S
Stef Bachatero
Гостин
Имате овесни снегулки,сами да си правите леб,мешунки,ориз 1кг=90 ден.Бел леб само ве прави дебели и никогаш не најадени.
Ако го месиш дома со ценава на струјата и дрвата една векна ке ти излезе 50 денари не 25Од домашен леб нема поубаво,ама кој да го замеси.
Е ај тебе да те видам кажи ми кај има по 20денари леб штом досега не си видел леб од 30денари..А леб од 30денари имаш во сите продавници не е една.Aбе види.Незнам во кој дел од градов живиш ама очигледно гледам дека никогаш во животот немаш купено ни леб ни млеко.
А ако има дуќан во гв што продава по толку скапи цени тогаш очигледно нашол кого да дере.Те молам во пп кажи ми го името на дуќанот и кај се наоѓа.
Прво не е 1 денар него според твоево ако лебот е 30(а не е) тука се 6-7 денари од векна леб па пресметај колку ќе заштедиш ако појдеш едно 150-200метри подалеку .Друго нормално дека ако најблискиот маркет го продава за 30 а подалеку едно 200метри од станот мој има дуќан кој истиот леб го продава за 25.Па сеа види ти кај да ќе одиш,а имаш дома четири членови и просечно трошиш по 2-3 леба?Абе збори што ќе збориш,во Гостивар лебот е 30ден скоро во 90% продавници,пекари итн.Ти леб купуваш кај што ти е најблиску или цел град го шеташ да видиш кај бил 1денар поефтин?
У двор имам фурна а за дрва најмал проблемАко го месиш дома со ценава на струјата и дрвата една векна ке ти излезе 50 денари не 25
За Србиа незнам, но во БГ реколтата на пченица е многу добра. Нема забрана за извоз и од Варна со кораби се изнесуват милиони тонове.И колку да знаете немаме успешна жетва годинава, голема суша се очекува Бугарија и Србија да забрани извоз на пченица, исто и Македонија ќе направи нема да извезува ( тоа како превентивна мерка ).
Србија имаше суша, исто и кај нас немаше врнежи доволно така да слаби беа приносиве годинава..За Србиа незнам, но во БГ реколтата на пченица е многу добра. Нема забрана за извоз и од Варна со кораби се изнесуват милиони тонове.
Имаш во Кам Маркет по цена од 16 ден леб.Абе збори што ќе збориш,во Гостивар лебот е 30ден скоро во 90% продавници,пекари итн.Ти леб купуваш кај што ти е најблиску или цел град го шеташ да видиш кај бил 1денар поефтин?
Bidejki jas cela godina pravam domasen leb vo najdobrata masina na Panasonic SD257 koja lani ja plativ 10500 od Tehnomarket eve gi trosocite za 960 gr neto tezina na crn leb 100% domasen dobien od brasno Tip 800 bez aditivi i bez kakao kako sto stavaat pekarite za da bide crn.Deka e brsnoto vo red se dokaz i crvite koi mnogu pati sum gi vadel dodeka sum go presejuval brasnoto.нема по убаво на крај по скапо ќе ти испадне кога ќе пресметаш потрошена струја и пари за брашно.