Jakov
Тато
- Член од
- 24 јули 2005
- Мислења
- 2.360
- Поени од реакции
- 58
A ti mislis deka pravnite lekovi/soveti mnogu pobrzo ke ti ja zavrsat rabotata? Ako mislis taka togas stvarno ne si za na master.Ај да ве прашам вас, правниците, што имате пракса, што сте малку воведени во струката....сега месецов треба да запишам постдипломски, ги имам земено сите оценки, е арно ама, во досието(по ЕКТС секој студент си има досие со оценки)по предметот РИМСКО ПРВО, кој ми е полаган во јуни 2006, ми пишува дека имам 59 поени (а положен ми е со 61) и автоматски не ми дава да пријавам мастер студии. Го прашувам асистентот што ми беше пред 2год. сега е доцент, и ми вели, да сум ги најдел сегашните демонстратори, па тие да виделе дали имало основа за преправање, па потоа да се испрати тоа до професорката, па таа да потпишела дека навистина сум положил(а имам нејзин потпис и оценка во индекс), ап потоа да се исправи во досие..."малку" е сложен процесот, па се плашам да не изгубам многу време со такви глупости,додека се најде професор, па асистент...дрн, дрн јариња, па да не запишам.Кажете некој правен совет...
Najdi go demonstratorot uste u ponedelnik za aka kaj profesorkata do krja na nedela da ja zavrsis rabotata.
Tesko tebe ako dojdes do pravni soveti/lekovi.