Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Hristijanstvoto go izucuvav od dete sto se vika uste koga odev vo crkva pa mu pravev drustvo na drugarceto koe ucese sredno bogoslovija, i svativ edna stvar se vo nego e demagogija kako TREBA no toa TREBA nema nikakva vrednost osven deka taka TREBA i toa site taka da pravat inace nisto od toa, posle vidov kolku se losi lugeto, sitni dusi, istite onie koi se narekuvaa hristijani, primer ostavaat svoi deca, kradat, ogovaraat, se lazat megu sebepodmolni ubistva,iskoristuvanje, edno zborat drugo pravat, ne za dzabe Ajnstajn rekol informacijata ne e znaenje, i si rekov ako ova se hristijani jas nejkam nisto da imam so niv, taka da jasno e!

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Најава за масовно излевање на Светиот Дух во Кисии, - Кенија, од 16 - 18 септември, 2011 година!
Денес во Кенија освен 12 луѓе шо умреа во сообраќајна несреќа нема ништо. Закасни гулабот. :D

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Hristijanstvoto go izucuvav od dete sto se vika uste koga odev vo crkva pa mu pravev drustvo na drugarceto koe ucese sredno bogoslovija, i svativ edna stvar se vo nego e demagogija kako TREBA no toa TREBA nema nikakva vrednost osven deka taka TREBA i toa site taka da pravat inace nisto od toa, posle vidov kolku se losi lugeto, sitni dusi, istite onie koi se narekuvaa hristijani, primer ostavaat svoi deca, kradat, ogovaraat, se lazat megu sebepodmolni ubistva,iskoristuvanje, edno zborat drugo pravat, ne za dzabe Ajnstajn rekol informacijata ne e znaenje, i si rekov ako ova se hristijani jas nejkam nisto da imam so niv, taka da jasno e!
Ја прифаќам критиката. 100% -- без "ама ова-она". Јас сум дефинитивно меѓу тие што потфрлиле и потфрлуваат во остварувањето на она што ТРЕБА. Идеалите за кои зборуваат христијаните се многу високи и ретки се оние кои ги исполнуваат. Дали треба затоа да се откажам од нив? Дали треба да се откажам од она што е возвишено (за мене) само поради своите човечки слабости? Има ли поента во покајание, во согледба на слабостите и поправање на грешките од минатото? Се важи ли тоа? Треба ли да ги снижиме стандардите и да ги напуштиме идеалите заради лични слабости и лош процент во реализација? Кажи како да бидеме подобри? Како твојот светоглед те направи подобар, поуспешен, поумен, почовечен? Кои подобри опции нихилизмот ги нуди? Не сум циничен, воопшто.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Zatoa sto Isus rekol...Po delata ke gi poznaete moite sledbenici...zatoa jas za niv ocenuvam spored delata...a i realno sekoj od nas poznava za prijatel onoj koj se pokazal kako takov a ne onoj koj se kazuva deka e takov...a za nihilizmot, pa ima moralni ateisti,nihilisti...poentata e deka praxata e ona sto ja potvrduva vistinitosta na odredena ideja!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Zatoa sto Isus rekol...Po delata ke gi poznaete moite sledbenici...zatoa jas za niv ocenuvam spored delata...a i realno sekoj od nas poznava za prijatel onoj koj se pokazal kako takov a ne onoj koj se kazuva deka e takov...a za nihilizmot, pa ima moralni ateisti,nihilisti...poentata e deka praxata e ona sto ja potvrduva vistinitosta na odredena ideja!
Секако дека има добри, чесни атеисти, нихилисти...како што има и добри, чесни христијани. Делата се критериумот, сигурно. Јас не сум горд на своите и слабо ми иде праксата. А останатите, секој за себе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Линк до една прекрасна проповед од David Wilkerson:
https://www.youtube.com/watch?v=c8thzVLymd4&feature=player_embedded
патња, болка, страв, страдање... ми се отпи и ракија и ми се одјаде салата од овој депресивниот.Шо туку запнал дека дедо боже му е целта само тага и страдање, па бог ни даде секс, оргазам, ракија, уши за музика, глас за песна, око за гледање убавини.... Нема овој куќа да напраи од проповеди... многу е депресивен, ја никад не би платил карта да го слушам,.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Од кај знајш? Мож чоекот бесплатно добил па бесплато раздава и со то, ќе уштедиш некоја пара на карта/влезница, за нов дигитален фотоапарат...:D

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
Доколку се уште има некои христијани на форумов - известување до вас:
Др. Овуор продожува понатаму.. После настаните во Кисии, Кенија од 16-18 септември, тој оди во Шведска, а едно од местата е и Упсала.. Ви звучи познато нели?

Prophet Dr. David Edward Owuor
NEXT STOP: September 30-October 6
Grarp, Uppsala, Jönköping and Stockholm - SWEDEN

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
WOW! Турнеа!

Има ли да се купат блок-карти? Ваљда е поевтино така.

Член од
12 јули 2011
Мислења
89
Поени од реакции
25
WOW! Турнеа!

Има ли да се купат блок-карти? Ваљда е поевтино така.
Тоа што ти го нарекуваш турнеја во Библијата се нарекува Масовно излевање на Светиот Дух..
--- надополнето: Sep 22, 2011 9:44 AM ---
А се најавува однапред и се реализира, преку одбрани пророци од овие последни денови и случува пред многу луѓе за да не јадат трици неверниците

B

Black Guard

Гостин
Не ми е јасно сега дали според библијата ќе има второ Господово враќање или ние ќе одиме во рајот а мормоните во пеколот?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Тоа што ти го нарекуваш турнеја во Библијата се нарекува Масовно излевање на Светиот Дух..
А се најавува однапред и се реализира, преку одбрани пророци од овие последни денови и случува пред многу луѓе за да не јадат трици неверниците
И ајде објасни што се прави додека се излева светиот дух. Бидејќи неможам да го проследам линкот што ни го препорача, еве ти со кратки зборови објасни некоја од случките. (навистина ме интересира, немој да помислиш дека се шегувам со тебе)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Остај тоа невернеците - багра невидена, не им гине пеколот и љубавни загрљај со РОгатиот.
Него кажи кога идат на Балканов па да одиме заедно ако може?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom