Devina vakov dokumentarec plasiran na youtube moze da napravi sekoj srednoskolec. No nejse neka e vistina seto ova okolu voznesenieto i deka ne se znae denot koga toa kje se sluci, me interesira dali si podrazmislila od nekoj drug agol, deka mozebi e ova nekakov si armagedon pa na ovoj nacin e polesno da se smiri rajata na zemjata?
Мики и сите останати на форумов, оние кои сте верници или не!
Работите кои се случуваат во светот (климатските катастрофи, воено-политичките, - тековните војни и оние кои допрва ќе се случат, издигнувањето на антихристот, кој е веќе присутен на светската политичка сцена и е препознаен – видете ги линковите кои ви ги препратив , социјалните - распадот на сите вредности, на моралот, бракоразводите, сексуалните перверзии: педофилијата, хомосексуалноста, итн) се причината зошто е толку важно да бидеме будни и да ги поврзуваме тековните настани со најавеното, т.е. пророштвата во Библијата (но и од пророците на денешнината). Драги мои, ве молам – не обидувајте се да го ставите Бог во кутија. БОГ Е ГОЛЕМ И НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ СТАВЕН ВО КУТИЈА, па да го вадиме од таму кога ќе ни притреба – во проблематични ситуации или кога ќе ни текне на Него одвреме-навреме (од празник до празник). Нашиот Бог - Бог Јехова, Исус Христос и Светиот Дух е Љубоморен Бог и бара комплетна и секојдневна посветеност, Тој Сака да ние е на прво место во животот.
А ЗОШТО И НЕ?! Зарем не ја докажал Својата Љубов кон нас, давајќи го Својот Сакан и Единороден Син да умре наместо нас, за нашите гревови?!
Зарем толку е тешко да решиме да ги ставиме на страна сите материјални вредности на овој свет и да го ставиме Него на прво место во нашите животи? Тој не ни рекол дека ќе ни биде лесно. Напротив, Исус рекол дека ако го гонеле, одбивале, исмејувале, затворале па и убиле Него – многу веројатно тоа ќе ни се случи и нам, - ако цврсто останеме во Неговата Вера.
Поентата е, Невестата (Вистинските Христови Верници) треба да биде подготвена во секое време и да биде фокусирана на Христос. Не треба да се оддалечи и оддаде на задоволствата и грижите на овој свет. Треба да остане поврзана со Господ духовно, преку молитва и пост, да тежнее кон сопствена светост и да бара од Светиот Дух водство, поука и помош, да оди по вистинскиот, „потесниот пат“.
Бидејќи многу денешни цркви / црковни деноминации и црковни пастири се „заспани“, бидејќи Го ставаат Бог во "кутија", и не ја гледаат "шумата" заради "дрвјата" – Господ ги користи пророците од денешнината и преку нив не Моли и Повикува, на будност, на свесност за итноста на моментот во кој се наоѓаме.
И моево вклучување на овој форум е со иста цел: ЛУЃЕ, РАЗБУДЕТЕ СЕ!! НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ ДА СИ ОСТАНЕТЕ СО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ И УШИ И СО ПАЈАЖИНА НА МОЗОКОТ!!!
Вечноста е многу долго време за да ја поминеме во пеколот!!
Дел од вкусот на пеколот набрзо ќе го осетат оние што ќе останат на земјата...