Презиме - моето, твоето или двете?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Иако ми е рано да размислувам за ова, но сепак сум сигурна дека ке си го задржам своето презиме и ке го додадам неговото.Неможам да го отфрлам моминското презиме како што се вели единица сум во фамилија и сакам да ја продолжам лозата.Башка тоа презимето ми е звучно со историја зад него со која се гордејам.А децата би го добиле неговото презиме.

Моето!Ептен си го сакам презимето...може евентуално ако си одговараат презимињата да го земам и неговото,ама моето у никој случај не го давам:helou::pipi:

Не го мењам по никоја цена :)
Плус на прекар ме викаат според презимето :D

ја да го сменам нема шанси, а таа како што сака нека прави јас не и се мешам

Моето ке го сменам глупаво ми е презимето ептен мразам го...а мама го има зачувано нејзиното презиме ама стварно е уникатно и ретко кој го има...а моето секој 2 го има така да...

Moeto prezime za dvajcata. Mora da se znae koj e maz vo kukata :sekss::duel:

Баш вчера се смеев нешто со другарки, мажот и жената да се презиваат исто, само едниот да има „в“ а друиот не: Ивана Петреска-Петревска. Што да направи Ивана тука? Да си го додаде в-то во документите со пенкалце? :icon_lol:

Е кога ќе дојде ред да се мажам, мојот проблем би бил ваков:raz: И понекогаш размислувам што би направила, ама не знам...ќе одлучам ваљда у последен момент пред матичарот:nesvest:....

Моето се разбира. Немам намера да бидам Александар Турунџиев (Маленко)...или па да имаме две презимиња.

Mnogu e tesko koga vo familijata ke se rodat zenski deca i prezimeto ne moze da prodolzi (balkan bre)
e sega sto da pravam koga sum posledna od taa loza? nema maski naslednik, i jas da ne go smenam prezimeto, tie sto ke gi rodam, ke go nosat prezimeto na mazot, nema da e moeto. I pak jas bidam poslednata, nema prodolzuvanje na lozata so toa prezime

e zatoa ne se zenam, ke si nosam moe prezime, a decata so ke gi rodam ke go nosat moeto :baeh:

i taka site srekjno si ziveeja

секој со свајќањата ако видиме од стара доба е да се прифати од машкото презимето ама според мене и моето е убо али сигурно дека нема јавни бунтој да кревам за тоа дали ќе биде и моето и неговото или само неговото ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom