Само едно прашање.
Дали за програмирање ви треба големо знаење на математика?
Некаква основа секако ти е потребна. Најмногу зависи од што планираш да програмираш, но мое мислење е дека што повеќе математика тоа подобро

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само едно прашање.
Дали за програмирање ви треба големо знаење на математика?
Sakam da po4nam so C+ (pojma nemam shto e ama znam deka so nego se pravat programi taka? )
Mu kazav na tatko mi da go simne toj re4e deka go imal vo pc.
Moze nekoj da mi objasni na kratko shto vsushnost e toa kako se koristi i dali odnapred treba nekakvo poznavanje od drugi raboti?
И јас како почетник, почнав нешто во Ц ама ја вратив книгата во библиотека ама не си ја ископирав па да прашам дали е добар Ц за почеток, па да преминам на Ц++, а и ке има у школо секција за програмирање ама најверојатно ке се почне од паскал(а паскал не се толку користи, не ми е по кеф да го учам ама ако го учат сите од секциите ке морам и јас) зборо ми е дома да чепкам од Ц.Немам кој знае колку совладано, само малку од основа.
Најдобриот совет некогаш даден^ Бегај од таа дупка птт додека можеш![]()
...
...Код:#include <iostream> using namespace std; void main(int argc, char *argv[]) { int a, b, c; cout <<"Vnesete vrednost za a: "; cin >> a; cout <<"Vnesete vrednost za b: "; cin >> b; c = a + b; cout <<"a + b = "<<c<<endl; //endl значи нов ред c = a * b; cout <<"a * b = "<<c<<endl; cout <<"Blagodaram."<<endl; system("PAUSE"); }
Па не сум баш почетник, ама може да се каже дека сум почетник у PHP па да прашам. Инсталирав XAMPP а инаку претходно на компјутерот имам инсталирано MySQL и Dreamveawer. Е сеа ме занима зашто php фајлот кој што е запамтен во htdoc фолдерот не можам да го пуштам во броусер со локал хост и името на фајлот. Што може да е проблемот ? Инсталацијата на Dreamweaver или MySQL од претходно или нешто сосема трето ?
Како не може да го отвориш фајлот? Што ти дава и сигурен ли си дека го стартуваш XAMPP серверот?