирајте се во еден пост, не два збора во четири поста.
На неколку теми го правите истото. Оладете малку:wink:

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
The`bItCh напиша:
Полека бе вие две.
Постирајте се во еден пост, не два збора во четири поста.
На неколку теми го правите истото. Оладете малку:wink:
zaboravi da im kazesh deka ima kopce izmeni...taka da mozat da dopishat neshto ako im doshlo na um vomeguvreme :):wink:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Prvo treba da me prasa dali ke i go dadam prezimeto moe da go nosi. Ne e mala rabota da go nosi moeto prezime, toa nosi i povlnosti no i odgovornost u sekoj slucaj.
Voopsto ne bi mi smetalo ako go zadrzi svoto, naprotiv mislam deka toa e bas OK.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мене не би ми сметало да го задржи нејзиното ама би кажало многу за нејзиниот карактер. Тушла.

А и ќе ги збуни децата после како да се презиваат тие. И зошто така, а зошто не онака.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Мистичен напиша:
Мене не би ми сметало да го задржи нејзиното ама би кажало многу за нејзиниот карактер. Тушла.

А и ќе ги збуни децата после како да се презиваат тие. И зошто така, а зошто не онака.
Земањто на презимето е само ствар на традиција така да и ја коа ќе го земаМ ќе го направам тоа од почит кон традицијата а не од нешто друго. Ама нели се стремиме кон тоа да бидеме понапредни .Епа со таа напредност си доаѓа и еднаквост тотална и отфрлање на било каква традиција која што е дискриминирачка.Така да ако моето дете одлучи да си го задржи само нејзиното презиме т.е на татко и јас ќе и кажам браво а уште поголемо браво ќе следи за тој маж што одлучил да се согласи со тоа.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Koја традиција?

Во минатото жените земале презимиња? Тоа не било традиција во минатото, нели? А што има врска презимето со традицијата воопшто, тоа па ич не ми е поврзано.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Мистичен напиша:
Koја традиција?

Во минатото жените земале презимиња? Тоа не било традиција во минатото, нели? А што има врска презимето со традицијата воопшто, тоа па ич не ми е поврзано.
Како не зимале презимиња?Јас не зборам дека е традиција од камено време али е стара традиција барем тука на Балканот...А и зошто би го земала таа твоето презиме ако не ради традиција?:raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom