Sakam da po4nam so C+ (pojma nemam shto e ama znam deka so nego se pravat programi taka? )
Mu kazav na tatko mi da go simne toj re4e deka go imal vo pc.
Moze nekoj da mi objasni na kratko shto vsushnost e toa kako se koristi i dali odnapred treba nekakvo poznavanje od drugi raboti?
Малце каснам, ама нема везе, значи:
C++ е програмскиот јазик, Dev C++ е развојната околина (програма) каде што се куца кодот од C++ програмскиот јазик (освен Dev C++ имаш и многу други вакви програми, но мислам дека Dev C++ е одличен за почетници), предзнање освен компјутери и малце кликер мислам дека друго не ти треба (зависи како сакаш да се усмериш понатака).
Е сега постави многу општо прашање, не би можел се да ти одговорам на форум зашто ќе се убијам од пишување.
Еве како нешто за почеток некои страни, па понатака што не ти е јасно можеш слободно да прашаш:
C++ Wikipedia
C++ туторијали барај на гугл нешто како -> c++ tutorials step by step, c++ tutorials for biginers или некоја слична комбинација.
Download Dev C++
Значи на кратко тоа би било тоа, доколку имаш нешто нејасно слободно можеш да прашаш.
И јас како почетник, почнав нешто во Ц ама ја вратив книгата во библиотека ама не си ја ископирав па да прашам дали е добар Ц за почеток, па да преминам на Ц++, а и ке има у школо секција за програмирање ама најверојатно ке се почне од паскал(а паскал не се толку користи, не ми е по кеф да го учам ама ако го учат сите од секциите ке морам и јас) зборо ми е дома да чепкам од Ц.Немам кој знае колку совладано, само малку од основа.
Имам јас книга за C++ на Македонски, ако ти врши работа пиши ми, ќе ја побарам и ако ја најдам ќе ти ја пратам.