Презиме - моето, твоето или двете?

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Иако ми е рано да размислувам за ова, но сепак сум сигурна дека ке си го задржам своето презиме и ке го додадам неговото.Неможам да го отфрлам моминското презиме како што се вели единица сум во фамилија и сакам да ја продолжам лозата.Башка тоа презимето ми е звучно со историја зад него со која се гордејам.А децата би го добиле неговото презиме.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Моето!Ептен си го сакам презимето...може евентуално ако си одговараат презимињата да го земам и неговото,ама моето у никој случај не го давам:helou::pipi:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Не го мењам по никоја цена :)
Плус на прекар ме викаат според презимето :D

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ја да го сменам нема шанси, а таа како што сака нека прави јас не и се мешам

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Моето ке го сменам глупаво ми е презимето ептен мразам го...а мама го има зачувано нејзиното презиме ама стварно е уникатно и ретко кој го има...а моето секој 2 го има така да...

Apofis

Оператор
Член од
20 септември 2009
Мислења
158
Поени од реакции
21
Moeto prezime za dvajcata. Mora da se znae koj e maz vo kukata :sekss::duel:

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Баш вчера се смеев нешто со другарки, мажот и жената да се презиваат исто, само едниот да има „в“ а друиот не: Ивана Петреска-Петревска. Што да направи Ивана тука? Да си го додаде в-то во документите со пенкалце? :icon_lol:

Е кога ќе дојде ред да се мажам, мојот проблем би бил ваков:raz: И понекогаш размислувам што би направила, ама не знам...ќе одлучам ваљда у последен момент пред матичарот:nesvest:....

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Моето се разбира. Немам намера да бидам Александар Турунџиев (Маленко)...или па да имаме две презимиња.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Mnogu e tesko koga vo familijata ke se rodat zenski deca i prezimeto ne moze da prodolzi (balkan bre)
e sega sto da pravam koga sum posledna od taa loza? nema maski naslednik, i jas da ne go smenam prezimeto, tie sto ke gi rodam, ke go nosat prezimeto na mazot, nema da e moeto. I pak jas bidam poslednata, nema prodolzuvanje na lozata so toa prezime

e zatoa ne se zenam, ke si nosam moe prezime, a decata so ke gi rodam ke go nosat moeto :baeh:

i taka site srekjno si ziveeja

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
секој со свајќањата ако видиме од стара доба е да се прифати од машкото презимето ама според мене и моето е убо али сигурно дека нема јавни бунтој да кревам за тоа дали ќе биде и моето и неговото или само неговото ...

Kajgana Shop

На врв Bottom