@Емкаа - Еве нешто напишано од мене на тој српскиот форум, се надевам ќе се пронајдеш и ти хахах
Taj vidikovac je nesto posebno ako prvi put idete na Lefkadu, posebno sto se nalazi na samom pocetku pogleda na more ako idete od Lefkasa t.e od pravcu Tsoukaladesa.
Da sumiram kako to ide t.e kako je bilo meni - stizes na Lefkadu. OK, nadjes smestaj (na istocnu obalu ili Lefkas ili Ag. Nikitas ili Tsoukalades), raspakujes se, kacis se u auto i krenes. Navigacija ti kaze idi kroz Tsoukalades i tako to. Ti vozis, vozis, sa leve strane je rid, sa desne suma (tu posle Tsoukalades-a). Onda nesto kao pocinje da se vidi prazan prostor i imas krivinu na levo. Vidis neku vodu, kazes - OK, pa to je more, dosli smo na ostrov. Onda malo dole vidis neki vidikovac sa desne strane puta sa puno prasine i nesto te zavuce da stanes na kratko. OK, stao si. Sunce pece, a tebi se samo kupa sto brze. ALI! Ali onda dodjes do ruba vidikovca i vidis NAJLEPSU PLAVU MORSKU BOJU koji si ikad video. Vidis i neko malo mestence u daljinu (Ag. Nikitas) izmedju ridova. Eto tu, jos na pocetku, znas da nisi pogresio sto si dosao na Lefkadu. Tu se zavrsava svaka sumnja, svako planiranje kako da dodjete na Lefkadu, sve nervoze, sav umor od vozikanjem kolima. Tu vec mozak ti kaze da uzivas u svom letnjem odmoru kao nikad do sada. Tu mozak ti kaze da sve brige koje mozda nosis sa sobom iz kuce, ostavis ih tamo - na vidikovcu. I sve to - za pola sata/45 min (ako si posao od Nidri-ja).
Ajde sada mi recite ko drugi ostrov na Balkanu moze da vas natera da se zaljubite u njega za pola sata...
E tako sam se ja zaljubio u Lefkadu dragi moji - na prvi pogled. Sve ostalo je samo bilo "dokazivanje" ljubavi
Kao sto neko rece - slike i video ne mogu nikako da dolove tu plavu boju.