Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
здраво... купив sony xperia p и имам проблем со wi-fi конекцијата....одвреме навреме конектира и може да се отвара нешто за читање но не може да се гледа видео на you tube...забележав дека кога wi-fi е уклучен на телефонот укочува нетот на лаптопот...можно ли е да доаѓа до некој конфликт? ве молам дали некој може да ми помогне во врска со ова...го имам 2 дена...претходно интернетот беше сјаен но не сум бил на wi-fi туку на мобилен интернет па фала богу заприметив нареме зашто веднаш сум потрошил 0.5 гига :) имам рутер TP-link...
Види како ти функционира на други рутери. Можно е да ти е до рутерот проблемот. Пробај да ставиш фиксен канал, да не е на автоматски.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не е мобилен телефон, него станува збор за слушалки. Да не знае некој која цена идат слушалки за I phone. Сакам да ги продадам.

П.С. Извинете ако е офтопик и ако има друга тема за вакви прашања, не можев да ја најдам.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
pretplatata na moite doma e 3000+ denari a nekogas smetkata dostignuva nad 10 000 denari.Otprilika ke mozam li da zeam galaxy s3 i iphone 4s deka sea treba da se prodolzi dogovorot na 2 godini i dali i kolku treba da se doplati? btw dali ima s3 vo mk?

Член од
26 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Види како ти функционира на други рутери. Можно е да ти е до рутерот проблемот. Пробај да ставиш фиксен канал, да не е на автоматски.
за сите кои имаат проблем со wi-fi на xperia p сменив канал од auto на 11 и mode 11bgmixed...и сега се е супер....ти благодарам blazing guns за твојата помош....е вечерва конечно ќе спијам...хеххе...позззз
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 23:28 ---
за сите кои имаат проблем со wi-fi на xperia p сменив канал од auto на 11 и mode 11bgmixed...и сега се е супер....ти благодарам blazing guns за твојата помош....е вечерва конечно ќе спијам...хеххе...позззз
сепак сменив на канал 1 зашто тој ми одговара идеално и за лаптопот и за телефонот....

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
што мислите за телефонов http://www.gsmarena.com/zte_racer_ii-4290.php
ми треба најефтина варијанта на телфон со вифи и камера за просечни слики,апликации друго не е толку битно и да врши функција на телфон ама пред се ми е за вифито
дали вреди да се купи на старо за цена од 2000 ден или 1000 ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
abe znam deka bevte postirali programcinja za zaklucuvanje papki za sliki videa ama se vrakav nazad ali nemozev da najdam u pm ako sakate pak da stavite nekoi takvi i slicni programcinja vi blagodaram

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
C2-01 користен е со ONE сим и t-mobile сим без никаков проблем, сега кога пробувам да ставам на ONE картичка неќе да се регистрира на мрежа и ми вика network reject. Помош?

едит: поточно вика "sim card registration failed"

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Што е разликата измеѓу TFT capacitive touchscreen и TFT resistive touchscreen? Кој е подобар?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Што е разликата измеѓу TFT capacitive touchscreen и TFT resistive touchscreen? Кој е подобар?
capacitive ти е како на ајфон, значи со прст го работиш нежен на допир итн
resistive ти е како на постарите телефони т.е. сеуште има такви, го работиш со пенкалце нокт или со прст ама треба да притиснеш, значи работи на потисок и не се работи нежно со допир

нормално дека capacitive е подобар, обичниот веќе скоро и да не се користи

Член од
8 октомври 2012
Мислења
17
Поени од реакции
0
zdravo imam htc one s so logo na tmobile od amerika mi e unlocked e ama problemot e sto nejke da mi se konektira na 3g internet na ekranot si pokazuva 2g i isto kako da nemam net niso ne mi otvara inace sum na vip dali moze da mi pomogne nekoj

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
C2-01 користен е со ONE сим и t-mobile сим без никаков проблем, сега кога пробувам да ставам на ONE картичка неќе да се регистрира на мрежа и ми вика network reject. Помош?

едит: поточно вика "sim card registration failed"
bump: само ONE картичка не работи, tmobile и VIP работат. Чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom