Предлог за филм со кратка рецензија

Член од
9 април 2009
Мислења
7
Поени од реакции
2
Јас би ви го препорачал Валкири новиот филм со Том Крус

Преска го гледав и фимчево е навистина супер јас би му дал 9 од 10 ка. Значи во него се работи за група луѓе во Хитлерова Германија кои сакаат да го убијат хитлер и итн. Гледајте го.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
300.







Ова е филм за една од најпознатите култури на воини Спартанците, и нивната најславна бесмртно опеана битка, битката кај огнената порта. Иако филмов е правен за вистински настан сепак Американците не се воздржуваат од претеризмот во него. Пример за тоа ти е кралот Леонид во вистинската битка умира во вториот ден , а додека во филмот... Ќе си видите.
Степенот на униформноста т.е. однесувањето на воената единица компактно како да е еден човек е застрашувачко кај нив. Тоа и добро одбраната стратешка позиција ја прави оваа битка школски пример за издржливост и кршење на моралот од непријателот.
Спартанските мајки ги испраќале своите синови во битка со реченицата со штитот или на него, со тоа сакале да кажат дека нема предавање.
Спартанците и Витезите Темплари ми се единствени мене познати воени формации каде што немало можност за предавство, се бореле до крај.
Добро филмче кој го нема гледано да го гледа.
 

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
The Notebook (2004)




The movie focuses on an old man reading a story to an old woman in a nursing home. The story he reads follows two young lovers named Allie Hamilton and Noah Calhoun, who meet one evening at a carnival. But they are separated by Allie's parents who dissaprove of Noah's unwealthy family, and move Allie away. After waiting for Noah to write her for several years, Allie meets and gets engaged to a handsome young soldier named Lon. Allie, then, with her love for Noah still alive, stops by Noah's 200-year-old home that he restored for her, "to see if he's okay". It is evident that they still have feelings for each other, and Allie has to choose between her fiancé and her first love...
***
прекрасна романтична драма што вреди да се погледне:back:
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
Le Gitan.













Ајде класика малку народе. Филмов од дете го немам гледано.
Ѓуптинот е филм со Ален Делон, во кој тој глуми бестрашен и остроумен гангстер, кој што е отфрлен од опшеството. Класика од филм во кој на карактерот на Ѓуптинот можат да му позавидат многу денешни гангстерски блокбастери. Филм со душа кој што мора да се гледа ако најдете од каде да го симнете. Сеуште сум импресиониран од филмов иако имаат поминато доста години од моето последно гледање на него.
 
D

Dilan

Гостин
Краток филм за убивањето од Кишловски (освен ако некој веќе не го предложил).
Приказна со сосема јасно дејствие. Типот убива таксист за да го ограби и кој знае заради какви не демони во неговата глава, го фаќаат и го осудуваат на смрт. Повеќе не кажувам. Предупредување: за љубителите на мејнстримот и холивуд, ова ќе биде прилично досаден филм. Но, оние што ценат ФИЛМ, вреди да го погледнат.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
The Negotiator (1998)







Преговарачот е трилер филм во кој главните улоги ги толкуваат Семјуел Л. Џексон и Кевин Спејси. Ликот кој што го толкува Кевин Спејси е одличен полициски преговарач за ослободување на заложници. Еден ден ќе се најди во ситуација да преговара со свој колега полициски преговарач (Семјуел Л Џексон) за ослободување на заложници кои тој ги држи во заложништво. Добар филм кој го нема гледано, да го гледа.
 

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
Ај ако може за мене предлог добар филм поврзан со кошарка.

П.С. Само да не се (Crossover, Rebound..)
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.504
Поени од реакции
58.905
Ај ако може за мене предлог добар филм поврзан со кошарка.

П.С. Само да не се (Crossover, Rebound..)

Пробај со ова ако не си го гледал:

IOsonoINTERISTA напиша:
Еве едно добро филмче за доцна навечер, кога ви се гледа нешто лесно и забавно, без многу да си го замарате мозокот: The Air Up There (1994)

Kevin Bacon е тренер на универзитетски тим во кошарка кој оди во Африка во потрага по талент за својот тим. Ќе гледате кошарка, на африкански начин :vozbud:
Она што е посебно интересно во филмот е глумата на африканците кои се одлични и духовити, слично како во “Боговите паднаа на теме“. Филмот нема безвезно сценарио како повеќето нови филмови за кои велиме дека се “лесни за гледање“ а уствари зрачат со идиотизам. Напротив, едноставен и забавен филм кој ќе ве насмее и орасположи.

Од мене 6.5/10, многу е потценет на IMDB.

 

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
a si go gledal filmov..?go imam odamna na pc ali nikogas da go gledam do kraj..
 

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Freedom Writers!!!

Филм кој дефинитивно треба да се погледне.Штотуку го изгледав и сеуште сум под големи импресии.Филм кој целосно ме освои.Кој го задржа целото мое внимание и кој не дозволи да не го одалечам мојот поглед од мониторот.Базиран на вистинска приказна од секојдневието во САД.Филм кој вреди да се погледне.А од кога ке го погледнете ке сфатите зошто сум толку воодушевен!
 

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Taken (2008)

Одлична акција. Се работи за 2 другарки кои планираат да идат у Париз на шетња, но таму ги киднапираат и ги продаваат бело робје, за проституција на југоисточна Европа. Но таткото на едната од типкиве работи за владата на Америка како специјалец, и дознава дека ќерката и другарка и ги киднапираат и иде типов у Париз и ршум праи, и ја спашава ќерката. :pos:
Многу добар филм.
 

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Штотуку го гледав Cube

Постар филм кој го имав и претходно еднаш гледано, но вредеше да потрошам уште час и половина на него.

Ептен закон напнат филм, но сепак со по малку разочарувачки крај.
Се работи за неколку луѓе затворени во еден простор, коцка, од каде не можат да излезат па тоа е всушност целиот филм, барање на излезот.

Еве ви трејлер.


Дефинитивно ви препорачувам да го гледате, а колку шо знам има уште два дела, планирам да ги гледам и нив деновиве па ќе ви пишам и за нив :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom