Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
cloud-280_919776a[1].jpg

Јас знам каде сакам да се најдам кога ке дојде Исус, а вие?
Се што се случува на вој форум е само исмевање на христијаните од страна на една шака атеисти, нихилисти, сатанисти и други вербални он...сти

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прегледај го приврзокот 34238

Јас знам каде сакам да се најдам кога ке дојде Исус, а вие?
Се што се случува на вој форум е само исмевање на христијаните од страна на една шака атеисти, нихилисти, сатанисти и други вербални он...сти
И јас знам - сакам до тебе да бидам:cool:

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
И ајде објасни што се прави додека се излева светиот дух. Бидејќи неможам да го проследам линкот што ни го препорача, еве ти со кратки зборови објасни некоја од случките. (навистина ме интересира, немој да помислиш дека се шегувам со тебе)
Линкот води до Фејсбук страната на доктор Овуор.. Биди упорна и отвори ја, ако треба и од други компјутери. Вреди да донесеш информирана одлука госпоѓо!

Господ ни вети: Кој бара ќе најде, кој тропа ќе му биде отворено!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Линкот води до Фејсбук страната на доктор Овуор.. Биди упорна и отвори ја, ако треба и од други компјутери. Вреди да донесеш информирана одлука госпоѓо!

Овој Овуор, по што е доктор?

Мене ми изгледа како комбинација на врач и криминалец...

N

Nessa Alcarin

Гостин

Забранет ми е facebook на работа, а дома немам интернет. Сега кој е крив што неможам да ги следам доказите и навистина да почнам да верувам... Но сепак ќе барам, можеби навистина ќе најдам ако така кажал Бог.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Тоа што ти го нарекуваш турнеја во Библијата се нарекува Масовно излевање на Светиот Дух..
--- надополнето: Sep 22, 2011 9:44 AM ---
А се најавува однапред и се реализира, преку одбрани пророци од овие последни денови и случува пред многу луѓе за да не јадат трици неверниците
Имаат ли мобилни тоа верниците? Некое сликче да ни пратат од излевањето?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.168
Ако може некој православен или католик (упатен верник) или некоја друга црква, да објасни некој ритуал што се изведува во нивната црква.
Со некое објаснување ако може...

И прашање дали е точно дека девојчиња кога ги крстат не ги внесуваат кај олтарот во црквата, за разлика од момче, и ако е точно зошто е тоа така? :)

T

Tetro

Гостин
Девина, дали има организиран превоз, групни карти, нешто?

Гледам дека заинтересираноста расте брзо, дали ќе има капацитет да не собере сите таму во една сала.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ако може некој православен или католик (упатен верник) или некоја друга црква, да објасни некој ритуал што се изведува во нивната црква.
Со некое објаснување ако може...

И прашање дали е точно дека девојчиња кога ги крстат не ги внесуваат кај олтарот во црквата, за разлика од момче, и ако е точно зошто е тоа така? :)
Да девојчињата не ги внесуваат кај олтарот, што мислам дека е дискриминација уште од пелени.Има нешто врска изгледа со јаболки, месечен период кај жените и т.н

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да девојчињата не ги внесуваат кај олтарот, што мислам дека е дискриминација уште од пелени.
Она кое според Тебе е дискриминација, за Црквата тоа е волја Божја па ако се наоѓаш оштетена или потценета, обрати се до Севишниот.
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:35 AM ---
.Има нешто врска изгледа со јаболки, месечен период кај жените и т.н
Да, има, доколку особата се крсти како возрасна. За бебињата кои се крштеваат, нема таква забрана.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Она кое според Тебе е дискриминација, за Црквата тоа е волја Божја па ако се наоѓаш оштетена или потценета, обрати се до Севишниот.
Дојди да те гушнам... Многу си ми „душичка“ со вакви одговори, што ми правиш да се чуствувам „сентиментално“, само нема да плачам за тебе ветувам... :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Немаш обврска да плачеш за мене, доволно е да почнеш од себе и за себе. Плачот и за другите е дар Божји, само до врвните монаси-подвижници, а не за секој на кого му се приплакало ради гладните дечиња у Африка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Луѓе, дајте не ја закачајте Девина, но навистина...

Мислам дека е Јеховин сведок, или нешто слично, а тие луѓе се навистина за жалење...

Види ја душичка, гледа крст во облакот над куќата...

Не се како овие тврдокорните православци како Мики, или убедени католици како Тоукатер...:sneaky:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Немаш обврска да плачеш за мене, доволно е да почнеш од себе и за себе. Плачот и за другите е дар Божји, само до врвните монаси-подвижници, а не за секој на кого му се приплакало ради гладните дечиња у Африка.
Леле ај те молам објасни што сакаше да кажеш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, а Ти „секундарно„ ќе ме разбереш, нели? :rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop