Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
А на 5800 па екранот е ептен тесен а долг за да кажат дека има 3,2 инчи :tapp:

секако дека не е совршен никој не е нели :) и камерата не му е ништо спешл и фали и блиц да
За нокијата не ни спомнав, не сум имала прилика да го разгледам затоа и не коментирав, ама си реков за HTC што ме мачи :) Така да ако има можност за тие пари нешто друго да си избере...да не после ние сме му криви :)

S

Sasha

Гостин
Imam Lg ku380 i nesakajki mu napraviv zaklucuvanje na telefonot i sea mi bara unlock code,slucajno nekoj da ne znae resenie za ova ili ke treba nov da kupuvam :(

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Знам дека е залудно но ке се обидам....

Го изгубив телефонот пред неколку дена во Бугарија,(не е некој ептен зверски телефон Нокиа N 72) а немам ни И-меј ни ништо од него,пред малку вртев на бројот и телефонот звонеше но никој не ми крена.Најикрајно кажано не ми е многу до телефонот туку до картичката.

Дали некој од вас може да ми даде искра надеж дека ке го најдам? :(

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Фала на сите што ме советуваа околу телефонот али најверојатно ќе го земам Нокиата зошто работите кои што мене ми се потребни преовладуваат кај Нокиата + сакам на раат да бидам со телефон што му трае многу батеријата ова Моторолава ме измачи.

Ме интересира само уште една работа, ако земам телефон со Америчка 3G фрекфенција (1900) можам да го направам да работи на наша фрекфенција (2100) и дали нема да ми работат само 3G можностите (видео разговори, 3G интернет...) или и други работи ќе бидат опфатени ако телефонот е WCDMA 850/1900mhz и GSM 850/900/1800/1900mhz и ќе функционира со нашите оператори?

Знам дека е залудно но ке се обидам....

Го изгубив телефонот пред неколку дена во Бугарија,(не е некој ептен зверски телефон Нокиа N 72) а немам ни И-меј ни ништо од него,пред малку вртев на бројот и телефонот звонеше но никој не ми крена.Најикрајно кажано не ми е многу до телефонот туку до картичката.

Дали некој од вас може да ми даде искра надеж дека ке го најдам? :(
Бугарска или македонска картичка? Пред 3 недели некаде на еден другар му го дигнаа телефонот и во полиција кажаа дека по Имеи ќе го лоцираат телефонот кога ќе го активираат ама ако излезе од границите на Македонија ништо. Ако ти е бугарска картичка и ако чуваш кутијата, на неа ти го пишува Имеи-то.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Фала на сите што ме советуваа околу телефонот али најверојатно ќе го земам Нокиата зошто работите кои што мене ми се потребни преовладуваат кај Нокиата + сакам на раат да бидам со телефон што му трае многу батеријата ова Моторолава ме измачи.

Ме интересира само уште една работа, ако земам телефон со Америчка 3G фрекфенција (1900) можам да го направам да работи на наша фрекфенција (2100) и дали нема да ми работат само 3G можностите (видео разговори, 3G интернет...) или и други работи ќе бидат опфатени ако телефонот е WCDMA 850/1900mhz и GSM 850/900/1800/1900mhz и ќе функционира со нашите оператори?

Бугарска или македонска картичка? Пред 3 недели некаде на еден другар му го дигнаа телефонот и во полиција кажаа дека по Имеи ќе го лоцираат телефонот кога ќе го активираат ама ако излезе од границите на Македонија ништо. Ако ти е бугарска картичка и ако чуваш кутијата, на неа ти го пишува Имеи-то.
Македонска Картичка (Cosmofon) :(

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Македонска Картичка (Cosmofon) :(
Не сакам да ти кршам филм али многу тешко и тоа би било огромно замарање. Ако некој има повеќе искуство со ваква работа или знае повеќе нека пише, во полиција ни рекоа дека ако е надвор од границите на Македонија телефонот ништо :(

Може некој да ми помогне околу ова

дека треба да го порачам телефонот деновиве ако може некој што знае да ми одговори.
Значи дали ќе работи тој телефон со наши сим картички и на наши мрежи и дали може да се среди 3Г-то да работи на наша фрекфенција?

Wireless Radio

GSM 850/900/1800/1900 MHz

WCDMA 850/1900 MHz

Unlocked е, еве линк http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16875205149 или ќе го земам од таму или од http://www.nokiausa.com/find-products/phones/nokia-5800-xpressmusic/specifications

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Некој имал било какво искуство со Nokia E51, и да ми каже импресии, позитивни/негативни страни на телефонот и тако даље ?

http://www.gsmarena.com/nokia_e51-2106.php
Тешко се стискаат копчињата од страните и горе, од прашина се затнува слушалката, маската предна откако ќе се отвори веќе не лежи ко шо била некад итн ...

Еве ти комплетна рецензија за телефонот КЛИК ТУКА

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Колку пари е оргинал маска и кај има за сони ериксон к800?

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Ако има некој Sony Ericsson W302 можеби ќе може да ми помогне. Како можам да ставам теми за телефонот. Најдов на интернет за Sony Ericsson W302 и ги ставив во телефонот ама никако не може да се селектира темата, бидејќи не го препознава форматот (кој патем е thm). Кој знае нека помага:smir:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Нема врска ова. IMEI- International MOBILE Equipment Identity. Значи, IMEI претставува број на телефонот по кој се лоцира. Не мора да е уклучена само неговата картичка, туку од било кој провајдер во светов. За ова сум 100% сигурен, тоа го учевме на факс:smir:

Значи (не видов од кој член на фоумов е постот), идеш во Бугарија (или праќаш ИМЕИ код- пишан е на кутијата од телефонот) и ти го бараат.

Хак, си се помешал со IMSI- International Mobile SUBSCRIBER Identity. Ова претставува единствен број на СИМ картицата и нема никаква врска со лоцирање на телефонот.

Него сега околу мојов проблем. Да не знае некој дали се продаваат вратички (или пак цела маска) за w350i?

Од каде тоа дека ние работиме на 2100? Мислам дека се работи на 1800, а на телефонот ти пишува 1800/1900 тоа ти е за 3Г, а 850/900 ти е за ГСМ. Ако не веруваш, отвори t-mobile.mk и види во телефони на кои фреквенции работат. Само да не се заебеш да земеш Јапански телефон, пошто тие работат на сосема друг систем, не на WCDMA. Ние и Американците сме си на WCDMA.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Нема врска ова. IMEI- International MOBILE Equipment Identity. Значи, IMEI претставува број на телефонот по кој се лоцира. Не мора да е уклучена само неговата картичка, туку од било кој провајдер во светов. За ова сум 100% сигурен, тоа го учевме на факс:smir:

Значи (не видов од кој член на фоумов е постот), идеш во Бугарија (или праќаш ИМЕИ код- пишан е на кутијата од телефонот) и ти го бараат.

Хак, си се помешал со IMSI- International Mobile SUBSCRIBER Identity. Ова претставува единствен број на СИМ картицата и нема никаква врска со лоцирање на телефонот.

Него сега околу мојов проблем. Да не знае некој дали се продаваат вратички (или пак цела маска) за w350i?

Од каде тоа дека ние работиме на 2100? Мислам дека се работи на 1800, а на телефонот ти пишува 1800/1900 тоа ти е за 3Г, а 850/900 ти е за ГСМ. Ако не веруваш, отвори t-mobile.mk и види во телефони на кои фреквенции работат. Само да не се заебеш да земеш Јапански телефон, пошто тие работат на сосема друг систем, не на WCDMA. Ние и Американците сме си на WCDMA.
Прочитав дека европската 3Г мрежа работи на 2100 мегахерци, а знам дека ГСМ работат на 900, а 850 и 1900 се амерички ГСМ фрекфенции. Како и да е видов дека повеќе ми се исплати од тука да го земам 2500 денари разлика бил во Т Мобил, прееска отидов да го купам во Рамстор зошто касно беше али го немаа и после отидов во Тобако 2 во Аеродром и имаа 1 само останато и таман да го земам ми текна дека заборавив евра да сменам, а не примаа евра така да утре одсабајле ќе идам да го земам телефонот :)
Инаку го прашав каква картичката за да видам дали е подолго време во Бугарија зошто бугарите не ти се замараат за странски минувачи. Инаку ти викам во полиција така кажаа, дека ако е во граници на нашата држава можат да го лоцираат со БИЛО КОЈА картичка ставена во него и дека можат да реагираат ама ако отпатува некаде надвор ништо не можат да направат.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Прочитав дека европската 3Г мрежа работи на 2100 мегахерци, а знам дека ГСМ работат на 900, а 850 и 1900 се амерички ГСМ фрекфенции. Како и да е видов дека повеќе ми се исплати од тука да го земам 2500 денари разлика бил во Т Мобил, прееска отидов да го купам во Рамстор зошто касно беше али го немаа и после отидов во Тобако 2 во Аеродром и имаа 1 само останато и таман да го земам ми текна дека заборавив евра да сменам, а не примаа евра така да утре одсабајле ќе идам да го земам телефонот :)
Инаку го прашав каква картичката за да видам дали е подолго време во Бугарија зошто бугарите не ти се замараат за странски минувачи. Инаку ти викам во полиција така кажаа, дека ако е во граници на нашата држава можат да го лоцираат со БИЛО КОЈА картичка ставена во него и дека можат да реагираат ама ако отпатува некаде надвор ништо не можат да направат.
Провери го од т-мобиле дали е кодиран :smir: мислам дека е :vozbud:

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
Еден другар ме прашува сака да купи нокиа 5130 дали на неа може да става теми???

Kajgana Shop

На врв Bottom