Ако не ти е тешко да ги питаш, дали им загрева, на игри/интернет и сличноЈас знам тројца другари со Арк С. Од тоа што знам сите се задоволни, особено со понискава цена во ВИП, солидна големина на екран, солидна камера и добри технички спецификации. Нема да згрешиш да земеш, ако има.
Ќе ги прашам, ама да знаеш дека сите телефони загреваат при интензивно играње или сурфање. Некои помалку, некои повеќе. Можно е некој модел да загрее многу посилно, да е практично жежок, ама ептен ретко сум приметил такви случаеви (1-2).Ако не ти е тешко да ги питаш, дали им загрева, на игри/интернет и слично
Оно загрева, до дека сум на нет или играм, по гасење на тоа за 2-3 минути е у нормала.Ќе ги прашам, ама да знаеш дека сите телефони загреваат при интензивно играње или сурфање. Некои помалку, некои повеќе. Можно е некој модел да загрее многу посилно, да е практично жежок, ама ептен ретко сум приметил такви случаеви (1-2).
Кај сите смартфони скоро е така.Оно загрева, до дека сум на нет или играм, по гасење на тоа за 2-3 минути е у нормала.
И да има ли некоја апликација - кога ми е заклучен телефонот да не функционира 3g/wifi
Сеа читам шо сум напишалКај сите смартфони скоро е така.
Пробај со ова. https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm&hl=enИ да има ли некоја апликација - кога ми е заклучен телефонот да не функционира 3g/wifi
Инсталирај task killer и гасни ги сите процеси со негоСеа читам шо сум напишалДа не ја арчи батеријата
![]()
Јас имам, го зедов пред месец од ВИП, ама го користам на ОНЕ. Батерија ден и пол, два најмногу и тоа со чепкање, wi-fi и играње. Се си е ОК, буквално можи да си правиш што сакаш со апликациите и сурфањето на нет и плус имаш Sony Mobile BRAVIA Engine па твоите видеа секогаш ке бидат поубави од тие кои немаат, баш споредувавме Arc S и Xperia Play, видеата и youtube се друг муабет на Arc Sима ли некој xperia arc s? и дали е задоволен од овој телефон...
Гледај да немаш многу апликации инсталирано, зошто тие ја земаат меморијата и почнува да кочи.Јас имам, го зедов пред месец од ВИП, ама го користам на ОНЕ. Батерија ден и пол, два најмногу и тоа со чепкање, wi-fi и играње. Се си е ОК, а за загревање загрева, ама не е страшно, сите смартфони загреваат, не е да не можи да се држи од жештина. Имаш и update за Ice Cream, јас уште немам преминато на Gingerbread сум. Е сега понекогаш подзакочва, мало лагирање, ама се сеќава и еве прашање од менедај кажете некое решение, го користам Task Killer-от ама не помага многу. Дали му треба рутирање или Ice Cream Sandwich ќе поможи?
Само до тоа да немам е или да не работат во позадина? Оти ги гаснам тие што не ми требаат, некои и да ги угаснам Андроидот пак си ги покрева и пак има мало кочење понекогашГледај да немаш многу апликации инсталирано, зошто тие ја земаат меморијата и почнува да кочи.